Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll

Fotbollssektionen Sävar IK
Välkommen till Sävar IK:s fotbollssektion! Här finns information för blivande fotbollsspelare, fotbollsföräldrar och ledare inom fotbollen. Klicka dig fram via rubrikerna i menyn eller via länkarna här nedanför.

Här hittar du som förälder till en blivande fotbollsspelare allt du behöver veta om ditt barn vill börja spela fotboll. Här finns också information till dig som vill träna ett nystartat lag.

Här finner du stöd till dig som tränar och leder ett fotbollslag, till exempel träningsupplägg, information om tränarutbildning och klubbens vägledning och riktlinjer.

Här finns bland annat rutiner för matcher och anmälan till seriespel och cuper. Här finns också länkar till spelregler, domarbokning och klubbshop.

Här hittar du rutiner och instruktioner för de olika arbetsuppgifter som ska göras utanför planen.

Här hittar du kontaktuppgifter till våra lag, team och andra funktioner i sektionen.

Ny-gamla träningstider när mörkret på Prefab sakta drar in!
2022-08-07 21:46
Ögonblicksbild av träningstider fr.o.m. 2022-Aug-15

OBS. Detta påverkar inte träningar på multiarenan.

 

Fr.o.m. 15 Aug får lag flytta tillbaka sina träningar från Prefab till A-plan enligt samma tider som gällde innan Prefab öppnade, enligt denna fil (eller se ovan bild): Tidsfördelnings Fotboll

Se till att ni är på rätt flik, "Träningstider 2022 Före Prefab", vilket är första fliken.

 

Det betyder också att lag som fått en extra träning (t.ex. Herrjun) eller senarelagt sin träning på A-plan (t.ex. P/F15) måste byta tillbaka till de träningstider man tilldelats före Prefab öppnade. Uppdatera era aktiveteter i SportAdmin, meddela era lag.

 

Detta gör vi primärt för att det börjar bli för mörkt att träna efter 19.00 på Prefab, som inte har någon belysning.

Lagledare behöver inte själva boka om i Rbok, en samlingsuppdatering kommer skickas till Kommunen. Vill man ligga kvar på Prefab efter 15 Aug och inte behöver sin A-planstid, så går man själv in i Rbok och avbokar den specifika tiden.

 

Vill man boka ytterligare träningar på Prefab (det kommer gå att träna 17-19 i ett par veckor till, utan belysning) så är detta fritt fram att boka som vanligt:

1. Kontrollera kalendern att tiden är ledig. Sävar Idrottsklubb (savarik.se)

2. Uppdatera/skapa sina aktiveteter i SportAdmin.

 

Årets Prefab-flytt sparade sektionen 25-30kSEK i planhyra vilket gör att vi kan fortsätta hålla nere medlemskostnader, erbjuda fler träningstillfällen, investera i bättre ute- och innemiljö och mycket, mycket mer. Tack till alla som bidragit!

 

Lagsidan för domare finns nu inte längre!
2022-08-02 15:57

Igår lades Lagsidan ner och kan inte längre användas för domaranmälningar. Vi har därför blivit tvingade att övergå i en Drive-fil där alla matcher finns och domare lätt kan skriva upp sig på de matcher man är intresserade av. Se beskrivning och länkar på hemsidan, "Matcher och Cuper" -> "Domare": Sävar Idrottsklubb - Fotbollssektionen (savarik.se)

 

Lagledare: Igår drog vi ut en lista från FOGIS på alla hemmamatcher - många lag har ännu inte uppdaterat FOGIS trots att tidsfördelningsmötet var i Juni. Gå in och uppdatera snarast och meddela team Lagadmin eller team Match när ni är klara så uppdaterar vi filen.

 

Domare: De anmälningar ni gjort på Lagsidan är borta, ni behöver tyvärr göra om er intresseanmälan i Drive-filen. Vi chansade men det gick inte hem, vilket resulterade i dubbeljobb för er. Vi ber om ursäkt!

 

Hör av er om ni får problem med filer, hemsida, kontaktuppgifter etc. Vi får prova oss fram och fixa problem eftersom.

Prefab redo för användning - flytt av träningstider
2022-05-24 07:29
Ögonblicksbild av träningstider 2022-05-24

Nu ger vi klartecken för att börja använda Prefab-planen, här kommer lite information och direktiv:

 

9-manna och yngre lag flyttar träningar som planerat!

Filen med träningstider är uppdaterad med nya platser, fliken "Träningstider 2022 Efter Prefab":

Sävar Idrottsklubb - Fotbollssektionen (savarik.se) -> Tränings- och Matchtider Alla Planer 2022.

9-mannalagen som haft två träningar på A-plan under våren flyttar en träning till Prefab som planerat sedan tidigare.

 

7v7 och 5v5 (Uppdatering: 3v3-lagen kommer ligga kvar på A-plan för att ha tillgång till sargen för 3v3-planen) som tidigare tränat en träning på A-plan flyttar den träningen till Prefab men behåller sin Multiarena-tid.

 

Se ovan bilder för en ögonblicksbild, annars använd filen enligt ovan.

 

Inga ändringar görs på multiarenan.

 

Vad behöver påverkade lag göra?

Med start nästa vecka, (v.22, 30 Maj) kommer träningstiderna på A-planen avbokas hos kommunen - lagen behöver inte göra detta själva.

 

Lagledaren i påverkade lag behöver uppdatera sina aktivteter i SportAdmin (senast 29 Maj) så att de framgent ligger på Prefab. Detta dels för att spelare/föräldrar vet var de ska men också för att vår kalender (som ligger till grund för bokning av föreningsresurser) ska stämma:

Sävar Idrottsklubb (savarik.se)

 

Om ett påverkat lag vill byta träningstid i och med flytten till Prefab så gör man det i samband med detta by MEN då ska man:

1. Kontrollera kalendern att tiden fortfarande är ledig. Sävar Idrottsklubb (savarik.se)

2. Uppdatera sina aktiveteter i SportAdmin.

3. Skicka ett mail till savarikfotboll.lagadm@gmail.com bara för information, inte för godkännande (ni behöver inte vänta på svar). Då kan vi hålla excelfilen uppdaterad. OBS att det är Kalendern som är styrande, inte excelfilen.

 

Vad händer med de träningstider som nu öppas upp?

Ungdomslag som inte påverkas av flytten från A-plan till Prefab men som vill flytta till Prefab för att t.ex. få senare/tidigare träningstider kan göra detta tidigast 30 Maj och gör då det genom att:

1. Kontrollera kalendern att tiden fortfarande är ledig. Sävar Idrottsklubb (savarik.se)

2. Uppdatera sina aktiveteter i SportAdmin.

3. Skicka ett mail till savarikfotboll.lagadm@gmail.com bara för information, inte för godkännande (ni behöver inte vänta på svar). Då kan vi hålla excelfilen uppdaterad. OBS att det är Kalendern som är styrande, inte excelfilen.

 

Senior/juniorlag (11-manna) som vill flytta sin träning eller lägga till en tredje träning på A-plan gör detta tidigast 30 Maj genom att: 

1. Boka tiden direkt med kommunen (Rbok).

2. Uppdatera sina aktiveteter i SportAdmin.

3. Skicka ett mail till savarikfotboll.lagadm@gmail.com bara för information, inte för godkännande (ni behöver inte vänta på svar). Då kan vi hålla excelfilen uppdaterad. OBS att det är Kalendern som är styrande, inte excelfilen.

Lagen bör prata ihop sig med lag me närliggande träningar och dubbelkolla att allt är lugnt (inget måste) 

Observera att en tredje träning på A-plan tillåts bara om laget kan säkerställa minst 15 spelare per tillfälle. Lagkassan debiteras kostnaden för träningstillfället om färre än 15 spelare närvaroregistreras på aktiviteten.

Lagsidan försvinner + SportAdmin-krångel
2022-05-13 15:41

Bekymmersamma nyheter har nått oss på dubbla fronter i veckan, här kommer lite information om vad som pågår och vad vi gör.

 

Lagsidan försvinner

http://www.lagsidan.se/savarikdomare som vi använder för anmälan av föreningsdomare till ungdomsmatch kommer läggas ner 15/6. Vi har varit i kontakt med ägaren för att ev. få en förlängning till September men utan lycka. I dagsläget har SportAdmin ingen funktion för "intresseanmälan" till aktivitet men förslaget är inskickat. Här är vad som kommer hända framöver:

  1. Om ni som lagledare inte redan lagt upp alla era matcher på lagsidan för våren förväntas ni göra det innan 20/5. Alla matcher innan semesteruppehållet som ni vill ha domare till.
  2. Domarna får sedan till 10/6 på sig att anmäla sig till matcher som vanligt, lagledarna fortsätter använda sidan under tiden.
  3. 14/6 kommer vi cacha en offline-version av hemsidan som kommer göras tillgänglig på Sävar IKs hemsida för alla lagledare att använda för att se vilka domare som anmält sig till era matcher.
  4. Inför hösten kommer vi använda ett Google-drive-dokument med en lista på alla hemmamatcher där domare kan gå in och skriva upp sig. Används på samma sätt som lagsidan.
  5. Inför 2023 letar vi en alternativ tjänst.

Om ni har erfarenhet från annan förening som haft systemlösning för domaranmälan (d.v.s. inte ett exceldokument eller liknande) så hör gärna av er med ev. förslag till savarikfotboll.lagadm@gmail.com.

 

Matchimport till SportAdmin

Många har hört av sig till oss på lagadmin men också till SportAdmin om att matchimporterna från FOGIS till SA fungerar dåligt. Igår fick vi information från SportAdmin om vad det beror på så här kommer ett utdrag:

 

"Vi är i slutfasen av att installera en ny teknik där vi hämtar matchinformation direkt från Fogis databas, istället för att hämta från förbundets hemsida.
Den nya tekniken kommer att fungera bättre, vara säkrare och framförallt betydligt snabbare.
Igår stängdes möjligheten för oss att kunna hämta matchinformation från förbundets hemsida, vilket gör att vi just nu inte kan uppdatera befintlig matchinfo som är importerad sedan tidigare, och inte heller importera nya serier. Vår nya teknik förväntas vara redo att installation innan veckan är slut, förutsatt att inget oväntat inträffar.
Vi beklagar det som inträffat och det merarbete det förorsakar för er som förening. När vi är klara med direktintegrationen till Fogis kommer vi att gå ut med ny information."

 

För er ledare betyder detta att ni (tills ni hör annat från oss) måste verifiera matchdag och matchtid i FOGIS och inte förlita er på SportAdmin. Om ni redan importerat serierna så stämmer allt ni har i SportAdmin men eventuella ändringar som ni eller era motståndare (eller förbundet) gör i FOGIS kommer inte automatiskt överföras till SportAdmin under dessa veckor.

Det betyder också att om ni vill ändra en dag eller tid i FOGIS (där ni är hemmalag) så måste ni höra av er till motståndarna via mail/telefon och meddela att ni gör ändringen.

 

Länken mellan FOGIS och SA har alltid varit lite skakig (då den använt förbundets hemsida som mellanhand) så vi ser fram emot denna direktlänk.

 

Som alltid, hör av er om ni har frågor!

 

/Team Lagadmin

Till lagledare inom fotbollen
2022-04-29 10:33
Följande lag kan hämta sin matchtröjor på Ringvägen 23 i Sävar under dessa tider:
Fredag 2022-04-29 mellan 07.15-18.00

F2008

F2011

F2014

P2010

P2012

P2013

 
Mvh. Niklas Öhman, 070-656 02 28
Nyheter från våra lag
Fotboll Herrjuniorer , 23/01 17:02 
Fotboll flickor 2010, 22/01 18:55 
Fotboll Herrjuniorer , 21/01 22:54 
Fotboll herr div 4, 12/01 06:00 
Fotboll Herrjuniorer , 22/12 08:35 
Fotboll Herrjuniorer , 16/12 07:52 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 11/01 13:00 
Sävar Idrottsklubb, 22/12 11:32 
Sävar Idrottsklubb, 01/12 13:02 
Sävar Idrottsklubb, 29/11 09:52 
Sävar Idrottsklubb, 22/11 09:11 
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt