Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Discgolf

Sävar discgolf
Sävarbanan

Discgolf är en av de snabbast växande sporterna runtom i vårt land.

En ung sport som från slutet av 60-talet fram till idag engagerat hundratusentals människor världen över.

Orsaken till framgången är många. En enkel sport att komma igång med. Billig i grunden och enkel att förstå. Men samtidigt finns det en variation av teknik och material som kan kombineras och utvecklas och utmanar den som blir biten. En sport som passar alla åldrar och kön. 

 

För dig som är medlem i Sävar IK kan även tävla i olika lokala tävlingar. För mer avancerade PDGA turneringar (t.ex. SM och nationella touren) behöver du också ha en PDGA-licens som du tecknar på PDGAs hemsida 

Femfaldig VM-guldsmästare på besök på Sävarcamp
2023-06-27 10:34
Tomas introducerar backhandkast

Idag är Tomas Burvall från Svenska Frisbeesportförbundet på Sävarcampen och introducerar Ultimate Frisbee för deltagarna. Tomas har en imponerande karriär inom frisbeesporten med fem VM-guld och 22 SM-guld i både discgolf och Ultimate Frisbee. Nu delar han med sig av sin passion för sporten och väcker intresse hos barnen i Sävar. Svenska Frisbeesportförbundet har ansvaret för allround, discgolf och Ultimate Frisbee. 

 

Under hösten kommer intresserade barn och ungdomar få möjlighet att fortsätta prova på Ultimate Frisbee med hjälp av Anders Haldorson, en tidigare spelare från KFUM Örebro. Aktiviteterna kommer att äga rum både utomhus på Alléplanen och i Sävaråhallen, vilket ger deltagarna möjlighet att utforska och utveckla sina färdigheter i denna nya sport.

 

Ultimate Frisbee utmärks av flera karakteristiska drag och principer som gör det till en unik och populär sport:

1. Självständig sport: Ultimate Frisbee är en självständig sport som inte är direkt relaterad till någon annan sport eller bollspel.

2. Fair play: Sporten präglas av en stark betoning på fair play och god sportsmanship. Det finns ingen domare, och spelarna är ansvariga för att tillämpa och respektera reglerna.

3. Non-kontakt: Fysisk kontakt mellan spelarna är förbjuden. Detta främjar en säker och skadereducerande spelmiljö.

4. Passningsspel: En central del av spelet är passningarna mellan spelarna. Målet är att genom passningarna förflytta frisbeen framåt och nå motståndarnas målområde för att göra poäng.

5. Oändliga byten: Spelarna roterar kontinuerligt i och ut ur spelet, vilket möjliggör en jämn fördelning av ansträngningen och ger alla spelare möjlighet att vara delaktiga.

6. Ingen statisk positionering: Spelarna är inte begränsade till en specifik position eller roll. De kan röra sig fritt över hela spelområdet, vilket skapar dynamik och variation i spelet.

7. Spirit of the Game: Ultimate Frisbee värderar "Spirit of the Game" högt, vilket innebär att spelarna förväntas visa respekt, ärlighet och självreglering under spelets gång. Detta bidrar till en positiv och inkluderande spelmiljö.

Norrlands första Ultimate Frisbee plan är klar!
2023-06-19 22:21
På Alléplanen kommer vi snart sätta upp några discgolf korgar

Norrlands första Ultimate Frisbee plan är klar! 🥂Alleplanen har fått lite kärlek och här blir det Ultimate Frisbee spel under hela Sävarcamp. Alla barn på lägret kommer att få prova. Här kan du läsa mer om Ultimate 

 

26-27 augusti kommer det bli ett Ultimate Frisbee läger för de barn och ungdomar som vill pröva lite mer då Anders Haldorson från Örebro kommer. Han har spelat Ultimate både i Sverige och internationellt. 


Men alléplanen går givetvis att använda både för den som vill spela fotboll, brännboll.

Premiär för Sällskapsdiscen
2023-05-14 21:26
Häng med på Sociala discen premiär 29/5

Är du sugen på att prova på discgolf eller lära känna andra discgolfare? Då kanske Sällskapsdiscen är något för dig.

 

Nu flyttar discgolfen in i värmen! (Start4/3)
2023-02-15 15:36
Nu flyttar vi in i värmen en stund och filar på puttningen...

Inomhusträning Discgolf för medlemmar i Sävar IK Korpen.

Start Lördag 4/3 kl 12 -13 i B-hallen (vi kör fram till 29/4. Ingen träning 8/4.)

 

Ta med 5 putters om ni har. Anmälningsavgift 20 år och äldre 100kr + medlem i Sävar IK. Klicka här för att anmäla dig om du är över 20 år. För barn och de under 20 år som redan är medlem (eller har Korpen GULD-kort) maila Anna Klintbo aklintbo@hotmail.com 

 

Visste du att du numera som medlem i Sävar IK Korpen discgolf kan tävla i officiella tävlingar och internationellt i Discgolf. På Sävar IKs årsmöte 2022 fattades ett enhälligt beslut och nu är föreningen godkänd medlem i Svenska Frisbeesport Förbundet (SFF) och Svenska Discgolf Förbundet (SDGF).

Klart att Latitude 64° sponsrar årets Sävarcamp
2022-05-23 13:17
Kraften från Skellefteå känns hela vägen till Sävarcamp

Latitude 64 är ett Skellefteåföretag som är en av världens ledare discgolftillverkare. Vi kan idag bekräfta att Latitude 64 kommer att sponsra årets Sävarcampläger med en disc till alla 140 deltagare på lägret.

 

Med fler discar hos unga hoppas vi att fler unga hittar till Junior League på måndagar kl 18.00. Det finns alltid vuxna som är med och kan hjälpa till att lära sig mer. Välkommen! #allrörelseräknas

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Korpensektionen , 09/06 07:16 
Korpensektionen , 25/02 17:07 
Korpensektionen , 03/01 19:10 
Korpensektionen , 10/12 19:24 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 30/11 10:43 
Sävar Idrottsklubb, 28/11 14:54 
Sävar Idrottsklubb, 30/10 14:02 
Sävar Idrottsklubb, 13/10 12:27 
Sävar Idrottsklubb, 05/10 16:58 
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt