Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Innebandy
F 2010

Anteckningar från föräldramöte 21/10
2020-10-21 18:06
Fördelning av funktionärer säsongen 20/21
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
Bara positiva kommentarer så här långt. Tjejerna är nöjda med träningar och matchen som varit.
Tränarteamet uppmuntrar er att höra av er med feedback om ni hör annat under säsongen.

Tobbe meddelar också att vi har en "magisk" trupp vad gällande gruppdynamik och sammanhållning. Vi hör ytterst sällan gnäll, nya spelare fångas in i gruppen, m.m.

-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
Ledare som åker på match kommer börja lägga upp körningar i SportAdmin-appen.
Vi föreslår att föräldrar som vet att dom kommer köra dit/tillbaka gör detsamma. Kör inte i onödan, om det finns platser lediga i appen (se till att ni klickar i att ni vill åka med). Ni kommer ändå inte få komma in i hallen så använd samåkning som en möjlighet att se matchen hemifrån soffan.
Det är en prekär balans, vi behöver föräldrar som kör men vi hålla det till minimum så använd funktionen i appen. Titta på filmen här om du funderar på hur det fungerar: https://www.sportadmin.se/samakning/

-Riktlinjer, COVID inför match och träning
Se förbundets riktlinjer här:
https://www.innebandy.se/media/15848/rekommendationer-under-covid-19-vibf-201008.pdf
Vi kommer att sträva efter att ha så få (men max 5) föräldrar på läktaren på bortamatch och 0 hemmaföräldrar på hemmamatch.
Inga föräldrar i hall under träning enligt Sävar IKs riktlinjer.

För hemmamatcher kommer vi behöva 4 funktionärer varje match - 2xSekretariat, 1 Matchvärd och 1 dörrvakt. Vi kommer rotera runt så alla får en chans att vara med (enda chansen att få se en hemmamatch). Listan finns längst upp (jag är inte helt överens med formateringen här) med vilket barns förälder som är ansvarig för vilken funktionärsroll och när.

Ev. konflikter och byten får ni sköta i föräldragruppen. Det finns många som är sugna på att få se en extra match i år.

-Cuper, om dom drar igång.
Troligtvis blir det inga cuper i år - om det blir av är vi överens om att vi ska åka på en cup i år. Ungefär Övik/Umeå, inte längre bort än så.

-Långsiktigt mål.
Vi beslutade att vi kommer börja planera för att åka på cup i Storvreta (Uppsala) ~2025. Det är världens största innebandycup (tänk Gothia för fotbollen) och något som vi kommer använda som motivation, både för bingolottoförsäljning men även för att spela kvar i truppen.
Vi kommer börja prata med tjejerna om det redan nu, men det kommer trappa upp och användas mer flitigt som morot i den känsliga 13-14 års ålder där vi vet att vi har mycket spelarbortfall. Kan vi motivera tjejerna att spela kvar 1-2 år till för att inte missa "Storvreta" så tycker vi det är väl värt det.
Finansieringen av cupen kommer ske genom försäljning (främst bingolotter) under de kommande åren.

Vi kommer skicka hem ett lagkort som tjejerna själva tagit fram tillsammans med oss under träningslägret - titta gärna igenom det, där finns ledarnas och barnens egna förväntningar; på och utanför planen.

-Frånvarorapportering.
Om man inte kan komma på träning rekommenderar vi att man går in i Sport-Admin-appen och trycker "Ej tillgänglig" för den träningen. Gör man detta behöver man inte skriva i messenger.Istället väljer vi att använda chatten till akutprat - sista-minuten-förändringar eller borttappade saker/barn.

Till sist vill vi att ni hör av er oss tränare om ert barn funderar på att sluta innebandy. Vi ser helst att dom kommer på en sista träning och sedan aktivt väljer att sluta träna, hellre än att man missar 3 träningar av odefinierad anledning och sedan "Ger upp" och slutar.
Vi påpekade också att vi pratat mycket med tjejerna om att vi gör allt som ett lag och man har gjort ett visst åtagande när man går med i en lagsport - vilket ni kan använda som argument för att spela säsongen ut. Det kommer vara något dom redan har hört från oss.
F1009 Föräldramöte klubbstugan 21/10 17.00
2020-10-15 22:04
Hej alla härliga föräldrar!

Onsdag 21/10 17.00-18.00 (barnen tränar i B-hallen som vanligt) kommer vi ha föräldramöte i klubbstugan. Max 1 förälder per barn för att vi ska kunna hålla COVID-distans.

Agenda:
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
-Riktlinjer, COVID inför match och träning
-Cuper, om dom drar igång.
-Långsiktigt mål.

Väl mött!
Innebandystart HT2020
2020-09-21 18:13
Hej alla innebandysugna!

Här kommer hålltider och info inför denna säsong:
Träning: Träningsstart 28/9
Måndag: 16-17, A-hallen - föräldrar som kan, kom gärna och hjälp till att bygga sarg då denna tid är mycket tight för oss ledare att hinna till.
Onsdag: 17-18, B-hallen
Samlingstid: Vi kommer alltid att börja vår träning 10 minuter innan ovan angiven tid. Vi kommer använda dessa 10 minuter för att prata igenom träningsupplägg m.m. Det betyder ombytt och klar 15.50 och 16.50 respektive. Vi kommer också använda 10 minuter efter träningen för att prata om vad vi gjort.

Uppstartsläger:
Vi kommer ha ett uppstartsläger helgen 2-3 Oktober. Fredag samlas vi på Megazone vid 15.30 för att köra Prison Island i 2h och efter det är det middag i deras festlokal. Vi har ordnat sponsring så ingen kostnad tillkommer och vi kommer att anordna samåkning från och till Sävar.
På lördag har vi bokat UPC på västerslätt (gamla Hopp&Skoj) 10-14 där vi kommer köra två träningspass med lunch och teori mitt på hållet. Barnen behöver ha lunch med sig - det finns micro på plats. I övrigt behövs bara vanlig innebandytränings-utrustning samt vattenflaska.

Tröjbeställning:
Det är väldigt snart sista chansen att beställa matchtröjor så vi behöver veta ungefär hur många av vilken storlek vi behöver. Det kommer en separat kallelse på detta som jag behöver ert svar på omgående.

Klubbkläder och Prova-på-kläder
Det kommer en höst-vända av klädesbeställning (träningsoverall, ryggsäck m.m.) så håll utkik på hemsidan så ska jag försöka informera när jag får höra datum. Klart för i år är att men inte kommer anordna någon prova-på-kväll som man haft tidigare år utan istället får man åka på Intersport Mariehem för att prova storlekar.

Försäljning
Som vanligt kommer det komma en sektionsanordnad bingolottoförsäljning i år där lagkassan delar på förtjänsten 50/50 med innebandysektionen. Som vanligt är det helt frivilligt att sälja lotter, inga säljkrav finns men i fjol drog vi in 5000:- till lagkassan och det rekordet tycker jag vi slår i år.

Övrigt
Vi har mer roliga saker planerade för detta år - men mer info kommer specifikt när jag har mer info. Tränarteamet ser jättemycket fram emot denna säsong!
Vi har ännu inte fått spelschemat för årets matcher, men vi är bara anmälda till 1 serie i år så det blir mindre stressigt än 2019.
Om ni har frågor eller funderingar så hör av er till en ledare.

/F1009-ledarna
Innebandyskola på UPC 10-13 Aug
2020-07-17 10:22
Hej i sommarvärmen!

Umeå Västra anordnar innebandyskola i sommar, 10-13 Aug som några i laget tänkt gå. Om ni tycker att det är för långt till nästa innebandyträning så ta chansen här att få hålla klubban i sommar. Vi ordnar gemensamt skjutsande vid behov. Hör av om ni vill ha plats i bil.


/Tränarna
Säsongsslut och stort tack!
2020-04-07 20:17
Sista träningen - utomhusinnebandy!
Vilka fantastiska tjejer vi har i 1009!
Varje träning är en fröjd - det är aldrig gnäll eller bråk; och inte ens en suck när Tobbe förklarar vad en Burpee är.  Det är en ändlös glädje och driv i tjejerna och det märks att dom har genuint roligt oavsett vad vi gör tillsammans.

Det har varit en skumpig säsong, vi gick från 22 spelare till 15 och vårt modiga beslut att anmäla oss till två serier gick från genidrag till skräckslag efter halva säsongen. Vi valde att fokusera på passningsspel, leta ytor och försvara på rätt sida - vilket ledde till en bisarr första halvsäsong där vi ägde bollen och stundvis spelade runt motståndarna som koner men förlorade likafullt. Vi fick också ställa in avslutningen, 3 matcher och en bunt träningar p.g.a. Corona.

Men!
Tjejerna lyckades trots alla motgånger med en fantastisk säsong. Titta-upp-innan-du-passar klickade i huvudet i år, vilket ledde till ett avancerat passningsspel - som vi fick beröm av från både läktare och domare. Vi vann båda matcherna på ett sammandrag där vi endast hade 7 spelare - vilka kämpar! Vi skiftade fokus och la in träning på skott, direktskott från målområdet/slottet m.m. vilket genast gjorde att vi avslutade mer, gjorde fler mål och vann nästan alla matcher i såväl 09-serie som 10-sammandrag. Mot slutet av säsongen gjorde vi anfall med 4-5 passningar till avslut och mål som gav gåshud bland ledarna. Det inställda Fortet med översovning går från en efterlängtad avslutning till en efterlängtad säsongsstart då vi lovat tjejerna en brak-inledning av säsongen 20/21.

Jag hoppas ni ser fram emot att köra igång i höst igen lika mycket som vi! Tjejerna har utvecklats i raketfart i år och det kommer bli väldigt spännande att se dem till hösten.
Tusen tack till alla föräldrar som ställt upp och skjutsat, stått i fiket, städat, sålt Bingolotter och gud vet vad - ni gör skillnaden och ert engagemang driver tjejernas och vårt.

Vi ses till hösten!
Sävar IK F1009s Tränare
Säsongsavslutning 2020
2020-03-22 14:06
Hej alla innebandyfantaster!

Tyvärr har föreningen tagit beslutet att avboka alla halltider för alla lag och även om vi teoretiskt sett kan boka om tiderna känns det inte motiverat då vi haft 4-5 deltagare på träningarna senaste veckan.
Vi kommer dock samlas på tisdagar för utomhusträning - fotboll, ruta, klubbtrixning, lekar m.m. Vi ses tisdagar kl.18-19 utanför B-hallen för välbehövligt håll-i-gång. Kläder för utomhuslek men ta med innebandyklubban.

Då matchsäsongen nu är avslutad måste vi samla ihop alla matchtröjor. Jag vill att ni under veckan lämnar era matchtröjor till mig (tvättade och vikta, senast fredagkväll 27/3) på Sportlovsvägen 19. Det går bra att hänga på dörren eller lämna i postlådan om ingen är hemma. Det går också bra att lämna dom på tisdagsträningen. Hör av er om ni har funderingar.

-
Hans Olof Edblom, Sävar IK F1009
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandysektionen, 30/11 18:33 
Innebandysektionen, 24/11 18:15 
Innebandysektionen, 24/11 13:07 
Innebandysektionen, 20/11 15:26 
Innebandysektionen, 10/11 16:38 
Innebandysektionen, 08/10 16:46 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 02/12 10:00 
Sävar Idrottsklubb, 29/11 11:15 
Sävar Idrottsklubb, 25/11 19:24 
Sävar Idrottsklubb, 14/11 13:31 
Sävar Idrottsklubb, 02/11 15:27 
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt