Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Gymnastik & Hopprep

Vad betyder rörelserikedom?
2021-10-20 12:50

Detta är ett nytt koncept för Sävar IKs yngsta barn där vi vill utveckla och utmana barnens grovmotorik genom fysisk aktivitet. Dvs vi kommer bla att sätta upp hinderbanor och andra utmaningar för att utveckla deras förmåga till att tex krypa, hoppa, snurra, klättra, kasta/fånga, springa och mycket mer.

 

Barnet bestämmer själv

Det viktiga i denna aktivitet är att vi ledare inte bestämmer vad eller hur barnen ska utföra en uppgift. Vi utgår istället ifrån barnets egen vilja och förmåga att prova på olika utmanande aktiviteter tillsammans med andra barn. Det finns alltså ingen förutsagd väg eller ett sätt att göra hindren utan barnet får helt själv välja. Vi uppmanar även dem till att skapa egna banor och utmaningar utifrån de redskap som finns.

 

Vi kommer såklart att blanda dessa aktiviteter med att ha "uppstyrda" lekar, men utifrån barnens egna vilja till att vara med. 

 

Vi har ingen anmälan (förutom att du ska ha betalt medlemsavgift på 250 kr som innefattar en försäkring). Sedan så kommer ni om ni kan och swishar på plats den summa ni tycker att det är värt (men ett riktmärke är mellan 20-40 kr). Alla pengar går till hallhyra samt till att köpa in nytt material.

 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt