Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Innebandy
F 2010

Träningsuppehåll Påsklovet
2021-03-29 22:04

Tyvärr har vi ingen som kan hålla träningarna under påsklovet så vi tar ett träningsuppehåll v14.

 

Vi funderar på hur lång säsongen ska bli - vi tränare vill förstås köra hela året så vi kommer ställa frågan till tjejerna på onsdagsträningen. Finns det spelarunderlag kan vi tänka oss att köra ända in i kaklet, tills fotbollen kör igång eller Maj ut eller vad som helst.

 

Vi har det härligaste gänget någonsin och tanken på att inte frå träna tillsammans igen förän September är olidlig!

 

/Tränareteamet

F1009 Träningsuppehåll Sportlovet
2021-03-03 19:42

Hej!

 

Vi tar paus från träning under sportlovet och ses igen som vanligt måndag v.11.

 

/Tränarna

Anteckningar från föräldramöte 21/10
2020-10-21 18:06
Fördelning av funktionärer säsongen 20/21
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
Bara positiva kommentarer så här långt. Tjejerna är nöjda med träningar och matchen som varit.
Tränarteamet uppmuntrar er att höra av er med feedback om ni hör annat under säsongen.

Tobbe meddelar också att vi har en "magisk" trupp vad gällande gruppdynamik och sammanhållning. Vi hör ytterst sällan gnäll, nya spelare fångas in i gruppen, m.m.

-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
Ledare som åker på match kommer börja lägga upp körningar i SportAdmin-appen.
Vi föreslår att föräldrar som vet att dom kommer köra dit/tillbaka gör detsamma. Kör inte i onödan, om det finns platser lediga i appen (se till att ni klickar i att ni vill åka med). Ni kommer ändå inte få komma in i hallen så använd samåkning som en möjlighet att se matchen hemifrån soffan.
Det är en prekär balans, vi behöver föräldrar som kör men vi hålla det till minimum så använd funktionen i appen. Titta på filmen här om du funderar på hur det fungerar: https://www.sportadmin.se/samakning/

-Riktlinjer, COVID inför match och träning
Se förbundets riktlinjer här:
https://www.innebandy.se/media/15848/rekommendationer-under-covid-19-vibf-201008.pdf
Vi kommer att sträva efter att ha så få (men max 5) föräldrar på läktaren på bortamatch och 0 hemmaföräldrar på hemmamatch.
Inga föräldrar i hall under träning enligt Sävar IKs riktlinjer.

För hemmamatcher kommer vi behöva 4 funktionärer varje match - 2xSekretariat, 1 Matchvärd och 1 dörrvakt. Vi kommer rotera runt så alla får en chans att vara med (enda chansen att få se en hemmamatch). Listan finns längst upp (jag är inte helt överens med formateringen här) med vilket barns förälder som är ansvarig för vilken funktionärsroll och när.

Ev. konflikter och byten får ni sköta i föräldragruppen. Det finns många som är sugna på att få se en extra match i år.

-Cuper, om dom drar igång.
Troligtvis blir det inga cuper i år - om det blir av är vi överens om att vi ska åka på en cup i år. Ungefär Övik/Umeå, inte längre bort än så.

-Långsiktigt mål.
Vi beslutade att vi kommer börja planera för att åka på cup i Storvreta (Uppsala) ~2025. Det är världens största innebandycup (tänk Gothia för fotbollen) och något som vi kommer använda som motivation, både för bingolottoförsäljning men även för att spela kvar i truppen.
Vi kommer börja prata med tjejerna om det redan nu, men det kommer trappa upp och användas mer flitigt som morot i den känsliga 13-14 års ålder där vi vet att vi har mycket spelarbortfall. Kan vi motivera tjejerna att spela kvar 1-2 år till för att inte missa "Storvreta" så tycker vi det är väl värt det.
Finansieringen av cupen kommer ske genom försäljning (främst bingolotter) under de kommande åren.

Vi kommer skicka hem ett lagkort som tjejerna själva tagit fram tillsammans med oss under träningslägret - titta gärna igenom det, där finns ledarnas och barnens egna förväntningar; på och utanför planen.

-Frånvarorapportering.
Om man inte kan komma på träning rekommenderar vi att man går in i Sport-Admin-appen och trycker "Ej tillgänglig" för den träningen. Gör man detta behöver man inte skriva i messenger.Istället väljer vi att använda chatten till akutprat - sista-minuten-förändringar eller borttappade saker/barn.

Till sist vill vi att ni hör av er oss tränare om ert barn funderar på att sluta innebandy. Vi ser helst att dom kommer på en sista träning och sedan aktivt väljer att sluta träna, hellre än att man missar 3 träningar av odefinierad anledning och sedan "Ger upp" och slutar.
Vi påpekade också att vi pratat mycket med tjejerna om att vi gör allt som ett lag och man har gjort ett visst åtagande när man går med i en lagsport - vilket ni kan använda som argument för att spela säsongen ut. Det kommer vara något dom redan har hört från oss.
F1009 Föräldramöte klubbstugan 21/10 17.00
2020-10-15 22:04
Hej alla härliga föräldrar!

Onsdag 21/10 17.00-18.00 (barnen tränar i B-hallen som vanligt) kommer vi ha föräldramöte i klubbstugan. Max 1 förälder per barn för att vi ska kunna hålla COVID-distans.

Agenda:
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
-Riktlinjer, COVID inför match och träning
-Cuper, om dom drar igång.
-Långsiktigt mål.

Väl mött!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandysektionen, 31/03 17:26 
Innebandysektionen, 28/03 16:55 
Innebandysektionen, 02/03 14:15 
Innebandysektionen, 17/02 12:16 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 01/04 09:05 
Sävar Idrottsklubb, 26/03 11:50 
Sävar Idrottsklubb, 21/03 22:39 
Sävar Idrottsklubb, 14/03 23:10 
Sävar Idrottsklubb, 27/02 09:00 
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt