Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen
Vill du inspirera andra att vara ute i fria luften?
2021-02-14 19:37
Ge motivation till andra att vara ute i det fria

Den samlade forskningen visar att friluftsliv och att vistas i friluftsområden leder till tydliga och kraftfulla effekter på fysisk, mental och social hälsa. Friluftsliv leder till ökad fysisk aktivitet och naturkontakt vilka båda påverkar olika aspekter av hälsa positivt. Både enstaka tillfällen av friluftsliv och regelbundet friluftsliv har positiva effekter på hälsa och välbefinnande.

 

Därför kommer Sävar IK under Friluftlivets år 2021 engagera dig som Sävarbo som vill vara med att inspirera andra att vistas mer i naturen, eller röra på sig! Vill du bli "Friluftskompis eller Friluftsambassadör"? Vad innebär det? Det finns två nivåer:

 

Nivå 1. #Friluftskompis: Inspirera andra att komma ut i naturen genom att sprida bilder på uteliv. Till exempel genom att vara med i fototävlingen "Alla är naturfotografer" som pågår varje månad hela året. Eller tipsa andra om utflyktsmål i och runt Sävar. Det är enkelt fota en bild och lägg upp använd #allaärnaturfotografer eller #luftenärfri. Se länk till fototävling: https://www.savarik.se/start/?ID=212317

 

Nivå 2. #Friluftsambassadör: Som Friluftsambassadör hjälper du andra från Sävar som behöver få tips eller motivation att komma igång på ett mer direkt sätt att hitta en aktivitet ute i det fria som passar dem. Maria Bergkvist på Sävar Ik kommer att vara samordnare projektet "Luften är fri" och matcha ihop personer som blivit erbjuden FaR-recept på Sävar Hälsocentral med just dig som ambassadör. Du kanske gillar att ta promenader längs Sävarån, åka skidor, cykla, grilla korv, åka pulka, vinterbada, jobba i trädgård, jaga, fiska, fota, hundpromenader, träna Outdoortraining, paddla kanot/kajak, spela discgolf, tennis, jogga, yoga, eller äta mat i naturen. Vi söker många olika källor till inspiration och motivation att komma ut i naturen. Du kan bidra genom att ge motivation till att vara ute mer i det fria och hitta vägar till hälsa. Vill du vara med och bidra till ett hälsosammare Sävar- bli #friluftsambassadör?

 

Hur gör du för att bli #friluftsambassadör?

Använd följande länk och fyll i dina kontaktuppgifter https://forms.gle/DhftmgJvp3Ee9ZmBA

 eller maila till Maria Bergkvist maria.bergkvist@savarik.se

 

Vad är FaR för något?  FAR= Fysisk Aktivitet på Recept. Genom att öka sin fysiska aktivitet kan man förebygga och behandla många sjukdomar. Du som behöver stöd med detta kan få Fysisk aktivitet på recept, FaR på Sävar Hälsocentral, se 1177 https://www.1177.se/liv--halsa/traning-och-fysisk-halsa/far--fysisk-aktivitet-pa-recept/  

 

Vill du veta mer om Friluftlivets år 2021 gå till hemsidan https://www.luftenarfri.nu/


Nyhetsarkiv
#Ätaute på Sävarcamp2021-06-29 11:56
TURFA med Hanna2021-06-08 09:35
 
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt