Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Skräpplockardagarna i Sävar V.39
2021-09-23 09:40
Ditt lag kan göra Sävar renare, lära sig mer om miljön, tembuilda och tjäna pengar

Nu avslutas sommarsäsongen och inomhussporterna drar igång. Många lag och träningsgrupper behöver pengar för att åka på cuper eller göra något extra. Nu finns chansen att tjäna pengar till ditt lag och samtidigt lära sig mer om miljön och göra Sävar lite bättre, lite renare. Ett tips är att lagledare och tränare ser hur de kan hjälpa lag och träningsgrupper att aktivera sig (t.ex kan man arrangera en gemensam tipspromenad under veckan som uppvärmning eller teambuilding). Sammantaget ska 10 000kr fördelas inom Sävar IK. Så här gör du med ditt lag eller träningsgrupp för att tjäna pengar (kom ihåg att även dina kompisar, släktingar och föräldrar kan hjälpa till att hjälpa ditt lag).

 

A.    Miljö tipset (totalt fördelas 5000kr). Gå Broarna Runt och gör den digitala tipsrundan. Gör så här:

  1.     Ladda hem appen "Tipsrundan".
  2.     När du öppnar appen efterfrågas en kod. Ange koden WUC520
  3.     Viktigt att du ange ditt namn och vilket lag du vill att pengarna ska gå till tex fotboll P2011 Olle (pssst det är tillåtet att hjälpas åt i laget och prata med varandra när ni går tipsrundan). Få fler vänner, föräldrar och släktingar stötta ditt lag genom att gå tipspromenaden. Be dem ange namn och vilket lag de vill hjälpa att tjäna pengar till, (Om du är farmor skriv “Fotboll P2011 farmor Lotten”) så hamnar pengarna på rätt ställe.
  4. Titta på denna film (ca fem minuter). Nästan alla svar på frågorna finns där https://youtu.be/6eVAkNZTCwQ
  5.     Gå tipspromenaden Broarna Runt ”Håll naturen i Sävar ren” och svar på frågorna (se filmen för att få tips om svaren).

Miljötipset är öppet fram till 10/10.

 

Fördelningsprincip: 5000kr fördelas procentuellt till det alla lag som har svarat. De lag med flest antal rätt och kan uppbringa flest personer i laget eller supportrar (mamma/pappa, morfar/mormor eller andra) att gå tipspromenaden vinner mer.

 

B. Håll Sävar Rent (Samla skräp och magnetfiska) totalt fördelas 5000kr på de tre grupper som samlar tyngs och mest skräp.

Tillsammans med ditt lag kan du magnetfiska, eller plocka skräp längst Sävarån eller i skogen. Så här det till:

  1.     Plocka skräp med ditt lag (ledare och föräldrar i laget arrangerar dag och tid). Du får inte plocka skräp från ditt garage eller från skräpkorgar. Använd din mobilkamera och dokumentera gärna var du hittat skräpet och tagga med #luftenarfri och #helasverigeplockarskräp
  2.     Kolla gärna om du med hjälp av magnetfiska kan få upp något järnskrot från Sävarån.
  3.     Väg in skräpet utanför Sävar återvinning den 2 oktober kl 11.00-12.00. Ring Per Höglund 070-6573869 vid frågor.

 

Fördelningsprincip:Guld, silver, brons”. 5000kr fördelas efter följande nyckel: mest vikt och volym skräp 1:a plats 3000kr. 2:a plats 1500kr 3:e plats 500kr.

 

Luften är fri är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och som Sävar IK Korpen är en del av. Projektet syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

 

Håll Sävar Rent är en del av detta initiativ då vi tror på vikten av utomhusaktivitet och kontakt med naturen, vilket visar sig leda till bättre prestationer, hälsa och välbefinnande.

 

Aktiviteten arrangeras av Sävar IK/Korpen och är möjligt med stöd från Umeå energi #vigörumeåbättre

 

Tagga gärna era aktiviteter med #luftenarfri och #helasverigeplockarskräp, eller #vigörumeåbättre


Nyhetsarkiv
#Ätaute på Sävarcamp2021-06-29 11:56
TURFA med Hanna2021-06-08 09:35
 
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt