Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Skidor

Skidor

Sävar IK korpen älskar skidor. Vi har de senaste åren haft igång skidskola för både vuxna och barn samt organiserat utmaningen Hemmavasan. Korpen är också ivriga påhejare till Österlunds Skogs- och trädgårdstjänst som drar elljusspåret vid Skogsvallen och dessutom dragit upp ett trevligt och platt motionsspår vid Johannisfors, där vi kunna vara tidiga på snö. 

 

Ambitionen är 

Träningsgrupper i skidåkning för stora och små

Utbildning; skidskolor, vallning och annat

Evenemang; vi vill ha ett antal enklare skidtävlingar varje år

Utmaningar. 

 

Aktuell spårstatus 

 

Uppdatering om detta och andra tips kan du få i Facebookgruppen Aktiva Sävar.

10 mars avlutas Bauis skidskola
2024-02-28 14:10
Vi hoppas på varmare väder vid avlutningen 10/3

Då vi på grund av kylan fick ställa in ett tillfälle i februari lägger vi till en extra gång den 10 mars samma tid som vanligt och avslutar tillsammans. Välkommen!

 

Påminner också om Skidtävlingen på lördag för hela familjen. Det finns nummerlappar till alla!

Bauis skidskolan tillbaka i februari
2024-01-19 11:19

Midvinternattens köld har varit hård, men nu går vi mot ljusare och mildare tider. Det är dags att spänna på sig skidorna och ge sig ut i spåren. Bauis skidskola (för barn födda 2019-2014), som var en succé för de yngsta skidåkarna förra året, är tillbaka med samma dedikerade ledare. Under hela februari månad kommer vi att träffas varje söndag vid elljusspåret och avsluta med en storslagen skidfestival för både vuxna och barn den första lördagen under sportlovet den 2 mars.

Skidserien till Sävar den 2 mars kl.11-13
2023-12-29 12:17
Skidserien är till för både för pensionärer, vuxna, ungdomar och barn. Motionärer såväl som tävlingssugna!

Som ett led i Sävar IK Korpens satsning på att väcka till liv skidåkning som motionsform i byn kommer vi som förening att vara med i skidserien i Robertsfors kommun. Skidserien innehåller 8 deltävlingar där deltagandet är gratis. Lördagen den 2 mars (i början på sportlovet) kommer skidserien till Sävar och då hoppas vi att många Sävarbor hittar till elljusspåret! Kom upp på skidspåret och motionera med Sävar IK. 

 

Barn:  0-5 år 200m | 6 år 500m |7 år 500m |8 år 500 m | 9 år 1,5 km |10 år 1,5 km |11 år 1,5 km |12år 2,5 km.

 

Junior: 13-14 år  2,5 km | 15-16 år 5 km | 17-18 år 5km. 

 

Senior (valfri sträcka): 19 år<100 år 2,5 km |19<100 år 5km |19 år<100 år 10km.

Slut på skidsäsongen, dax att börja springa Broarna Runt
2023-05-14 21:13
Med lite tur kommer man hela vägen Broarna Runt före Björne

För er som varit med på Bauis Skidskola kommer nu ett ny möjlighet att få röra sig tillsammans med familjen. Nästa söndag 21/5 kör Broarna Runt igång i Sävar fem söndagar i rad med start 17.45. Evenemanget är gratis och arrangeras av Sävar IK Korpen och syftar till att öka den fysiska aktiviteten i alla åldrar i byn. Det är en riktig folkfest där Sävarbor i alla åldrar samlas för att springa, gå eller rulla " Broarna runt" som sträcker sig cirka 2,5 kilometer (yngre barn kan också

cykla). Start vid hjärtat ❤️


Evenemanget äger rum fem söndagar under maj och juni med start den 21 maj och avslutning den 21 juni. Izabelle Bodin, som nyligen blev tilldelad utmärkelsen "Årets Sävar IK:are" för sina insatser inom föreningen, kommer att hålla i uppvärmningen som börjar klockan 17.45. Det är ett fantastiskt tillfälle för alla att komma ut och röra på sig samtidigt som man njuter av det vackra landskapet runt Sävarån.


Utlottning av priser till deltagarna
I år finns det också en extra spännande twist med priser som sponsras av lokala företag. För dig som vill vara med i lotteriet är det viktigt att komma i tid så att du hinner köpa en lott innan loppet startar (20kr lott). Efter loppet drar vi på lyckohjulet och utdelning av priserna sker direkt på plats. Så det är ett tillfälle att prata med andra Sävarbor. Broarna runt är trots allt inte bara en motionstävling, det är också en möjlighet att träffa nya människor och uppleva gemenskapen i Sävar.

 

Skidfest avslutade sportlovet 2023
2023-03-12 18:40

Som avslutning på sportlovet bjöd Sävar IK Korpen på en fantastisk skidfest för barn i strålande sol. Över 60 barn deltog i festligheterna, vilket gjorde det till en riktig succé. Barnen bjöds på en kortare skiddistans med uppvärmning, nummerlappar, teknikbana och målgång, där en speaker, föräldrar och ledare höll stämningen uppe under hela loppet.

 

Skidfesten var gratis för alla deltagande barn som bjöd på korv från Muurikka och godis från Sävar IKs specialgjorda fiskdamm. Dessutom fick alla deltagare en fin medalj med ett halsband från Norra Skog som var skapat exklusivt för skidfesten av fotograf Johan Vall. Det var verkligen en festlig dag för alla som deltog.

 

Sävar IK Korpen är mycket tacksamma för alla barn och föräldrar som kom och gjorde dagen till en riktig höjdpunkt. Vi vill också tacka våra möjliggörare, Poolia, Kvadrat och Norra Skog, för deras fina bidrag som möjliggjorde att evenemanget kunde vara gratis för alla. Framför allt tackar vi föräldrarna, medskaparna och ledarna i skidskolan Helena Lindén, Rebecca Vall, Emma Burström och Adam Sernheim som tillsammans skapade Skidfesten 2023.

 

Det var verkligen härligt att se så många barn som njöt av utomhusaktiviteter och en dag full av skidåkning och lek i strålande sportlovsväder. Sävar IK Korpen har som mål att främja fysisk aktivitet och hälsa för både unga och gamla och den här skidfesten var ett utmärkt exempel på engagemang för ett livslångt idrottande. Sävar IK har nyligen fått veta att vi vunnit pris på årets Idrottsgala för Årets Mest Hållbara Förening, vilket dagens Skidfest visar. Juruns motivering var "Med stor öppenhet utvecklas verksamheten utifrån efterfrågan. Tack vare ett omtänksamt medskapande och engagemang får fler ta del av ett livslångt idrottande." #allrörelseräknas

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 09/06 07:16 
Korpensektionen , 25/02 17:07 
Korpensektionen , 03/01 19:10 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 12/06 20:54 
Sävar Idrottsklubb, 17/05 14:36 
Sävar Idrottsklubb, 05/05 16:19 
Sävar Idrottsklubb, 21/04 10:17 
 
Kommande evenemang
Röda tråden
Tyck till
Våra lag
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt