Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Korpensektionen
Gratis lunchträning med Maria & Emanuel
2021-01-18 08:14, Korpensektionen
Passa på att vara med måndag, onsdag och fredag denna vecka och nästa

Många är tillbaka på jobbet efter nyår. För många innebär det hemarbete, för andra att man går till sin arbetsplats. Var du än befinner dig, vilken ålder du än är så har du möjlighet att vara med på Sävar IKs satsning “Vi ställer inte in vi ställer om” som görs I samarbete med Sävarkyrka. Maria Bergkvist från Sävar IK och Emanuel Forslund Svenska kyrkan guidar dig genom ett lunchträningspass. 

Passen är gratis och sänds på  Sävar Iks Facebook sida https://www.facebook.com/helasavarsik kl.12.00-12.45. Inga förkunskaper eller redskap behövs. Häng gärna in och kör ett pass i veckan. Vi kör måndag, onsdag och fredag denna vecka och nästa (till att börja med). #viställerinteinviställerom, #vigörumeåbättre

NATUR- OCH RÖRELSEBINGO PÅ JULLOVET
2020-12-23 11:10
Fyra i rad ger BINGO!
Aktivera er i jul. Testa vår natur- och rörelsebingo. Det finns två varianter, en för familjer och en för alla Sävarbor (och andra nyfikna). Varför inte testa båda? Läs mer här
Corona: mer möjlighet till att idrotta - men bara utomhus
2020-12-21 18:33
Råd, riktlinjer och beslut kommer slag i slag; nya nationella råd 14 december, som skärptes avsevärt den 18:e kompletterat med ett kommunalt beslut den 21:a. Här får du klarhet vad som gäller. 
Julbrev från ordförande Staffan
2020-12-20 17:39

Hej alla i Sävar IK – och god jul!


Jag vill först och främst tacka alla er ledare för en jättefin insats för Sävar IK, för samhället och för alla aktiva deltagare år 2020! Utan er ledare inget Sävar IK! Och kan du gissa hur många vi är?


Med ledare tänker jag på dig som är tränare. Timmar, dagar och veckor av ett myller av skratt och lek, ilska och besvikelse, bollar och mattor, skavsår och självmål.  Men lika självklart tänker jag på dig som hjälper föreningen framåt på andra sätt, till exempel på dig som finns i våra styrelser, som sköter våra fastigheter och planer, som ordnar försäljning och sponsring eller som finns något av våra andra föreningsteam. Dessa uppgifter är förstås avgörande för en fungerande förening. Jo, det finns faktiskt över 300 vuxna ledare i Sävar IK – mäktigt! Och då är inte ens personer i styrelser och andra grupper medräknade!


Det har varit ett annorlunda år där pandemin ändrat spelregler inom idrott och liv i stort. Ett år då vi har tränat på att ställa om och hålla ut - och läst en massa olika finurliga meningar på det temat. Ett år då vi i fösta hand fått tänka på säkerhet och hälsa, men samtidigt insett hur viktigt det är med aktiviteter tillsammans med andra och för olika åldrar. Nu stänger kommunen sina hallar från jul och en tid framåt. Hoppas vi då kan ses utomhus!


Det har trots pandemin varit ett fantastiskt år för Sävar IK på många sätt.


Idrott till glädje för alla – fler aktiva, fler medlemmar, fler ledare!


Jag vill nu tända fyra ljus i Sävar IKs adventsljusstake och tänker då särskilt på detta:


Det första ljuset är för Corona, men förstås inte för den hemska pandemin utan för alla de insatser av ledare som har anpassat träningar och ordnat säkra aktiviteter för allas bästa. Ett stort ansvar och ett stort hjärta hos ledarna har gjort det möjligt,


Ljus nummer två tänds för alla ”aktiva” i Sävar.  Vi har i år startat många nya aktiviteter. Allt ifrån skridskodisco i årets början till digitala tipsrundor, Sävar Camp, discgolf, och nu senast direktsänd lunch-tabata-träning. En särskild ljuspunkt i år har varit premiären för ”alla kan gympa” med en grupp barn och unga med funktionsvariationer. Och nu laddar vi för ”friluftslivets år” 2021.


Tredje ljus blir ledarnas! Det är roligt att vara ledare i Sävar IK. Ledarenkäten visar att i stort alla ledare instämmer i det påståendet, varav 74% svarar i hög utsträckning. En majoritet, ca 65%, tycker att det är lagom arbetsbelastning och ingen har svarat orimligt hög. I enkätsvaren nämns ofta uppskattning från barn och ungdomar som den stora drivkraften, men också värdet av att finnas med i ett ledarteam.

 

Det fjärde ljuset tänds för Hela Sävars IK, med två fina priser under 2020. Vi blev Årets ungdomsförening i Umeå samt Årets idrottsförening i Västerbotten. Detta har varit möjligt tack vare allt stöd från Sävarbor, från våra samarbetsföreningar, RF-SISU och förstås våra sponsorer och samarbetspartners! Tack alla ni som ör medlemmar - sedan 2016 har vi ökat från 700 till drygt 1000 medlemmar och vi vill fortsätta växa. Vi har under året tecknat samarbetsavtal med ICA Sävar, Norra Timber, Handelsbanken, Intersport/Adidas/IÙnihoc samt särskilda satsningar med bland andra  Länsförsäkringar och Umeå Energi. 

 

Nu ska vi klara av tiden med Corona, och sedan ta fart för ett ljust 2021

 

God jul och gott Nytt år!

Staffan Norin, 

ordförande Sävar IK

Stöd Sävar IK samtidigt som du handlar på ICA Supermarket Sävar •
2020-12-04 09:00

OBS! Nyckelringarna kommer inom nära framtid till Ica Supermarket Sävar. 
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy P 2008, 18/01 09:07 
Korpensektionen , 18/01 08:14 
Handboll Pojkar 2011 P10, 17/01 15:26 
Innebandy F 2007, 11/01 21:36 
Fotboll pojkar 2006, 10/01 17:58 
 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt