Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen

Sävarborna rör sig jorden runt
2021-05-07 09:33
Aldrig har väl så många, rört sig så mycket, så länge 

Aldrig har väl så många, rört sig så mycket, så länge som denna vårvinter i Sävar under Korpen Challange "Slaget om Sävar"! Sävarborna springer jorden runt och drar in 40 000kr till uppstarten av Rogerscafé och utsatta människor i Kapstaden. Tack till alla som varit med att bidra att göra Sävar och världen lite bättre!

 

 

Korpen Challenge "Slaget om Sävar" blev en ut­maning för många Sävarbor. Det har varit många ute på promenad, cykelturer och löppass. Många grannar har gått ihop och rört på sig tillsammans. Det har varit en upplevelse att röra sig på byn när många är ute och hälsar på varandra. 20 lag med sammanlagt 167 deltagare. 12 lag från Öst och 8 lag från Väst. Totalt har Sävarborna lagt ner 11 519 timmar på att leva mer hälsosamt och det märks då skillnaden i skattning av hur deltagarna mår ökat med 18% under sex veckor. De flesta har rört sig genom att promenera med eller utan hund.

 

"Slaget om Sävar" handlar också om vilken sida av ån som rörde sig mest? Under täv­lingen har detta pendlat fram och tillbaks och varit väldigt jämnt. Men i slutändan visade det sig att öst sidan fick några poäng mer än den västra. Så vi lyfter på hatten och säger grattis till östra sidan (”Modorsidan”). När det gäller enskilda gator står Ferievägen lag 1 ut som mest idoga följt utav Båtvägarna (fregatt­vägen osv), tredjeplatsen innehas av Klövervägen som också har nött på hela vägen in i slutet.

 

Vi hade som mål att ta oss ner till Kapstaden där våra vän organisationer Phambili och Lifezone jobbar för att skapa en bättre tillvaro i utsatta om­råden. Det visade sig att Sävaborna tog sig långt bortom detta och rörde på sig sammanlagt 48 098 kilometer. Det vill säga mer än JORDEN RUNT! Det innebär att de sponsorer och privatpersoner som köpt en huvudstad längs vägen ner till Kapstaden kommer att bidra med sammanlagt cirka 40 000 kronor. Pengarna delas mellan uppstartskostnader av Roger Café vid Sävar IP (som öppnar veckan efter att skolan slutat) och hälften av pengarna går till Kapstaden och Phambili och Lifezone.

 

Kontakten med Sydafrika går via Sävar-föreningen ACCESS som via medlemskap och månadsbidrag kan uppehålla löner till både sjuksköterskor och fotbollsledare i utsatta områden i Kapstaden. För mer infomration om ACCESS och arbetet med Lifezon och Phambili se följande länk: https://access-sydafrika.org/

 

Vi tackar de företag som sponsrat Korpen Challenge:

Umeå Energi 10000 

ICA Sävar 5000 

HP Stolpe 2000 

Head to Toe 1500 

Allinwood 1000 

 

Vi tackar alla deltagare som bidragit med glädje och samhörighet under Korpen Challenge.


Nyhetsarkiv
TURFA med Hanna2021-06-08 09:35
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt