Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Korpen

Se på SVT när Sävarborna släpper loss
2023-02-25 17:07

Se på SVT Västerbotten när Sävarborna släpper loss

Referat från SVT:

Hundratals barn och vuxna letade sig till Sävars idrottsplats utanför Umeå på fredagskvällen för att fira in helgen på ett skridskodisco som Sävar IK Korpen arrangerade.

– Framgångsfaktorn är att vi har kul och får röra på oss tillsammans, säger Per Höglund som var med och arrangerade discot.

Skridskodiscot i Sävar är ett återkommande arrangemang sedan några år tillbaka som brukar locka omkring 400 personer. Årets disco var inget undantag – Sävarborna vallfärdade till isbanan för att röra sig till musik, i takt med blinkande lampor.

– Det här är väldigt uppskattat, framför allt bland barnfamiljer som vill starta fredagen på ett bra sätt med rörelse, gemenskap och bra musik, säger Per Höglund, ordförande i Sävar IK Korpen.

Främjar rörelserikedom

Han berättar att föreningen har ”det modesta målet” att Sävarborna ska vara Europas mest aktiva befolkning och att ordna ett familjeevenemang som främjar rörelserikedom ligger helt i linje med det.

– Det här handlar inte om att tävla om vem som rör sig snyggast eller gör mest mål, utan att röra på sig tillsammans är grejen. Vår förhoppning är att det här kan sprida sig till andra delar av Västerbotten, säger Per.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/disco-pa-skridskor-fick-hundratals-savarbor-att-slappa-loss

 


Nyhetsarkiv
2023-01-03 19:10
#Ätaute på Sävarcamp2021-06-29 11:56
TURFA med Hanna2021-06-08 09:35
 
Kommande evenemang
Röda tråden
Tyck till
Våra lag
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt