Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Kansliet stängt
2020-02-19 12:00
Kansliet är stängt t.o.m. 28 februari.
Hej alla ledare i Sävar IK - tack för er värdefulla insats!
2020-02-17 10:53

  

Sävar IK vill ge våra barn en trygg tillvaro – det viktigaste är att vi har kloka ledare med bra värdegrund men vi inför även begränsat registerutdrag, (enligt Riksidrottsförbundets beslutade riktlinjer).


Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag (Polisens belastningsregister) för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Kontrollen av utdragen är en förebyggande åtgärd som tillsammans med andra insatser ökar tryggheten i arbetet med barn- och ungdomsidrotten.


Vad är ett begränsat registerutdrag och vad kan det visa?

Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.


Hur går det till?

Följ instruktionerna på polisens hemsida. Här nedan beskriver vi lite förenklat hur det går till.

  1. Klicka på länken belastningsregistret polisens hemsida för registerutdrag och fyll i blanketten.

  2. Skriv ut och skriv under ansökan.

  3. Skicka in din ansökan via e-post (inscannad) eller via post.

  4. Ta med eller lämna utdraget till kansliet, som noterar att du har visat upp ditt registerutdrag. 

  5. Om du lämnar det personligen så lämnar vi tillbaka utdraget. Vill du lämna det i kansliets brevlåda (en ny svart postlåda vid klubbstugans entré för intern post) så förstörs utdraget omgående efter kontrollen.

Vem ska lämna in registerutdrag?

Alla i föreningen med en ledarfunktion från 15 år (tränare, hjälptränare, lagledare) som är i direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar under 18 år. Med ledare avses här även vuxna som finns i barnens boende vid cuper och läger.


När ska det göras?

  • Senast 15 april 2020 – Alla tillhörande fotbollssektionen.

  • Senast 15 augusti 2020 – Alla tillhörande innebandy/handboll/gymnastiksektionen.

  • Vart tredje år ska ett nytt registerutdrag uppvisas av alla ledare på uppmaning av föreningen.

Om någon inte vill visa upp registerutdrag?

Då får vi tillsammans ta en dialog om varför du eller berörd ledare inte vill det. Men grundprincipen är att alla med en ledarfunktion ska uppvisa ett registerutdrag och att inga undantag görs.


Om jag uppvisar ett registerutdrag som inte är tomt?
Med barnens bästa i främsta rummet görs en individuell bedömning om fortsatt lämplighet att vara ledare i föreningen. Beslut tas av föreningen utsedda personer. 


Frågor besvaras av föreningens

Respektive sektionsordförande

Barn- och ungdomsansvarige Maria Bergkvist, maria.bergkvist@savarik.seUmeå idrottsgala 2020. RÖSTA senast 5 feb!
2020-01-25 10:11
Umeå idrottsgala 2020. RÖSTA senast 5 feb!. Sävar IK är nominerade som en av fyra föreningar till priset "Årets ungdomsförening". Juryns motivering lyder Sävar IK - är en stark flersektionsförening i ständig utveckling. De erbjuder idrott till glädje för alla. Sävar vill få samhället att växa och skapa Europas mest aktiva samhälle. 
Administrationsavgift införs på fakturor från Sävar IK från 1 jan
2020-01-21 17:52

Från 1 jan har vi gått över till en helt ny digital lösning ”Sportsadmin” för hemsida, kommunikation, samt medlems- och deltagaradministration. I detta helhetspaket ingår också en fakturahantering som innebär att vi betalar en administrationsavgift per faktura.


Sportsadmin inklusive fakturahantering är en lösning som allt fler idrottsföreningar har valt, och vi ser stora fördelar både för oss som medlemmar och för föreningen. Det underlättar för våra ledare och jag hoppas att det ska förenkla även för föräldrar och barn att ha bra koll på allt som handlar om barnens och vårt eget idrottande.


När vi nu får faktura från Sävar IK kanske många upplever det som en obehaglig överraskning att det tillkommer en sådan avgift. Jag ber om ursäkt för att vi har missat att ge en tydlig information om detta. Vi är också medvetna om att detta kan betyda en jobbig kostnad för många föräldrar, särskilt om man har flera barn i många olika aktiviteter. Genom samarbetet med Billmate finns möjlighet att dela upp betalningen eller ta den på faktura (14 dgr). Systemet är nytt för oss, och vi behöver nu fundera vidare på hur vi kan trimma systemet och hitta lösningar för att minska fakturakostnaden.


Har ni frågor, synpunkter och inspel gällande Sportsadmin och avgiften så kan ni kontakta mig på mejl: ordforande@savarik.se så ska jag med hjälp av övriga i föreningen som kan Sportsadmin försöka besvara dessa.


Är det rena sakfrågor eller t.ex. felaktiga uppgifter gällande deltagande så kan ni förstås mejla kansliet som vanligt kansliet@savarik.se


Staffan Norin

Ordförande

Ge din medlemsapp lite kärlek
2020-01-17 18:47
När du laddat ner Sportadmin Medlemsapp från Google eller Appstore kan det vara vits att titta genom alla uppgifter. Om du har appen som vårdnadshavare kan det vara idé att kolla så att uppgifterna för målsman 1 respektive i förekommande fall målsman 2  stämmer. Från om med nu kommer vi att använda dessa för kontakter. På idrottarens kontaktuppgifter ska endast dennes kontaktuppgifter stå. Om det är ett mindre barn som inte än har mejl eller telefon lämnas dessa tomma. 

Du kan ej ändra mejladresser eftersom detta är nyckeln och identifikationen in i systemet. (om någon av vårdnadshavarna inte hittar sitt barn i appen kan det helt enkelt bero på det är en annan mejladress som är inlagd sedan tidigare). Om du vill ändra mejladress måste du prata med din sektionsansvarige för administration, som får fixa till det. Dessa är listade längst ner. 

I medlemsappen har du möjlighet att förhandsrapportera innan kallelser gått ut om du vet att ni till exempel ska vara bortresta. Du kan även svara på kallelserna på ett enkelt sätt där. Ditt lags nyheter (på lagsidan) kommer också att synas i medlemsappen. 

En bra ny funktion i medlemappen är samåkning. Där kan ni på ett enkelt sätt samordna just samåkning till träning eller tävling/match. En smart och hållbar funktion. 

Om du har problem med appen och behöver hjälp hänvisar vi i första hand till Sportadmins supportsidor som ger många svar. I andra hand kan du kontakta den på din sektion som är ansvarig för administration inom/av systemet

 Fotboll Hans-Olof Edblomsavarikfotboll.lagadm@gmail.com
 Gymnastik Anna Backlund annaperman@hotmail.com
 Handboll Mikael Outakoski komikaelb@gmail.com
 Innebandy Ulrika Glad ulrikaglad@hotmail.com
 Korpen Per Höglund per.o.hoglund@umu.se

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Rubiner, 22/02 14:23 
Handboll Ungdom 2011/12/13 U8, 19/02 17:14 
Fotboll pojkar 2006, 17/02 12:10 
Gymnastiksektionen, 16/02 12:33 
 
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt