Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Korpensektionen
Måndag 21 juni öppnar Rogers Café
2021-06-17 09:03, Korpensektionen
Produkter som säljs på Rogers Café. Prova vår nya mjukglassmaskin!

På måndag slår Rogers Café upp portarrna. För första gången i Sävar IKs historia kommer Sävar IK med hjälp av feriearbetare och ungdomar från Sävar och Täfteå hålla öppet från 21/6 till slutet av augusti. Cafét är öppet mellan 13.00-21.00 vardagar och helger 11.00-15.00.

 

Cafét ligger vid fotbollsplanmen. Under fredagen kommer några driftiga ungdomar med Ivar Olskog, Isak Nyström och Oscar Amtholt i spetsen bygga "loungemöbler" av EU-pallar för att skapa en mysig utemiljö där man kan "hänga". Vi hoppas att cafét kan bli en samlingspplats för både unga och gamla. För de som vill äta mjukglass, eller ta en dryck efter att ha cyklat i pumpbanan.

 

Givetsvis kommer att att finnas 5 sorters mjukglass, nybakat, kaffe, dricka och annat gott. Vi kan även bjuda på en ny produkt från det lokala bryggeriet i Sävar,  Westerbottens bryggeri. Det är en alkoholfri ingefäradryck "Friheten". Helt perfekt efter en lyckad 18-hås runda! Betalning endast med Swish.

 

Det kommer att gå att låna fritidsprylar från Fritidsbanken och vi hoppas att under sommaren kunna arrangera aktiviteter som kubbmästerskap, beachvolleystege, beachhandbollsmatcher. Aktiviteterna hålls av ungdomar som jobbar i cafét. Torsdagar kommer vi köra Q-disc som är kvällar där tjejer och kvinnor kan komma och pröva discgolf. Det innebär workshops kring puttning, att kasta med drive osv. Vi hoppas att sänka tröskeln så att fler tjejer och kvinnor är med på våra veckodiscar onsdagar och lördagar.

 

Välkommen!

Discgolf
Äventyrsbana för barn på gång
2021-06-11 11:22, Discgolf
Patrik Wivstad delar med sig av sin kunskap

Patrik Wivstad från Umeå kommun är den person som designat äventyrsbanan på Tomtebo. Med över 30 000 besökare har det varit en succé.

 

Nu tar snart Sävar IK/Korpen de första spadtagen för att bygga en äventyrsbana för de yngre i närheten av förskolan Solen vid elljusspåret. Symbolen för banan är givetvis en bäver (eftersom vi bor i Bäverly Hills). Barnen ska få klättra på träd som bävern fällt och hjälpa bävern att bygga på sin koja. Lianer och annat kul kommer också att finnas på plats. 

 

Med på planeringsträffen var Nicklas Österlund som är entreprenören som kommer att hålla i stora delar av byggandet. Likaså Gustaf German som byggt och designat discgolfbanan och så Maria Kabele som är projektledare för bygget av Outdoortrainingens hinderbana vid idrottsplatsen. Förskolan Solen kommer också att vara med i detta projekt då Solens barn är de som kanske kommer att ha störst glädje av bäverns hinderbana!

 

Äventyrsbanan förväntas vara färdig under senare delen av 2021 och är en del av satsningen kring Friluftlivetsår #luftenärfri

Sävar IK erbjuder utbildning i knäkontroll
2021-06-01 17:23

För vem: Tränare, ledare, föräldrar i alla sektioner

Datum: 16 juni

Var: Grusplanen utanför klubbstugan

Tid: 18.00-20.00

Vem: Lars Bergström RF/SISU Västerbotten

Kläder: Välj sköna kläder efter väder för vi kommer vara utomhus och även testa övningar

Anmälan: Tryck här. Senast den 15 juni.

 

Syftet är att utbilda hur man kan träna knäkontroll med målsättningen att förebygga knäskador. Genom att använda ett enkelt förebyggande träningsprogram kan skadorna minskas avsevärt. Knäskador är vanliga inom bollsport och tonårsflickor tycks vara speciellt utsatta. En allvarlig knäskada, som till exempel en främre korsbandsskada, orsakar ofta lång frånvaro från idrottande och tvingar vissa att helt sluta med sin idrott. 

 

Knäkontroll är en av de utbildningar vi kommer att arrangera i samarbete med RF/SISU Västerbotten utefter era önskemål på ledarträffar under våren.

 

Vid frågor eller funderingar kontakta:
maria.bergkvist@savarik.se  070-6519496

 

Välkommen!
Team Utbildning & ledarskap i Sävar IK

BLI MEDLEM
Sävarpodden
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll flickor 2009, 20/06 18:17 
Fotboll flickor 2010, 20/06 18:03 
Fotboll flickor 2013, 20/06 17:56 
Fotboll Herrjuniorer , 18/06 22:19 
Fotboll Herrjuniorer , 18/06 13:27 
Korpensektionen , 18/06 10:00 
 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt