Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll

Lagsidan försvinner + SportAdmin-krångel
2022-05-13 15:41

Bekymmersamma nyheter har nått oss på dubbla fronter i veckan, här kommer lite information om vad som pågår och vad vi gör.

 

Lagsidan försvinner

http://www.lagsidan.se/savarikdomare som vi använder för anmälan av föreningsdomare till ungdomsmatch kommer läggas ner 15/6. Vi har varit i kontakt med ägaren för att ev. få en förlängning till September men utan lycka. I dagsläget har SportAdmin ingen funktion för "intresseanmälan" till aktivitet men förslaget är inskickat. Här är vad som kommer hända framöver:

  1. Om ni som lagledare inte redan lagt upp alla era matcher på lagsidan för våren förväntas ni göra det innan 20/5. Alla matcher innan semesteruppehållet som ni vill ha domare till.
  2. Domarna får sedan till 10/6 på sig att anmäla sig till matcher som vanligt, lagledarna fortsätter använda sidan under tiden.
  3. 14/6 kommer vi cacha en offline-version av hemsidan som kommer göras tillgänglig på Sävar IKs hemsida för alla lagledare att använda för att se vilka domare som anmält sig till era matcher.
  4. Inför hösten kommer vi använda ett Google-drive-dokument med en lista på alla hemmamatcher där domare kan gå in och skriva upp sig. Används på samma sätt som lagsidan.
  5. Inför 2023 letar vi en alternativ tjänst.

Om ni har erfarenhet från annan förening som haft systemlösning för domaranmälan (d.v.s. inte ett exceldokument eller liknande) så hör gärna av er med ev. förslag till savarikfotboll.lagadm@gmail.com.

 

Matchimport till SportAdmin

Många har hört av sig till oss på lagadmin men också till SportAdmin om att matchimporterna från FOGIS till SA fungerar dåligt. Igår fick vi information från SportAdmin om vad det beror på så här kommer ett utdrag:

 

"Vi är i slutfasen av att installera en ny teknik där vi hämtar matchinformation direkt från Fogis databas, istället för att hämta från förbundets hemsida.
Den nya tekniken kommer att fungera bättre, vara säkrare och framförallt betydligt snabbare.
Igår stängdes möjligheten för oss att kunna hämta matchinformation från förbundets hemsida, vilket gör att vi just nu inte kan uppdatera befintlig matchinfo som är importerad sedan tidigare, och inte heller importera nya serier. Vår nya teknik förväntas vara redo att installation innan veckan är slut, förutsatt att inget oväntat inträffar.
Vi beklagar det som inträffat och det merarbete det förorsakar för er som förening. När vi är klara med direktintegrationen till Fogis kommer vi att gå ut med ny information."

 

För er ledare betyder detta att ni (tills ni hör annat från oss) måste verifiera matchdag och matchtid i FOGIS och inte förlita er på SportAdmin. Om ni redan importerat serierna så stämmer allt ni har i SportAdmin men eventuella ändringar som ni eller era motståndare (eller förbundet) gör i FOGIS kommer inte automatiskt överföras till SportAdmin under dessa veckor.

Det betyder också att om ni vill ändra en dag eller tid i FOGIS (där ni är hemmalag) så måste ni höra av er till motståndarna via mail/telefon och meddela att ni gör ändringen.

 

Länken mellan FOGIS och SA har alltid varit lite skakig (då den använt förbundets hemsida som mellanhand) så vi ser fram emot denna direktlänk.

 

Som alltid, hör av er om ni har frågor!

 

/Team Lagadmin


Nyhetsarkiv
2021-12-12 20:00
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt