Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Discgolf

Sävar discgolf
Sävarbanan

Discgolf är en av de snabbast växande sporterna runtom i vårt land.

En ung sport som från slutet av 60-talet fram till idag engagerat hundratusentals människor världen över.

Orsaken till framgången är många. En enkel sport att komma igång med. Billig i grunden och enkel att förstå. Men samtidigt finns det en variation av teknik och material som kan kombineras och utvecklas och utmanar den som blir biten. En sport som passar alla åldrar och kön. 

 

För dig som är medlem i Sävar IK kan även tävla i olika lokala tävlingar. För mer avancerade PDGA turneringar (t.ex. SM och nationella touren) behöver du också ha en PDGA-licens som du tecknar på PDGAs hemsida 

Häng med på Junior Leauge
2024-05-25 09:24
Häng med och prova discgolf

Junior Leauge kommer att äga rum vid två tillfällen under försommaren, med start 29 maj kl 18.00. Samling vi hål 1.

 

Junior Leauge är det perfekta tillfället för barn och ungdomar att komma och prova discgolf. Ingen kostnad eller föranmälan och discar finns att låna. Ledare kommer att gå igenom grundregler och ge lite tips kring hur en kastar. Varje tillfälle är ca en timme.

Discgolf Dreams Possible: En kväll av sport och samhörighet!
2024-05-17 11:17
"Sport has the power to change the world. It has the power to unite people in a way that little else does." N. Mandela
Datum: 24 juni 2024 kl. 18.30
Plats: Sävar IP discgolfbana
 
Välkommen till ett unikt sportevent som förenar ungdomar från två kontinenter genom glädjen i discgolf! Discgolf Dream Possible samlar svenska och sydafrikanska barn och ungdomar för en kväll fylld av discgolf, samarbete och gemenskap.
 
Lifezone från Kapstaden, en ideell organisation som stöttar unga fotbollsspelare, kommer tillsammans med sina ungdomar för att delta på Sävarcamp men också detta discgolf evenemang. Tillsammans med våra svenska barn och ungdomar kommer de att få uppleva magin av discgolf på Sävar IP discgolfbana. Under kvällen kommer barnen och ungdomarna både få prova på Ultimate friesbee och discgolf.
 
Vad kan du förvänta dig?
  • Discgolf Tävlingar: Spännande matcher (Ultimate Frisbee, discgolfskytte-stafett  & discgolf) där svenska och sydafrikanska lag tävlar sida vid sida.
  • Workshops och Träning: Lär dig tekniker och strategier från erfarna discgolfspelare och tränare.
  • Priser och Utmärkelser: Priser för både individuella prestationer och laginsatser.
Eventet är gratis men anmäl gärna via denna länk så att vi kan förbereda oss bättre.
 
 
Date: June 26, 2024, at 6:30 PM
Location: Sävar IP Disc Golf Course

 

Welcome to a unique sporting event that unites youth from two continents through the joy of discgolf! Discgolf Dream Possible brings together Swedish and South African children and youth for an evening filled with disc golf, cooperation, and community.

 

Lifezone from Cape Town, a non-profit organization that supports young football players, will join with their youth to participate in Sävarcamp as well as this disc golf event. Together with our Swedish kids, they will experience the magic of discgolf at Sävar IP Discgolf Course. During the evening, the children and youth will have the opportunity to try both Ultimate Frisbee and disc golf.

What to Expect?
  • Disc Golf Competitions: Exciting matches (Ultimate Frisbee & discgolf) where Swedish and South African teams compete togheter side by side.
  • Workshops and Training: Learn techniques and strategies from experienced disc golf players and coaches.
  • Prizes and Awards: Prizes for both individual achievements and team efforts.
 
Vad händer på banan i vår?
2024-04-07 10:43

Här kommer lite information vad som kommer att hända på banan under våren.

 

Junior League


Vi kommer att köra 3 tillfällen maj/Juni av Junior League detta är ett perfekt tillfälle att
komma och testa på discgolf.

Man behöver inga egna discar utan det finns att låna, vi kommer att gå igenom lite grundregler och ge tips på lite olika kast mm.
Varje tillfälle är ca 1h och är för ungdomar upp till 15år.

 

Sällskapsdiscen


Är du sugen på att prova på discgolf eller lära känna andra discgolfare? Då kanske Sällskapsdiscen är något för dig.
Tanken med Sällskapsdiscen är vi träffas vid hål 1 strax innan start som kommer att vara 18:30 på måndagar med start någon gång i slutet av maj eller början av juni.
Vi delar upp oss i grupper och spelar gröna slingan 9 hål, det kommer inte vara någon anmälan till dessa kvällar utan man kommer om man har möjlighet och det är gratis för alla.
Under själva rundan gör man som man vill om man vill räkna score "kast" eller inte, det viktiga är att vi har trevligt tillsammans.
Alla är välkomna nybörjare som proffs, ung som gammal. Detta är ingen tävling, utan en sällskapsrunda med chans att träffa nya spelare och framförallt en möjlighet för den som vill prova på hur det är att spela discgolf. Om någon vill låna någon disc så är det bara att slå mig en signal före 070-3552721 Niklas.

 

Kvällsdiscen


Är ett trevligt tillfälle att testa på att tävla, vi spelar 18 hål "gul slinga" en gång i veckan.
Detta är ett seriespel där dom tre bästa rundorna räknas av totalt 6 rundor, man kan komma och spela bara en eller två rundor om man vill.

Mer information om kvällsdiscen kommer framöver, vi siktar på start i slutet på maj.

Femfaldig VM-guldsmästare på besök på Sävarcamp
2023-06-27 10:34
Tomas introducerar backhandkast

Idag är Tomas Burvall från Svenska Frisbeesportförbundet på Sävarcampen och introducerar Ultimate Frisbee för deltagarna. Tomas har en imponerande karriär inom frisbeesporten med fem VM-guld och 22 SM-guld i både discgolf och Ultimate Frisbee. Nu delar han med sig av sin passion för sporten och väcker intresse hos barnen i Sävar. Svenska Frisbeesportförbundet har ansvaret för allround, discgolf och Ultimate Frisbee. 

 

Under hösten kommer intresserade barn och ungdomar få möjlighet att fortsätta prova på Ultimate Frisbee med hjälp av Anders Haldorson, en tidigare spelare från KFUM Örebro. Aktiviteterna kommer att äga rum både utomhus på Alléplanen och i Sävaråhallen, vilket ger deltagarna möjlighet att utforska och utveckla sina färdigheter i denna nya sport.

 

Ultimate Frisbee utmärks av flera karakteristiska drag och principer som gör det till en unik och populär sport:

1. Självständig sport: Ultimate Frisbee är en självständig sport som inte är direkt relaterad till någon annan sport eller bollspel.

2. Fair play: Sporten präglas av en stark betoning på fair play och god sportsmanship. Det finns ingen domare, och spelarna är ansvariga för att tillämpa och respektera reglerna.

3. Non-kontakt: Fysisk kontakt mellan spelarna är förbjuden. Detta främjar en säker och skadereducerande spelmiljö.

4. Passningsspel: En central del av spelet är passningarna mellan spelarna. Målet är att genom passningarna förflytta frisbeen framåt och nå motståndarnas målområde för att göra poäng.

5. Oändliga byten: Spelarna roterar kontinuerligt i och ut ur spelet, vilket möjliggör en jämn fördelning av ansträngningen och ger alla spelare möjlighet att vara delaktiga.

6. Ingen statisk positionering: Spelarna är inte begränsade till en specifik position eller roll. De kan röra sig fritt över hela spelområdet, vilket skapar dynamik och variation i spelet.

7. Spirit of the Game: Ultimate Frisbee värderar "Spirit of the Game" högt, vilket innebär att spelarna förväntas visa respekt, ärlighet och självreglering under spelets gång. Detta bidrar till en positiv och inkluderande spelmiljö.

Norrlands första Ultimate Frisbee plan är klar!
2023-06-19 22:21
På Alléplanen kommer vi snart sätta upp några discgolf korgar

Norrlands första Ultimate Frisbee plan är klar! 🥂Alleplanen har fått lite kärlek och här blir det Ultimate Frisbee spel under hela Sävarcamp. Alla barn på lägret kommer att få prova. Här kan du läsa mer om Ultimate 

 

26-27 augusti kommer det bli ett Ultimate Frisbee läger för de barn och ungdomar som vill pröva lite mer då Anders Haldorson från Örebro kommer. Han har spelat Ultimate både i Sverige och internationellt. 


Men alléplanen går givetvis att använda både för den som vill spela fotboll, brännboll.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 09/06 07:16 
Korpensektionen , 25/02 17:07 
Korpensektionen , 03/01 19:10 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 28/06 12:00 
Sävar Idrottsklubb, 17/06 12:00 
Sävar Idrottsklubb, 12/06 20:54 
 
Kommande evenemang
Röda tråden
Tyck till
Våra lag
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt