Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll

Bra att veta för dig som vill starta ett lag
Varje vår startar ett flick- och ett pojklag för barn som går i förskoleklass. Vill du vara med och leda laget eller hjälpa till på träningar och andra aktiviteter? Toppen! Vi vill att det ska vara lätt att vara ledare i Sävar IK. Därför har vi samlat lite information som kan vara bra att känna till för dig som är ny ledare.

Sidan är under uppbyggnad och uppdateras under våren 2020.
Uppstartsmöte
Föräldrar vars barn går i förskoleklass bjuds varje år in till ett uppstartsmöte som också är ett tillfälle för alla som vill vara med och hjälpa till i laget, på eller utanför planen, att anmäla sitt intresse.

Mötet annonseras här på webbsidan, på sociala medier och anslag. Vill du vara  säker på att få inbjudan till mötet kan du också anmäla dig till gruppen redan nu via länken här nedanför.

Fokus på rörelseglädje
Under de första åren inom fotbollen ligger fokus på lek och att ge barnen möjlighet att bekanta sig med bollen. Det är i enlighet med Sävar IK:s värdegrund, fotbollssektionens policy och Svenska fotbollsförbundets inriktning för barn- och ungdomsfotboll.

Sedan några år tillbaka spelar de yngsta barnen matcher tre mot tre för att få så mycket bollkontakt som möjligt. Första året anmäls laget inte till seriespel, men det kan vara bra att känna till spelformerna och låta barnen bekanta sig med dem.

Vägledning och riktlinjer
Alla som arbetar med ungdomsfotboll i fotbollssektionen ska känna till och arbeta utifrån innehållet i vår policy.


Som ledare är det också viktigt att du känner till vår vägledning och våra riktlinjer. De gäller för hela föreningen, oavsett idrott.


Alla tränargrupper i Sävar IK ska genomgå en utbildning i föreningens vägledning och riktlinjer. Utbildningen genomförs i form av så kallade lärgrupper vid tre tillfällen.

Stöd till dig som ledare
Varje nystartat lag har ett äldre fadderlag under sitt första år. Fadderlaget ansvarar för att introducera ledare och föräldrar in i föreningen.

Till stöd för dig som ledare finns också föreningens Barn- och ungdomsansvariga som lagets ledare kan boka upp till träningar för att få stöd och feedback. Barn- och ungdomsansvarig arrangerar också utbildningar för både barn och ledare.


För ledare i föreningen finns också en hel del stödmaterial, till exempel träningsupplägg och föräldraintroduktion. En del av materialet gäller specifikt för fotboll och en del gäller alla ledare i föreningen. Stödet hittar du under rubriken Träning.

Jobbet utanför planen
Det finns många arbetsuppgifter som inte kräver några fotbollskunskaper alls. Lagledare, matchvärdar, kioskansvar och planansvar är några exempel på sådana arbetsuppgifter. Första året är en liten mjukstart men från och med år två får laget vara med och ta ett större ansvar för sektionens gemensamma arbetsuppgifter. Genom att tidigt engagera fler föräldrar i sådana uppgifter lägger ni en god grund för att alla ska få en rimlig arbetsbelastning.

Läs mer om arbetet utanför planen
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt