Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Riktlinjer Corona 2022-01-12

Krav på att kontrollera vaccinationsbevis vid alla matcher/tävlingar. 

Från den 12 januari ska Sävar IKs lag/grupper som arrangerar matcher/tävlingar (offentliga tillställningar) inomhus ställa krav på att personer som är 18 år och äldre ska uppvisa vaccinationsbevis. I Folkhälsomyndighetens rekommendation pratas om ett maxtal på 50 personer, men i Sävar IK har vi beslutat att det ska gälla alla våra idrottsarrangemang inomhus

 

Vad gäller för att kräva vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar

Sävar IK ska som anordnare vid inpassage kontrollera att deltagare över 18 år är vaccinerade med två doser vaccin och att det har gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Deltagare ska kunna visa upp vaccinationsbevis och legitimation. Undantag från detta krav gäller för personer under 18 år och för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig. Det behöver man då kunna verifiera med giltigt läkarintyg.

 

Digital verifiering av vaccinbevis

Myndigheten DIGG har tagit fram en app som vi som anordnare kan använda för att skanna av en QR-kode på vaccinationsbeviset. Appen finns tillgänglig för android-telefon och iPhone. På DIGG:s webbplats hittar du den senaste informationen om digital verifiering av vaccinbevis.

 

Ladda ner appen Vaccinationsbevis verifiering

 

 

Vaccinationsbevis

 

Övriga rekommendationer

Folkhälsomyndighetens avrådan från cuper, läger och andra större aktiviteter med grupper som normalt inte träffas (från den 23 december) kvarstår januari ut. Vanliga matcher och tävlingar är dock möjliga att fortsatt genomföras. 

 

Det finns också en generell rekommendation att vuxna ska begränsa sina kontakter inomhus. Vi ser dock inte att detta påverkar vår idrottsverksamhet för närvarande. För möten, utbildningar och andra aktiviteter råder vi att i möjligaste mån välja digitala lösningar, eller åtminstone - som lägsta nivå - erbjuda ett digitalt alternativ, dvs genomföra mötet som hybrid.

Hur ska vi agera vid bekräftad coronasmitta?

Utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer rekommenderar Riksidrottsförbundet följande vid bekräftad smitta i förening:

  • Informera laget/gruppen om att ni fått bekräftad smitta.
  • Om man varit i nära kontakt med någon i föreningen, som är sjuk i covid-19, och får symtom ska man testa sig och stanna hemma i väntan på provsvar samt gå in på webbplatsen 1177.se för ytterligare information.
  • Uppmana övriga i laget/gruppen att, även om de inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast inom 7 dagar).
  • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som föreningen (laget/gruppen) använder och vistas i.
  • Följ de regionala rekommendationerna och håll dig informerad via webbplatsen 1177.se.

Från Riksidrottsförbundets Frågor & svar på https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

 
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt