Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Löpträning
Kom och spring med Sävar IK/Korpen

Anmäl dig och betala till löpgruppen i Korpen https://sportadmin.se/book/?F=0CECB906-3704-40E1-9C66-7D1962535962


Kanske vill du komma igång med- och/eller utveckla din löpning? Eller få hjälp med att förbättra din löpteknik och inspiration till nya utmanande träningspass? Träna för att må bättre? Eller bara hitta trevligt folk att träna tillsammans med? Träningarna äger rum söndagar med start 3 maj kl 19.00 med start vid  Sävar IP. Kostnad? Löpgrupppen kostar 50 kr och du behöver vara medlem i Sävar IK. Till Korpen är du välkommen att vara med oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare. Du behöver inte oroa dig för att du är för långsam eller för snabb. Vi kan  anpassade efter nivå. Träningarna leds av Sävar IKs ordförande Staffan Norin och Alieu Bah. 


Varför ska du börja springa? Här kommer några bra saker som händer när du springer:

1. Det är kul att träna tillsammans.

2. En måttlig mängd träning stärker immunförsvaret genom att öka effektiviteten i vårt skyddande enzymsystem.

3. Löpning stärker muskler och skelett – denna kombination ger en stark, hållbar kropp.

4. De som springer regelbundet stabiliserar sin insulinutsöndring, vilket minskar risken för diabetes typ II.

5. Den ökade utsöndringen av noradrenalin, dopamin och serotonin gör att löpare är mindre disponibla för humörsvängningar.
Digital löpträning med Adam
2020-11-18 20:08
Löpningen är en träningsform som alla har goda möjligheter att fortsätta med och samtidigt vara trygga i att inte äventyra smittbegränsningen. Här kommer några lokalproducerade filmer med Adam Sernheim där han tipsar om hur du kan förbättra din löpning. Med Adams tips får du lokala och bra tips som blir en rolig start på din löpträning. Förhoppningsvis hittar du någon fler löpare som du kan hälsa på. Även om vi behöver träna på distans kan vi ändå känna samhörighet. I slutet på veckan kommer dessa filmer finnas som QR-kod längst strandpromenaden så att du kan få tips på plats när du löper. "Ut och kut" innan snön kommer!
Du är utmanad att springa Strandpromenaden eller "Hälsans väg"
2020-11-16 09:19
Utmana dig själv och andra i Sävar via Strava och Sävar IK
Löpningen är en träningsform som alla har goda möjligheter att fortsätta med och samtidigt vara trygga i att inte äventyra smittbegränsningen. Att röra på sig är fortsatt viktigt för folkhälsan. Vi hoppas och tror att de virtuella loppen som Sävar IK/Korpen kommer att arrangera (så länge inte snön sätter stopp) också kan uppmuntra Sävarbor att springa och hålla kontakt genom digitala lösningar. Vi har valt att under kommande veckor utmana er att springa gångvägen längst Sävarån (Strandpromenaden heter segmentet i Strava) som vi väljer att kalla "Hälsans väg" då vi har fler aktiviter kopplade till sträckan. 

Varje vecka med start måndagar-slut söndagar kommer vi att kora en "veckans mästare". Så här gör du. Ladda hem Strava appen. Gör dina personliga inställningar. Anslut dig gärna till Sävar IK i appen så att vi kan skapa ett forum där vi kan följa varandra som löpare. Du kan i appen söka "segment" ett sådant heter Strandvägen. https://strava.app.link/7PXDzilAmbb Den sträckan är det som gäller som veckotävling. Spring så ofta du vill under en vecka. Denna vecka startar vi 16/11- 22/11. Ditt bästa resultat kommer att komma upp på listan. Har du en pulsklocka är det ännu bättre då den kan koppas till Strava. Här är länken till segmentet "Strandvägen" i Sävar. Nu kör vi! Just nu har Adam Sernheim ett tungt rekord...

Håll ut, håll avstånd och håll på med löpning!
Vinnare i digital löptävling v. 44
2020-11-16 08:55
Spring, spring, spring, spring...
Här kommer sent om sider resultaten från fösta försöket till digital löptävlingen v.44. Vi tycker det var kul att genomföra och kommer att i dessa pandemitider att utöka denna verksamhet till ett återkommande moment i Sävar.
Namn Tid (HH:MM:SS) Elin Forsberg 00:20:39 Pontus Forsberg 00:21:19 Björn Eriksson 00:21:34 Adam Sernheim 00:21:45 Simon Lundberg 00:21:45 Erik Jonsson 00:24:11 David Jonsson 00:26:37
HÖSTLOVS EXTRA Virituell löptävling under v.44
2020-10-23 09:56
Här ser du kartan på loppet. Starta var du vill längs banan. Troligen nära dig...
Sävar IK/korpen arrangerar en serie virtuella lopp med start på höstlovet under namnet "Sävarrundan". Bakom satsningen ligger Adam Sternheim och Björn Eriksson som var med och drog igång reflexbanan.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 12/10 12:53 
Korpensektionen , 12/10 12:50 
Korpensektionen , 23/09 09:40 
Korpensektionen , 29/06 11:56 
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt