Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll

Lagledare: Boka domare

Alla ungdomslag bokar domare själva, länk här: Google Drive

 

Listan i ovan länk är dragen direkt från FOGIS och domare kan själva gå in och  lägga in sina namn på de matcher man vill döma.

 

Som lagledare behöver du se till att uppdatera FOGIS med datum och tid direkt efter tidsfördelningsmötet. Rapporten dras ur FOGIS ~3 dagar efter tidsfördelningsmötet och läggs upp på Google Drive. Matcher som saknar tid/dag hamnar längst ner i listan.

Om ni missade att uppdatera FOGIS i tid, uppdatera snarast och meddela team Match/Domare eller team Lagadmin så uppdaterar vi listan.

 

OBS SAMMANDRAG: Om ni arrangerar sammandrag med matcher som inte har ett Sävar-lag som hemma- eller borta-lag så finns dessa inte med i listan på Drive. Då måste ni lägga till en ny rad med denna match så domarna kan anmäla sig till den.

 

Så här gör du för att boka domare

  • Leta upp den match som ni vill boka för i listan (länk ovan) och välj en av domarna som anmält sig.
  • Ring eller sms:a till en av domarna som som anmält intresse och bokar upp domaren till matchen. Domarnas kontaktuppgifter hittar ni i det här dokumentet Kontaktuppgifter domare 2023 - Google Sheets

Det är mycket viktigt att ditt lag växlar mellan domarna så att vi ”håller igång” så många domare som möjligt. De yngsta lagen ska i första hand anlita de domare som genomfört sin utbildning i början av maj.

Kom ihåg att signera domarkvittensen efter varje match och se till att fylla i vilken ersättning domaren eller domarna ska få. Vilka ersättningar som gäller för respektive ålder står på domarkvittensen.

 

Var rädd om våra domare, de är guld värda för föreningen!

 

 

Domare: Anmäla intresse att döma match

Vi använder oss av ett Google Drive-dokument, som hittas här Google Drive

 

Dokumentet är lättast att använda om man har appen Drive (finns i alla Android-telefoner) men kan även editeras i en browser.

 

I kolumn G (Domare) skriver man in sitt namn om man är intresserad av att döma en match. Om det redan står ett namn där, lägger man bara till sitt namn efter med ett komma eller radbrytning mellan; som i exemplen högst upp i filen.

 

Om man vill selektivt välja vilken sorts match man vill döma (t.ex. vill man bara döma 5v5 eller bara 9v9) så kan man använda sig av nedan information:

 

•Vuxen&Junior spelar 11v11 - domare tillsätts av förbundet. Finns inte i denna lista.

•Ungdom 13-14 år spelar 9v9.

•Barn 10-12 år spelar 7v7.

•Barn 8-9 år spelar 5v5

•Barn 7 och yngre spelar 3v3

I kolumn B (Tävling) ser man vilken ålder det är på spelarna.

 

Det kan också vara bra att veta att alla matcher 5v5 och 7v7 spelas på Multiarenan. På Skogsvallen spelas bara 9v9 (och 11v11 men dom finns inte i listan) och ibland 3v3-sammandrag. Man kan med denna information lätt välja vilka matcher man vill döma i listan genom att bara titta på anläggning (kolumn F).

 

 

Domararvode

De som dömer Sävar IK´s ungdomsmatcher får ersättning enligt nedanstående lista. 

Pojkar och flickor i åldrarna

  • 8-9 år: 175 kr (2 domare 100 kr/domare)
  • 10-11 år: 225 kr (2 domare 125 kr/domare)
  • 12 år: 225 kr (9-manna 250 kr) (2 domare 150 kr/domare)
  • 13-14 år: 300 kr
  • 15 år: 350 kr
  • Assisterande domare vid 9- och 11-manna: 150 kr

Sävar IK:s ungdomsdomare får sin betalning via kansliet och som ledare behöver du inte göra några utlägg för domararvode. För att domaren ska få sin ersättning ska ungdomsdomaren ha med sig ett så kallat domarkort som en ledare signerar.

Domarkort finns att ladda ner och skriva ut här: Domarkvittens

Utbildning av domare
Varje år anordnar Sävar IK domarutbildning för de fotbollsungdomar som fyller 14 år. Tanken är att de äldre åldersklasserna ska döma matcher för de yngre spelarna. Alla aktiva fotbollsspelare som fyller 14 år ska delta vid de utbildningstillfällen som planeras och förväntas också döma de matcher som arrangeras av föreningen, såsom Höstyran och Tjejsistan.
Stöd till dig som domare
Alla hemmamatcher och sammandrag som arrangeras av Sävar IK ska ha en matchvärd. En av matchvärdens uppgifter är att vara ett stöd för domaren inför, under och efter matchen. Som domare kan du alltid vända dig till matchvärden om du behöver hjälp att hantera en svår situation, till exempel om en ledare, spelare eller en person i publiken skulle uppträda otrevligt.
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt