Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Välkommen att delta på Sommarmattan på Sävar IP med IKSU kampsport!
2021-07-02 09:46

När: Måndag 5 juli 2021

Var: Sävar IP/Multiarenan

Kostnad: Deltagande är kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs.

För åldern: 7-10 år kl 10.00-11.00

För åldern: 11-13 år 11.00-12.00

Vad tränas: Enkla kampsportslekar som passar alla.

 

Passa på att vara med för kampsporten är en ledande aktör inom rörelserikedom, de vill säga att de är otroligt duktiga på att designa övningar som är roliga, där alla är delaktiga utefter sin förmåga, man får röra sig på många olika sätt så att man utvecklar sina rörelseförmågor.

 

Ta med: Sköna kläder, vattenflaska, fika och en kompis eller hela familjen!

 

Vid frågor kontakta: Matilda Frycklund Dahlgren, iksukampsport@gmail.com eller Maria Bergkvist, maria.bergkvist@savarik.se  

 

Hoppas vi ses!

Maria, Sävar IK
Matilda, IKSU Kampsport

 

Vill ni läsa mer om Sommarmattan och på vilka fler ställen de kommer finnas på i sommar så klicka på länken: https://www.iksu.se/sv/sektioner/iksu-kampsport/sommarmattan/

Korpensektionen
Testa Discgolf - nybörjartävling söndag 4 juli
2021-06-30 21:45, Korpensektionen
Korpensektionen
Q-disc- en satsning för att få fler tjejer till discgolfen
2021-06-29 08:38, Korpensektionen
Clara Germann är en av ledarna vid Q-disc-kvällarna

Discgolfbanor byggs som aldrig förr och är en av de snabbaste växande sporterna i världen. Pandemiläget har gett en rejäl skjuts till utomhusaktiviteten som har sin banläggning på såväl öppna gräsytor som skogsbevuxna områden. Den nyaste discgolfbanan i Umeåregionen invigs inom kort och här satsar både den lokala klubben, Sävar IK Korpen,  och dess samarbetspartner, Norra Timber, målmedvetet på att locka tjejer genom satsningen Q-disc. 

 

Café, tävlingar och Q-disc

För att främja till rörelser och aktivitet för alla har klubben, utöver att stå som arrangör för discgolftävlingar eller bara låta banan användas för den som vill, även öppnat Rogers Café och medvetet valt att viga varje torsdagskväll till Q-disc dit enbart tjejer är inbjudna.

 

-  Q-disc är ett initiativ som tagits för att inspirera fler tjejer till att prova på sporten. Discgolf kan spelas av vem som helst oavsett kön och ålder så därför hoppas vi att med Q-discen få sporten att växa. Alla som kommer och deltar har olika erfarenheter och förutsättningar så tanken med Q-discen är att det ska vara en plats för gemenskap, utveckling och att intresset ska öka även för tjejer, säger Clara H Germann.

 

Hole in Timber

Norra Timbers såg i Sävar är en av de största arbetsgivarna i samhället och huvudsponsor till discgolfbanan. När utövare låter discarna flyga runt de 18 hålen får de vid varje utkastplats följa sågens verksamhet där allt startar med att timmerbilen kör in med stockar och tills färdigt klimatsmart virke sågats fram och åker vidare ut i handeln både i närområdet och ut i vida världen.

-        Vi ville verkligen stödja Sävar IK i det här projektet eftersom vi förenas i målet att bidra till det här samhället och jämställdhet är också en av våra kärnfrågor på Norra Timber. Nu hoppas vi på att få aktivera oss på banan på lunchraster och fritiden, berättar Fredrik Samuelsson, sågverkschef på Sävar Såg. 

 

Välkommen på invigningen

När: Onsdagen den 30 juni klockan 18.00

Var: Vid Rogers Café.


Välkommen till Q-disc torsdagar 18.00

BLI MEDLEM
Sävarpodden
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Herrjuniorer , 30/07 23:46 
Fotboll Herrjuniorer , 29/07 15:55 
Fotboll Herrjuniorer , 28/07 16:12 
Fotboll flickor 2009, 25/07 19:52 
Fotboll Herrjuniorer , 25/07 18:22 
Fotboll pojkar 2011, 24/07 13:47 
 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt