Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Skidor

Skidor

Sävar IK korpen älskar skidor. Vi har de senaste åren haft igång skidskola för både vuxna och barn samt organiserat utmaningen Hemmavasan. Korpen är också ivriga påhejare till Österlunds Skogs- och trädgårdstjänst som drar elljusspåret vid Skogsvallen och dessutom dragit upp ett trevligt och platt motionsspår vid Johannisfors, där vi kunna vara tidiga på snö. 

 

Ambitionen är 

Träningsgrupper i skidåkning för stora och små

Utbildning; skidskolor, vallning och annat

Evenemang; vi vill ha ett antal enklare skidtävlingar varje år

Utmaningar. 

 

Aktuell spårstatus 

 

Uppdatering om detta och andra tips kan du få i Facebookgruppen Aktiva Sävar.

Slut på skidsäsongen, dax att börja springa Broarna Runt
2023-05-14 21:13
Med lite tur kommer man hela vägen Broarna Runt före Björne

För er som varit med på Bauis Skidskola kommer nu ett ny möjlighet att få röra sig tillsammans med familjen. Nästa söndag 21/5 kör Broarna Runt igång i Sävar fem söndagar i rad med start 17.45. Evenemanget är gratis och arrangeras av Sävar IK Korpen och syftar till att öka den fysiska aktiviteten i alla åldrar i byn. Det är en riktig folkfest där Sävarbor i alla åldrar samlas för att springa, gå eller rulla " Broarna runt" som sträcker sig cirka 2,5 kilometer (yngre barn kan också

cykla). Start vid hjärtat ❤️


Evenemanget äger rum fem söndagar under maj och juni med start den 21 maj och avslutning den 21 juni. Izabelle Bodin, som nyligen blev tilldelad utmärkelsen "Årets Sävar IK:are" för sina insatser inom föreningen, kommer att hålla i uppvärmningen som börjar klockan 17.45. Det är ett fantastiskt tillfälle för alla att komma ut och röra på sig samtidigt som man njuter av det vackra landskapet runt Sävarån.


Utlottning av priser till deltagarna
I år finns det också en extra spännande twist med priser som sponsras av lokala företag. För dig som vill vara med i lotteriet är det viktigt att komma i tid så att du hinner köpa en lott innan loppet startar (20kr lott). Efter loppet drar vi på lyckohjulet och utdelning av priserna sker direkt på plats. Så det är ett tillfälle att prata med andra Sävarbor. Broarna runt är trots allt inte bara en motionstävling, det är också en möjlighet att träffa nya människor och uppleva gemenskapen i Sävar.

 

Skidfest avslutade sportlovet 2023
2023-03-12 18:40

Som avslutning på sportlovet bjöd Sävar IK Korpen på en fantastisk skidfest för barn i strålande sol. Över 60 barn deltog i festligheterna, vilket gjorde det till en riktig succé. Barnen bjöds på en kortare skiddistans med uppvärmning, nummerlappar, teknikbana och målgång, där en speaker, föräldrar och ledare höll stämningen uppe under hela loppet.

 

Skidfesten var gratis för alla deltagande barn som bjöd på korv från Muurikka och godis från Sävar IKs specialgjorda fiskdamm. Dessutom fick alla deltagare en fin medalj med ett halsband från Norra Skog som var skapat exklusivt för skidfesten av fotograf Johan Vall. Det var verkligen en festlig dag för alla som deltog.

 

Sävar IK Korpen är mycket tacksamma för alla barn och föräldrar som kom och gjorde dagen till en riktig höjdpunkt. Vi vill också tacka våra möjliggörare, Poolia, Kvadrat och Norra Skog, för deras fina bidrag som möjliggjorde att evenemanget kunde vara gratis för alla. Framför allt tackar vi föräldrarna, medskaparna och ledarna i skidskolan Helena Lindén, Rebecca Vall, Emma Burström och Adam Sernheim som tillsammans skapade Skidfesten 2023.

 

Det var verkligen härligt att se så många barn som njöt av utomhusaktiviteter och en dag full av skidåkning och lek i strålande sportlovsväder. Sävar IK Korpen har som mål att främja fysisk aktivitet och hälsa för både unga och gamla och den här skidfesten var ett utmärkt exempel på engagemang för ett livslångt idrottande. Sävar IK har nyligen fått veta att vi vunnit pris på årets Idrottsgala för Årets Mest Hållbara Förening, vilket dagens Skidfest visar. Juruns motivering var "Med stor öppenhet utvecklas verksamheten utifrån efterfrågan. Tack vare ett omtänksamt medskapande och engagemang får fler ta del av ett livslångt idrottande." #allrörelseräknas

Skidfest avslutar sportlovet 12/3 kl 10.30
2023-03-05 19:49
Häng med och avsluta Sportlovet på bästa sätt!

Söndagen 12/3 kl 10.30 avslutas sportlovet på bästa sätt med en en skidfest för hela familjen. Det blir skidåkning, skidskytte (discgolf), fiskedamm, matlagning på Muurikka och överaskningar. Evenemanget är gratis och öppet för alla, så ta med en kompis, eller farfar/mormor och ha kul tillsammans på Sävar IP. Välkommen!

Diplom och Skridskodisco
2023-02-23 19:23
Häng med på fredag & lördag

Välkommen till en rörelserik helg!

På söndag är det sista tillfället för skidskolan. Då kommer vi även dela ut diplom till ditt barn.

Här kommer också två tips på roliga event för era barn. Redan nu på fredag 24/2 är det Skridskodisco på Sävar IP med start 18.00. 

SKIDFESTEN som är öppen och gratis för alla äger rum Söndag 12/3 kl 10.30. Ta med en kompis, syskon eller släktning och fira att vi har vinter, snö och kan åka skidor! :)

 

Välkommen till Bauis skidskola!
2023-02-11 13:14
Nu kör vi!!!
Så var det dax... Intresset för Bauis skidskola har formligen expoderat (fullt i gruppen) och vi hälsar er som kommit med varmt välkomna!
Inför morgondagen ser vädret fin ut och här kommer lite information.

Ledare: Adam Sernheim, Helena Lindén, Rebecca Vall, Emma Burström.
Plats: Sävar IP
Tiderna för skidskolan:
Söndag 12/2 kl. 10.30
Söndag 19/2 kl 10.30
Söndag 26/2 kl 10.30
 
SKIDFESTEN som är öppen och gratis för alla äger rum Söndag 12/3 kl 10.30. Ta med en kompis, syskon eller släktning och fira att vi har vinter, snö och kan åka skidor! :)

Vi önskar att du som förälder kan vara med på skidskolan och stötta ditt barn och hjälpa oss ledare. Här följer några tips från oss ledare:

1. Var förberedd: Säkerställ att du och ditt barn har all den utrustning och kläder som krävs för en säker och bekväm förmiddag på skidskolan.

2. Stöd ditt barn: Var ett stöd för ditt barn, ge dem uppmuntran och stöd under träningen.

3. Ha realistiska förväntningar: Var förstående för att det kan ta tid för ditt barn att lära sig att åka längdskidor, och ha realistiska förväntningar på vad ditt barn kan göra på skidskolan.

4. Var aktivt involverad: Var aktivt involverad i skidskolan, fråga våra ledare om råd och ställa frågor om du är osäker.

5. Ta med något något gott att dricka och steka. Vi kommer att ha igång en Muurikka för att vi tillsammans ska få umgås och lära känna varandra. Vi önskar att barnen får en positiv upplevelse av att vara ute tillsammans med kompisar och med dig som förälder.

6. Ha roligt (*VIKTIGAST AV ALLT): Längdskidåkning kan vara en utmanande sport, men det är också mycket roligt och belönande.

Genom att följa dessa tips hoppas vi att du och ditt barn har en trevlig och minnesvärd skidskoleupplevelse tillsammans med oss i Sävar IK Korpen!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 09/06 07:16 
Korpensektionen , 25/02 17:07 
Korpensektionen , 03/01 19:10 
Korpensektionen , 10/12 19:24 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 30/11 10:43 
Sävar Idrottsklubb, 30/11 08:45 
Sävar Idrottsklubb, 28/11 14:54 
Sävar Idrottsklubb, 30/10 14:02 
Sävar Idrottsklubb, 13/10 12:27 
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt