Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen

Sekundstrid avgjorde första etappen i Korpen Challenge
2022-05-12 08:31
Livslångt idrottande med Korpen Challenge #allrörelseräknas

 

Det blev dramatiskt redan i den första etappen av Korpen Challenge. En timme innan stängning vid midnatt natten mot måndag toppade Lag Sävar Ferievägen etapp 1. Men när klockan slog om till måndag hade TIF Vamos segat sig förbi. Ferievägen halkade ner till tredje plats och Lag Sävar/Brånet spurtade upp till andra plats. Sävar visar ändå framfötterna i Sverige då tre lag från Sävar ligger på Tio i topp listan och fler väntas komma upp bland de 10 främsta i landet. #allrörelseräknas

 

 

- Man ska aldrig räkna bort Vamos, konstaterar Olle Lundin i TIF Vamos som ingår i Telias Idrotts- och Fritidsförbund. Alla sex lagmedlemmar i vårt lag plockade fram pannbenen när det gällde som mest och vår lagkapten Sofia Bengtsson har som vanligt pushat oss till stordåd. 

Just TIF Vamos har en viss vana att ligga i topp i Korpen Challenge. Faktum är att Vamos delade på den totalsegern tillsammans med Forsea Speedy Gonzales under höstens Korpen Challenge. I just den här etappsegern var det bara tolv poäng som skilde mellan ettan och tvåan: Vamos 10 500 mot Sävar Brånet med 10 488.
 
För Olle och hans Vamos-vänner blev första veckan ett litet uppvaknande. Den vanliga vardagsmotionen fick bli en ständig ledsagare under dygnets vakna timmar.

- Ja, det blir möten gående, ta ett löppass extra per dag, strunta i bilen och gå till affären, säger Olle. Jag har dessutom blivit pappa till en liten dotter, så jag har registrerat en hel del barnvagnspromenader på ett par timmar åt gången. 


När motion blir en del av dagens rutiner blir det också en hel del poäng in på kontot. Det var också det som fällde avgörande i den här etappen för TIF Vamos.
 
- Plus att det blir lite grupptryck, menar Olle Lundin. Jag vill ju inte stå där i slutet av etapperna och vara den som drog ner oss i tabellen.


Nyhetsarkiv
#Ätaute på Sävarcamp2021-06-29 11:56
TURFA med Hanna2021-06-08 09:35
 
Ride to Practice!
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt