Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Riktlinjer Corona 210601

Från den 1 juni påbörjas avtrappning av de rekommendationer och regler som gällt under Corona. Det gäller både Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer som tillämpning av Pandemilagen, som har att göra med våra matcher och tävlingar som är offentliga tillställningar. 

 

Generellt dock gäller fortsatt:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter. Omklädningsrummet kan användas som ett kapprum, för att hänga in kläder, men vi ska inte spendera någon längre stund där. 
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se på helheten runt träningen, inte bara det som händer på plan när träningen väl är igång. 

Idrottsföreningar bör enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd

  • När det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus. (bokning av Kommunens inomhusanläggningar är dock möjlig igen från den 1 juni. Se nedan)
  • Minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel. Det finns dock inte längre någon övre normerande gräns
  • Endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning
  • Endast genomföra mindre läger och cuper.

Det finns inga skarpa gränser på vad som är “mindre omfattning”. Det kan enligt FHM antingen handla ett färre antal deltagare eller ett färre antal matcher/tävlingar. Den viktiga poängen är dock att göra en riskbedömning för varje arrangemang och att denna görs för helheten, inte bara det som händer på planen

Från den 1 juni är det åter tillåtet med publik på träning och match/tävling. När vi vistas utomhus är den övre gränsen 100 personer i publiken, då vi inte har numrerade sittplatser. Men, viktigare än det exakta antalet är återigen att undvika trängsel och att se till helheten

 

 Råd om smitta uppstår i laget/gruppen

Om smitta skulle uppstå i laget/gruppen bör följande åtgärder vidtas:

Klubbstugan möjlig att boka för sällskap upp till 25 personer

Från och med den 1 juni är Klubbstugan bokningsbar kvällar (efter 18) och helger för sällskap upp till 25 personer. Här hittar du kalendern och instruktioner för bokning. 

Umeå kommuns hallar återigen öppna för bokning

Från den 1 juni öppnar också Umeå kommun upp sina idrottshallar för bokning igen utan begränsningar. 

 

Läs mer om Umeå kommuns beslut här (Umeå kommuns hemsida)

 

 

 

 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt