Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll

Börja spela fotboll i Sävar IK
Välkommen till Sävar IK:s fotbollsverksamhet! Här hittar du som förälder till en blivande fotbollsspelare allt du behöver veta om ditt barn vill börja spela fotboll.
Vad kostar det?
För att få delta i någon av de aktiviteter som erbjuds inom Sävar IK krävs att du är medlem och betalar en deltagaravgift. Medlemsavgiften är densamma oavsett idrott.
 
  • Medlemsskapet i Sävar IK kostar 250 kr per år
  • Deltagaravgiften för barn och ungdomar inom fotboll är 500 kr per år
  • Deltagaravgiften för seniorspelare inom fotboll är 900 kr per år
Faktura för medlemsskap och deltagaravgift skickas via e-post till den adress som angavs vid anmälan. I samband med fakturering tillkommer en expeditionsavgift.
Uppstart för förskoleklass
Varje vår startar ett flick- och ett pojklag för barn som går i förskoleklass. I april bjuder två av de äldre lagen in till ett uppstartsmöte. Dessa lag fungerar som faddrar under det första året och ansvarar för att introducera ledare och föräldrar in i föreningen. Inbjudan till uppstarten annonseras här på Sävar IK:s webbplats och på sociala medier.
 
I år, 2021, blir det lite annorlunda på grund av Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning av covid-19. Vi bjuder inte in till någon uppstartsträff. Däremot ska du anmäla ditt barn och dig som vill engagera dig på något sätt i laget via länken nedan.
 
 
Äldre spelare
Det är aldrig för sent att börja spela fotboll. Kontakta ledarna i det aktuella laget och anmäl dig eller ditt barn till gruppen. Hitta rätt lag genom att klicka dig fram i den övre menyn under rubriken Fotboll. Lagen sorteras på födelseår.
Föräldraintroduktion
Syftet med föräldraintroduktionen är att skapa en gemensam bild av och förväntningar på Sävar IK och ledarna runt barnen och samtidigt bjuda in dig som förälder att komma med förslag och synpunkter på föreningens arbete.

Föräldraintroduktionen är indelad i fyra delar:
  • Det här är Sävar IK

  • Vilka är dina mål för ditt barns idrottande?
  • Info för föräldrar.

  • Funktioner runt laget och info för att komma igång

Bra att veta för nystartade lag
Första året inom fotbollen ligger fokus på lek och att ge barnen möjlighet att bekanta sig med bollen. De föräldrar som tränar barnen får stöd i tränarrollen av föreningens barn- och ungdomsansvariga.

Spelarförsäkring
Alla spelare i Sävar IK fotboll omfattas av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Den är ett tryggt grundskydd om du råkar ut för en skada i samband med match eller träning. För att försäkringen ska gälla krävs att spelaren har betalt medlemsavgift.


Om olyckan skulle vara framme finns en kostnadsfri rådgivningstjänst som ingår i försäkringsskyddet. Läs mer om tjänsten på sidan Spelklar som också ger många skadeförebyggande råd.

 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt