Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Innebandy
F 2010

F1009 - säsongen 20/21
2021-04-12 21:45

Nu börjar innebandysäsongen lida mot sitt slut och vi planerar för uppehåll och start efter sommaren, här kommer allt ni (förhopnningsvis) behöver veta.

 

Matchtröjor

Dessa behöver lämnas in omgående. Ta på nästa träning eller lämna i postlådan på Sportlovsvägen 19 denna vecka.

 

Träningar och Avslutning

v. 15-16 tränar vi som vanligt.

v. 17 tränar vi enbart onsdag (28/4) - vanlig tid.

v. 18 håller vi avslutningen 5/5.  Vi håller på att reka efter lämplig plats och Aprilvädret kan ställa till det. Mer information om plats och tid kommer.

 

SportAdmin skall vara uppdaterat med rätt aktiviteter så konsultera appen.

 

Säsongsstart 2021-2022

Räkna med säsongsstart i September, så tidigt vi kan utan att det krockar med fotbollen.

 

Som vanligt, vi rekommenderar alltid att man inte slutar spela under ett säsongsuppehåll. Kom på 1 träning efter sommaren, även om latmasken byggt bo, och låt dem sedan bestämma sig. Vill man testa på andra sporter (handboll t.ex.) nästa säsong är det naturligtvis något vi uppmuntrar bara dom håller igång.

Det är också fortsatt helt OK att bara kunna delta 1 träning i veckan om en träning krockar med annan sport. Träning är träning.

 

Sommaraktivteter att hålla ögonen på

Om det anordnas i år:

- Sommarläger/innebandyskola. Hölls v.33 i fjol (10-13 Aug) och vi hade ett gäng från laget som deltog och som gav lägret högt betyg.

- Utomhuscupen. Vi anmälde ett lag i fjol men cupen ställdes in p.g.a. COVID. Blir den av i år försöker vi igen.

 

Vi återkommer med mer info när vi vet mer om dessa event.

 

Feedback från tränarna på året som gått

Som Tobbe brukar säga: "Vi har ett helt magiskt gäng!" och det stämmer verkligen. 

Vi har ett lag som är en ledstjärna för hur vi anser att ett lag ska vara. Dom är glada, anstränger sig, spelar för laget, ser till allas bästa och är experter på att inkludera nya medlemmar. Som tränare bara längtar man till nästa träning för det är sådan enorm energikick efter en långt dag på jobbet.

 

Jag hoppas innerligt att föräldrarna kommer få vara med nästa säsong och ta del av energin och stämningen i laget mer än vad denna säsong tillåtit för det är något särskillt att uppleva.

Som vi sagt många gånger tidigare, vi är/har varit lite nervösa över att försöka bilda ett lag av 3 åldersgrupper men tjejerna har löst det hela gallant.

 

Det har varit en del toppar och dalar under säsongen, helt och hållet drivet av COVID. Vissa tyckte utomhusträningarna var roligare än vanliga träningar medan andra var frustrerade över bristen på matcher. Vi kan inte mer än att hålla med - förutsättningarna var kassa i år. Vi tar igen det efter sommaren!

 

Vi hann bara med 2 matcher i början av säsongen men ack så lovande det såg ut. Vi har ett passningsspel som är i särklass och vi har under säsongen kunnat fokusera även på att vårda boll: täcka och driva samtidigt som man letar passning. Roligt är också att vi har så många engagerade målvakter i laget - alla har provat och många gör det löpande när vi rullar igenom listan.

 

Hör av er om ni har frågor, behöver något, vill ha support att få iväg dom på träning eller om ni snappar upp kommentarer eller åsikter vid matbordet. Vi vill gärna höra.

 

/Tränarteamet.

Träningsuppehåll Påsklovet
2021-03-29 22:04

Tyvärr har vi ingen som kan hålla träningarna under påsklovet så vi tar ett träningsuppehåll v14.

 

Vi funderar på hur lång säsongen ska bli - vi tränare vill förstås köra hela året så vi kommer ställa frågan till tjejerna på onsdagsträningen. Finns det spelarunderlag kan vi tänka oss att köra ända in i kaklet, tills fotbollen kör igång eller Maj ut eller vad som helst.

 

Vi har det härligaste gänget någonsin och tanken på att inte frå träna tillsammans igen förän September är olidlig!

 

/Tränareteamet

F1009 Träningsuppehåll Sportlovet
2021-03-03 19:42

Hej!

 

Vi tar paus från träning under sportlovet och ses igen som vanligt måndag v.11.

 

/Tränarna

Anteckningar från föräldramöte 21/10
2020-10-21 18:06
Fördelning av funktionärer säsongen 20/21
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
Bara positiva kommentarer så här långt. Tjejerna är nöjda med träningar och matchen som varit.
Tränarteamet uppmuntrar er att höra av er med feedback om ni hör annat under säsongen.

Tobbe meddelar också att vi har en "magisk" trupp vad gällande gruppdynamik och sammanhållning. Vi hör ytterst sällan gnäll, nya spelare fångas in i gruppen, m.m.

-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
Ledare som åker på match kommer börja lägga upp körningar i SportAdmin-appen.
Vi föreslår att föräldrar som vet att dom kommer köra dit/tillbaka gör detsamma. Kör inte i onödan, om det finns platser lediga i appen (se till att ni klickar i att ni vill åka med). Ni kommer ändå inte få komma in i hallen så använd samåkning som en möjlighet att se matchen hemifrån soffan.
Det är en prekär balans, vi behöver föräldrar som kör men vi hålla det till minimum så använd funktionen i appen. Titta på filmen här om du funderar på hur det fungerar: https://www.sportadmin.se/samakning/

-Riktlinjer, COVID inför match och träning
Se förbundets riktlinjer här:
https://www.innebandy.se/media/15848/rekommendationer-under-covid-19-vibf-201008.pdf
Vi kommer att sträva efter att ha så få (men max 5) föräldrar på läktaren på bortamatch och 0 hemmaföräldrar på hemmamatch.
Inga föräldrar i hall under träning enligt Sävar IKs riktlinjer.

För hemmamatcher kommer vi behöva 4 funktionärer varje match - 2xSekretariat, 1 Matchvärd och 1 dörrvakt. Vi kommer rotera runt så alla får en chans att vara med (enda chansen att få se en hemmamatch). Listan finns längst upp (jag är inte helt överens med formateringen här) med vilket barns förälder som är ansvarig för vilken funktionärsroll och när.

Ev. konflikter och byten får ni sköta i föräldragruppen. Det finns många som är sugna på att få se en extra match i år.

-Cuper, om dom drar igång.
Troligtvis blir det inga cuper i år - om det blir av är vi överens om att vi ska åka på en cup i år. Ungefär Övik/Umeå, inte längre bort än så.

-Långsiktigt mål.
Vi beslutade att vi kommer börja planera för att åka på cup i Storvreta (Uppsala) ~2025. Det är världens största innebandycup (tänk Gothia för fotbollen) och något som vi kommer använda som motivation, både för bingolottoförsäljning men även för att spela kvar i truppen.
Vi kommer börja prata med tjejerna om det redan nu, men det kommer trappa upp och användas mer flitigt som morot i den känsliga 13-14 års ålder där vi vet att vi har mycket spelarbortfall. Kan vi motivera tjejerna att spela kvar 1-2 år till för att inte missa "Storvreta" så tycker vi det är väl värt det.
Finansieringen av cupen kommer ske genom försäljning (främst bingolotter) under de kommande åren.

Vi kommer skicka hem ett lagkort som tjejerna själva tagit fram tillsammans med oss under träningslägret - titta gärna igenom det, där finns ledarnas och barnens egna förväntningar; på och utanför planen.

-Frånvarorapportering.
Om man inte kan komma på träning rekommenderar vi att man går in i Sport-Admin-appen och trycker "Ej tillgänglig" för den träningen. Gör man detta behöver man inte skriva i messenger.Istället väljer vi att använda chatten till akutprat - sista-minuten-förändringar eller borttappade saker/barn.

Till sist vill vi att ni hör av er oss tränare om ert barn funderar på att sluta innebandy. Vi ser helst att dom kommer på en sista träning och sedan aktivt väljer att sluta träna, hellre än att man missar 3 träningar av odefinierad anledning och sedan "Ger upp" och slutar.
Vi påpekade också att vi pratat mycket med tjejerna om att vi gör allt som ett lag och man har gjort ett visst åtagande när man går med i en lagsport - vilket ni kan använda som argument för att spela säsongen ut. Det kommer vara något dom redan har hört från oss.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandysektionen, 31/03 17:26 
Innebandysektionen, 28/03 16:55 
Innebandysektionen, 02/03 14:15 
Innebandysektionen, 17/02 12:16 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 01/06 17:23 
Sävar Idrottsklubb, 24/05 08:00 
Sävar Idrottsklubb, 20/05 11:19 
Sävar Idrottsklubb, 03/05 19:33 
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt