Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Korpensektionen
Utmana dig själv för din egen och andras hälsa- Sävar Challengize
2021-03-05 17:24, Korpensektionen

Har du som Sävarbo undrat vilken sida av Sävar som är mest aktiv? Vilken sida av ån om är starkare (den där dragkampen på midsommar räknas ju inte...)? Från den 22 mars-2 maj pågår Sävar Challengize där ni som bor på samma gata går ihop och bildar ett lag. Tillsammans under sex veckor registrera ert lag all aktivet som du genomför i en app för att samla värdefulla poäng till ditt lag. På så sätt hjälper ni varandra att klättra i tabellen och utmana andra gator i Sävar. Anmäl dig och dina grannar fram till den 21/3. Vi kommer i slutet av perioden veta vilken sida av ån som "vann" och vilken gata som är mest aktiva. Kom ihåg att en unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som "soffpotatis" kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor. Så alla behövs!

 

Hur kan detta hjälpa andras hälsa? Sävar IK/Korpen får 100kr I kick-back. 50 kr av dem går till att öppna upp Rogers Café (lön till ungdomar födda 2003-2000) mellan 13.00-19.00 som syftar till att göra Sävar IP till rörelserik mötesplats i Sävar under sommaren. 50 kr skänker Sävar IK/Korpen vidare till ACCESS https://access-sydafrika.org/omaccess.html , som är en Sävarförening, som hjälper AIDS-drabbade I Kapstaden och stöttar Lifezoone som jobbar med fotboll för att ge hopp till unga i kåkstäderna. Var med motionsutmaningen för din egen och andras hälsa!

Utmaningen pågår 22 mars-2 maj och vänder sig till alla i Sverige. Men för att vara med i den unika satsningen som gör att du stöttar Rogers Cafe/Sävar IK och projektet I Kapstaden måste du göra som följer:

 1. Anmäl här: https://www.challengize.com/korpen/
 2. Namge laget och börja med ordet ”Sävar”. Tex ”Sävar, Timotejvägen” eller ”Sävar, Generalsvägen”. På så sätt kan vi lättare hitta lag i Sverige som hör till Sävar och tävlar mot varandra. Eftersom hela Sverige är med så sätter vi förhoppningsvis också Sävar på Sveriges karta som en rörelserik plats!

Eller

 1. Vill ni anmäla flera deltagare samtidigt och betala mot faktura? Använd bifogad Excelfil och skicka till sellidj@korpen.seså skickas underlag till er. 
 • Tid: 22 mars- 2 maj 2021 (anmälan är öppen till 21 mars).
 • Pris per person: 195 kr exkl moms, 245 kr inkl moms. Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. 

Så fungerar Korpen Challenge

Korpen Challenge går ut på att du under sex veckor ska registrera all aktivet som du genomför i en app för att samla värdefulla poäng till ditt lag. På så sätt hjälper ni varandra att klättra i tabellen och utmana andra arbetsplatser runt om i landet. I Korpen Challenge räknas all aktivitet, så oavsett om du cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll, står upp och jobbar eller promenerar kan du klicka i poängen i Challengize-appen och få Challenge Points. 

För att delta i Korpen Challenge behöver din arbetsplats skapa ett lag på 6–10 personer. Är ni fler än tio personer är det bättre att bilda fler lag. Tävlingen pågår under sex veckor och är fördelad på tre etapper som alla har olika värde. Detta för att ett lag inte ska kunna dra ifrån för stort redan i starten, så det gäller alltså att hålla motivationen och engagemangen uppe under hela perioden för att kunna ta hem vinsten och på så sätt kunna titulera sig svensk mästare i motion. 

Challenge Points

Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize-plattformen. Det gör du via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer du hur det går för dig, ditt lag och alla dina kollegor. Du kan peppa dina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. Ju mer du gillar och kommenterar, desto roligare blir det! Se film: https://www.youtube.com/watch?v=g28ZJ0XLuBo

Enkel att betala och nyttja ditt friskvårdsbidrag

Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. När du anmäler dig till Korpen Challenge och betalar med kort mailas ett kvitto till din mailadress. Vill ni anmäla flera deltagare samtidigt och betala mot faktura? Kontakta i så fall kajsa.sellidj@korpen.se så skickas underlag till er. 

Tack från Sävar IK!
2021-02-27 09:00
Handbollens F12-flickor lirar på Multin

Sävar IK tilldelades priset Årets prestation på Umeå Idrottsgala. Det är vi väldigt stolta över. Här kommer våra varma tack. 

Årets Sävar IK:are utses på årsmötet den 21 mars.
2021-02-26 11:05

Utmärkelsen tilldelas person eller grupp inom Sävar IK som har gjort mycket värdefulla insatser för hela Sävars IK, som personligt föredöme utifrån vår värdegrund samt med stort engagemang och praktiska insatser har utvecklat föreningen i riktning mot verksamhetsidén ”Idrott till glädje för alla”. 

 

Vi vill med detta pris särskilt lyfta fram personer som stärker föreningen utifrån vår värdegrund: Alltid ett föredöme!- Omtanke och Glädje, Medskapande och Öppenhet, Hållbart och Jämställt.

 

Priset delas årligen ut vid årsmötet till normalt en man och en kvinna, och består av ett diplom, en present och stor ära!

 

Årets Sävar IK:are utses av en grupp bestående av ordföranden för föreningen och respektive sektion samt barn- och ungdomsansvarig. Priset kan ej delas ut till styrelsens beslutsgrupp (föreningens och sektionernas ordföranden).

 

Vi har via våra digitala kanaler önskat nomineringar och de nominerade är:

 

 • Helena Jonsson
 • Anna Linusson
 • Elin Jonsson
 • Gunilla Habling
 • Emmy Westman
 • Angelica Johansson
 • Anna Klintbo
 • Rikard Karlsson
 • Lars Westman
 • Mats Odin
 • Niklas Österlund
 • Björn Glad

 

Med vänlig hälsning
Föreningsstyrelsen

Korpensektionen
Är du född 2004? Sök jobb på Rogers café i sommar!
2021-02-25 12:26, Korpensektionen
Sävar Iks nya Muurikka som ska gå varm i sommar (motorsågen är där för att få en uppfattning om storleken)

Är du född 2004? Utåtriktad? Gillar att få andra att röra på sig och kan peppa? Kan tänka dig servera kaffe och bulle? Hyra ut discgolfdiscar? Steka lite souvas på Muurikkan? Gillar att hänga med folk med lite juste musik? Då ska du söka jobb på Sävarcamp eller på Rogers Café som är fiket uppe vid Sävar IP.

BLI MEDLEM
Sävar IK Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy F 2007, 06/03 15:19 
Innebandy F 2009/2010, 03/03 19:42 
Innebandysektionen, 02/03 14:15 
Innebandy P 2006, 28/02 12:04 
 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt