Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen

Januaris vinnare i #allaärnaturfotografer
2021-02-22 13:18

Nu har juryn I fototävlingen haft sitt första möte och valt ut vinnaren för Januarimånads tema “vinterlandskap” (något försenade). Det har varit en nästan omöjlig uppgift då det funnits så mycket vackra och finurliga bilder. Vi har därför att välja ut ett en vinnare och ett axplock av alla bilder för ett hedersomnämnande.

 

VINNARE

“Solen går upp på Solvägen” av Karolina Baptista De Miranda

Motivering: Den är ju oemotståndlig i sin inbjudan till en ny dag, ett nytt år och en öppning ut till naturen som är temat för Friluftlivets år ”Luften är fri”. Man längtar ut till vinterlandskapet när man ser den nya dagen och känner den friska luften från det öppnade fönstret.

 

HEDERSOMNÄMNANDE

”Så som en spegel” av Marie Lundqvist

Marie fångar det vita vinterlandskapet vid Sävarån och färgerna som blir under januaris korta sol. Träden som speglar sig i vattnet ger en stämning till bilden av stillhet som är så typisk för januari.

 

"Skolbron" av Sara Berglund

En av favorit motiven hos Sävars fotografer är givetvis Sävarån och broarna. Så kommer det att vara under året. Fortsätt med det! Sara lyckades fånga Skolbron i början av januari innan det dumpade snö. Diset skapar en mystik i bilden och det lugn som är så typisk för januaris natur som väntar.

 

”Vacker vintermåne i Gunnismark” av Mikaela Asplund

Vacker och stämningsfull bild som fångar en kall och vintrig natt. Fångar och hedrar januaris mörker.

 

”Morgonbild” av Johanna Aretorn 

Lyckas man som Johanna ta sig upp på morgonen ut och vandrar kan man se de mest häpnadsväckande vyer i januari. Ljuset är sparsamt denna årstid men Johanna har lyckas fånga det gyllene skenet över Sävarån som vi andra sömntutor aldrig får se. Tack!

 

”I uppförsbacke ” av Peter Holmqvist

Vi har alla någon gång varit där. När livet är en enda lång uppförsbacke. Vi är inne i mörkret och helt ensamma. Man kan nästan höra soundtracket av Jerry Williams sjunga ”det är så som det stora vemodet rullar in…” Det är januari och det är mörkt, men någonstans, om vi bara kämpar uppför en bit till kanske det vänder utför igen…


Nyhetsarkiv
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt