Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Handboll

Umeå handbollsfestival 2022 planeras för fullt
2021-09-08 19:49

Den 6-8 januari 2022 spelas tredje upplagan av Umeå Handbollsfestival. Efter en inställd cup 2021 är vi grymt taggade att fortsätta sätta Umeå på handbollskartan (och handbollen på Umeåkartan). Vi (GUIF & Sävar IK) satsar vidare på en hållbar cup med den bästa cupupplevelsen. För oss innebär det många matcher med rejäla matchlängder, den bästa cupmaten och ett värdskap i särklass.

Vi gör cupen tillsammans - alla kommer att behövas

För att det ska bli en bra cup och upplevelse behöver många bidra. Det behövs funktionärer inom många områden under hela cupen. Från tidigare år är upplevelsen att de flesta som varit med tyckt det varit roligt att arbeta med cupen. Att det varit givande i sig att bidra till ett bra evenemang. Sen genererar cupen dessutom pengar som går tillbaka till handbollen i våra föreningar. På lite sikt, och med ett än mer inarbetat evenemang, tror vi att det finns potential att cupen kan bli en än viktigare intäktskälla.

 

Boka av den 6-8 januari och börja redan nu att förbereda er

Vi vill att varje lag har en kontaktperson som kan organisera just era funktionärer. Vi vill också att ni bokar av den 6-8 januari 2022 i era kalendrar (både era privata, men också dem som finns på lag och i sektionen). Vi vill dessutom att ni bokar av den 5 december. Då har vi stormöte på Sjöfruskolan enligt tidigare år. Där vill vi att varje lag är representerat av minst en person. Det får gärna vara fler. Träffen genomförs i anslutning till en match med GUIFs herrlag i division I.

 

Corona kommer att vara en realitet även denna gång

I skrivande stund är det svårt att veta hur Corona kommer att påverka ett evenemang om ett antal månader. Å ena sidan har handbollsförbundet kommit ut med uppdaterade och ganska strikta restriktioner som vi är inlästa på och beredda på att anpassa oss efter. Å andra sidan lyssnade vi igår på Folkhälsomyndigheten och Regeringen som beskrev att livet i stort kommer att gå tillbaka till det normala under oktober månad. Vi är beredda på olika scenarios. Vi har redan nu förhandlat fram en riktigt bra och prisvärd hotellösning, för vi tror att det är många lag som kommer att välja det alternativet. Vi för samtal med bussbolagen om att öka antalet bussar för att glesa ut. Vi har en planering för om vi behöver göra en bubbla för varje klass, som är vad Handbollsförbundet just nu föreskriver. Vi tar höjd för att det kan behövas fler funktionärer och nya funktionärsuppdrag som konsekvens (om vi tex behöver Coronastäda hallar mellan att olika klasser (bubblor) ska spela där.)

 

Anmäl era lag! Lagavgiften är subventionerad

Sist men inte minst. Kom ihåg att anmäla era lag. Det är bra om våra lag börjar fylla upp anmälan från början. Eftersom vi (åtminstone från början) lägger en begränsning på 8 lag per klass kan det dessutom vara en idé vara snabb för att få plats. En nyhet för året är att vi subventionerar hela lagavgiften för alla lag från GUIF och Sävar IK. Vi rekommenderar er dock att köpa gästkort för maten. Äta behöver ni ju ändå göra. Maten är både bra och prisvärd.

 

Anmälan öppnar den 10 september. Välkomna!

 

Cupledningen genom Niclas Bromark

niclasbromark@hotmail.com

 

Här är vår hemsida http://www.umeahandbollsfestival.se/

Här är vår Facebooksida. Följ gärna den https://www.facebook.com/umeahandbollsfestival

Och här finns vi på Instagram https://www.instagram.com/umea_handbollsfestival/

 


Nyhetsarkiv
Handbollens Kväll 28/32023-03-20 11:29
Ordförande har ordet2023-02-16 21:07
HANDBOLLENS KVÄLL2022-10-15 19:40
HEMMAPREMIÄR2022-10-15 15:57
Vi ses i oktober!2022-10-07 00:05
Klädbeställning2021-03-24 14:00
Nyfiken på handboll2020-09-24 09:47
Ny säsong i antågande!2020-09-02 12:12
Sundsvall cup INSTÄLLT2020-03-11 22:22
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt