Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Friluftslivets år

Friluftlivets år

Friluftslivets år har som mål att 10 procent av Sveriges befolkning ska vara ute mer under 2021 än tidigare. Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har. Sävar IK Korpen vill främja friluftlivet genom att erbjuda nya former av aktiviteter att vara i naturen som t.ex. Discgolf, Q-disc, Outdoortraining, MTB-cykel, löpgrupper, Ishockey för alla, fototävlingen "Alla är Naturfotografer". Men också arenor som möjliggör uteliv samtidigt som man rör på sig, som den nya 18-håls Discgolfbanan, reflexbanan, cykel-pump bana och cykelramper i skogen, plogad isbana på Segasjön och den nya skogshinderbanan vid Sävar IP. Eller varför inte prova vår egen bastu som du lånar under friluftsåret, eller under sommaren komma till vårt utomhuscafé Rogers Kiosk . Event och arrangemang som Skridskodisco, Halloweenvandring, Digitala tipspromenader, #ätaute, Skräpsamlardagar, Korpen Challenge, Broarna Runt, Terrängserien, Sävarvasan, Kvällsdiscen och Veckodiscen. 

 

Sävar IK Korpen har ett nära samarbete med Sävar hälsocentral för att alla med Far-recept enkelt ska hitta till möjliga aktiviteter. Från din vårdgivare får du övergripande råd för hur du bör träna. Sedan tar Sävar IK vid. Föreningen har ett speciellt erbjudande för dig med fysisk aktivitet på recept. Ni får köpa ett Guld kort i Korpensektionen till en kostnad av 250kr (ordnarie pris 1500kr) och i det ingår hela vårt träningsutbud inom Sävar IK Korpen samt medlemsskap i föreningen. Ta kontakt med vår föreningsutvecklare Maria Berkvist om du vill hjälp med GULD-kort eller träning med ett FaR-recept.

 

Som ett sätt att främja friluftsliv men också fånga upp det ideella engagemanget och den kunskap som finns lokalt i hela Sävar även utanför föreningarna, har vi sammanställt en lista med Friluftsambassadörer. På Sävarpoden kan du lyssna mer på några av Sävarådalens friluftsambassadörer.

Sova ute under bar himmel, är det möjligt året runt?
2021-11-30 10:36
Vissa kvällar är det lättare att sova ute...

Magiskt är att titta upp mot en stjärnklar himmel innan man somnar, känna hur nästippen blir kall, vakna någon gång på natten, se månens och molnens mäktiga skådespel.  Sen tidig morgon när solen kliver upp ur öst när all värme och energi kommer igen. Till och med en morgon med dis och regn är vackert när ljuset kommer.

 

Att sova ute är något som alla kan göra! I tält, under ett vindskydd eller direkt på marken ovanpå ett värmande liggunderlag i en varm sovsäck.

 

Helena Jonsson och Katarina Gustavsson har sovit ute 12 gånger under hela Friluftlivets år 2021 #luftenärfri. Här kommer deras tips!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 09/06 07:16 
Korpensektionen , 25/02 17:07 
Korpensektionen , 03/01 19:10 
Nyheter från föreningen
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt