Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Bli medlem i Sävar Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen!

Våra lag

Klicka här för att ta dig till våra lag och grupper.

Röda tråden

För dig som är tränare, ledare eller bara nyfiken.

Tyck till!

Har du feedback eller vill du hjälpa till?

Nyheter

Korpensektionen
Ny anläggning och samlingsplats för rörelserikedom i Sävar
2020-10-26 14:55, Korpensektionen
Östersunds gör jobbet
Nu läggs grunden för en rörelserik miniarena med premiär 2021. Ett av målen med Sävar IK / Korpen är att arbeta med att få attraktiva arenor. Inför sommaren 2021 hoppas vi kunna inviga en mini-arena vid Rogers kiosk, samt en hinderbana. Miniarenan kommer att ha en konstgräsyta med multipla användningsområden. 1. Uppvärmningsyta för fotbollslag. 2. En 3V3 plan som möjliggör minifotboll och innebandy. 3. En allaktivetsyta för tex Skogstorpet fritids att köra gagaball eller annat. 4. En yta för spontanidrott som tex mini-tennis, kubb, osv. 5. En yta för Korpens Outdoortraining (tex armhävningar, sit-ups, plankan osv). 

Som en del av satsningen att göra idrottsplatsen mer attraktiv arena för alla Sävarbor satsar Sävar Ik fotboll och Korpen på att ha öppet Rogers café mellan 13.00-19.00 vardagar under perioden från skolorna slutar och augusti. Caféet kommer att drivas av feriearbetande (p/f födda 2004) via Umeå kommun. I arbetet kommer man både att kunna servera fika och låna ut utrustning för spontanidrott (från Föreningsbanken). Föreningen hoppas att trenden att Sävar IP kan dra fler barn, ungdomar och vuxna genom att erbjuda många möjligheter till rörelse.

Vill du vara med att stötta expansionen av arenor samtidigt som du också får möjlighet att träna med Korpen? Har du inte utnyttjat ditt friskvårdsbidrag under 2020? Då har du chansen att under november och december teckna Korpen GULD. Länk till anmälan https://sportadmin.se/book/?F=0CECB906-3704-40E1-9C66-7D1962535962 Du har då tillgång till all träning i Sävar IK/Korpens regi (innebandy, badminton, outdoortraining, Discgolf, löpgrupper, MBT-grupper, osv) under 2021. Kortet kostar 1500kr och när du betalar välj då att betala med faktura. Då får du möjlighet att drar ut en pdf av fakturan och lämnar in till din arbetsgivare som sedan betalar ut friskvårdbidraget (kolla med din arbetsgivare hur ditt avtal ser ut?). På så sätt kan din arbetsgivare stötta din träning men också Sävar IK en större möjlighet till expansion av attraktiva arenor som tex 1. cykelbanan vid vattentornet, 2. 18-hålls discgolfbana, och 3. hinderbanan/miniarenana vid Rogers kiosk. Om du inte utnyttjat ditt friskvårdsbidrag under 2020 har du chans att teckna före december och fortfarande ha kvar friskvårdsbidrag för 2021, så teckna nu i november Sävar IK GULD.
Begränsad service på kansliet
2020-10-25 19:24
Just nu är servicen begränsad på kansliet. Inge är sjukskriven och Maria är, som vi kommunicerat tidigare, deltidspermitterad och arbetar endast 60 %. 

Om du har frågor av ekonomisk karaktär hänvisar vi till sektionernas kassörer eller föreningens ekonomiansvarige Marcus Larsson. 
Om du har frågor av mer allmän karaktär hänvisar vi till föreningens barn- och ungdomsansvarige Maria Bergkvist eller ordförande Staffan Norin. 


Höstlovsaktiviteter med Sävar IK
2020-10-21 11:18
Som i sagans värld om Hans och Greta, fast brödsmulorna är utbytta mot reflexer...

Sävar IK vill skapa förutsättningar för att Sävarbor ska kunna vara aktiv under loven! Aktiviteterna är gratis och inget medlemskap krävs.


Under höstlovet kommer Sävar IK erbjuda olika aktiviteter ute runt Sävar IP samt några aktiviteter i B-hallen.

Digitala rörelserundor för barnfamiljer, grupper och seniorer!
Med rörelserundor i skogen vill Sävar IK erbjuda rörelseutmaningar i skogen med naturen som underlag. Skogen erbjuder en gigantisk lek- och träningsplats för alla åldrar. Istället för inköpt färdigt material vill vi använda oss av naturmaterial som bjuder in till kreativitet och att utmana fantasin.


Startplats: Sävar IP - Där elljusspåret startar. Om ni önskar hjälp att komma igång finns personal på plats inne i klubbstugan måndag 26/10 tisdag 27/10 och fredag 1/11 mellan kl 10.00-12.00. Välkommen in!


  1. Ladda ner appen Tipsrundan på din smartphone

  2. Öppna appen och scanna QR-koden för den bana som du väljer på trottoarprataren vid startplatsen vid Elljusspåret.

  3. Skriv in din mejladress som användarnamn – sedan är du igång!

Appen är GPS-baserad så du kommer få upp en karta där olika rörelseutmaningar är digitalt utplacerade. Tryck på de numrerade nålarna (1 och uppåt) i tur och ordning för att se riktningen till nästa plats. Välj på varje station en utmaning som känns bra för dig!


Sävar IK:s erbjuder följande rörelserundor i skogen

  • Rörelseutmaningar för barnfamiljer

  • Rörelseutmaningar för seniorer - balans och styrkeövningar

  • Teambuilding för lag och grupper

     

Discgolfbana – Vinterslingan
Lagomt till att första snön kom så blev vinterslingan i Sävar klar. För mer information kring hålkort och karta se: http://www2.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=290369&NID=738215

 

Reflexbana med Halloween tema, tisdag 27/10 kl 18.00-20.00

Välkommen till mörkets förtrollande värld! En reflexbana är en snitslad bana, som bara syns i pannlampans eller ficklampans sken! En aktivitet som passar både yngre barn med förälder och äldre barn med kompisar. Det finns korv att äta vid starten. http://www2.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=212319&NID=733439


Idéen är lite som i sagan om Hans och Greta fast brödsmulorna är utbytta mot reflexer. Reflexbanan är en snitslad bana – som bara syns i pannlampans eller ficklampans sken! Små reflexer är fastsatta på träden. Under dagen märker man dem inte – men i mörker och i lampans sken lyser de upp. Även om banan följer en preparerad stig och ibland i ospårad terräng, så är det en annan sak att springa den i mörkret jämfört i dagsljus. Man skärper sinnena och livet i ens ljustunnel är kompakt och fokuserat. Upplevelsen är att det går snabbareoch är lite som en ”berg och dalbana”. När du springer i mörker är det viktigt att du har koll på reflexerna. Detta för att du inte kommer se reflexerna om du vänder dig om. Då behöver du istället backa och försöka hitta något som glimmar.


Startplats: Sävar IP, Start vid eldarna och korvgrillning.

 

  • Barnanpassad är den korta slingan som är snitslat med röda reflexer och är 1,5 km. Här är det tryckt att ha en vuxen med sig.

  • Ungdom och vuxen banan är snitslad med … reflexer och är 2,1km.

 

Blackmington i B-hallen söndag den 25/10 kl. 11.00  

Det var många barn på Sävarcamp som fick prova Blackminton- att spela badminton i mörker med hög musik. Nu har alla barn i Sävar chansen att prova på igen söndagen den 25/10 kl 11.00-13.00. Aktiviteten är gratis. Om vi blir fler än 50 tar sig ledarna rätten att dela upp intresserade barn och ungdomar i mindre grupper så att vi inte blir för många i lokalen samtidigt. 


Om du gick på sävarcamp- ta gärna med din T-tröja som du gjorde. Om inte ta vita färger på kläderna så att du syns bättre i UV-ljuset. Möjlihget att måla sig med UV-färg finns på plats. http://www2.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=290362&NID=738589


Introduktion av Pickleball i B-hallen måndag den 26/10 kl. 19.00-20.00

De senaste två åren har racketsporten Padel haft en våldsam framfart i Sverige, och det har byggts massor av Padelbanor. Men vi har ingen Padelbana i Sävar (än). Därför introducerar vi "lillebror" till Padel - "Pickleball". Pickleball spelas på en badmintonplan, med något som liknar ett tennisnät, padeltennisracketar och något som liknar en innebandyboll. Introduktionskvällen kommer att hållas av Leif Gerhardsson som varit med och introducerat sporten i Sverige. Utrustning finns att låna på plats. Kom och prova gratis! (Om vi blir fler än 50 personer  som kommer tar sig ledarna rätten att dela upp intresserade i mindre grupper så att vi inte blir för många i lokalen samtidigt.)

Se film om Pickleball ; https://youtu.be/kqLRRNOpe8U


Introduktion av innebandy i Korpens regi B-hallen torsdag 29/10 kl 21.00 och söndag Sävaråhallen 1/11 kl 20.30.

För dig som vill motionera och springa och jaga en boll med klubba oavsett om du just avslutat spela i ett juniorlag, eller om du är äldre men inte kan slita dig från att vara med i en av de största regelbundna social mötesplatserna i Sävar. Framförallt för dig som är nyinflyttad är detta perfekt!  Se hemsida: http://www2.sportadmin.se/hemsida/start/?ID=304703


Virituellt löptävling under V.44  

http://www2.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=290355&NID=739636

När nu coronaepidemin gör det omöjligt att arrangera traditionella lopp är det flera lopparrangörer som lanserar virtuella alternativ. Nu har turen kommit till Sävar IK/Korpen som prövar detta med start under Höstlovet v.44. Deltagarna tävlar mot varandra på samma bana, men vid olika tidpunkter och kan starta längst banan vart man vill. Här på denna Strava-länk hittar du banan https://www.strava.com/routes/2753733901287641752?fbclid=IwAR15az0ZZVHJ6LKKdjuCuP-GTjjD1a69McWSR2GGnI2tPEZ675OlXIfm5o4

Efter slutfört lopp lägger du in dina tider via detta google forms också så kan alla vara med även de som inte har Strava https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesRt1BPcnF5DiYRhx5wo4YFXAb5mfJNPJhomjgAYU8gjT2oA/viewform

Tävlingen startar på lördag den 24 och avslutas 1 november, så du väljer själv när under veckan du springer. Du kan också välja att springa loppet flera gånger och redovisa din bästa tid.

Välkommen!
Sävar IK, Maria 070-651 94 96
Sävar IK Korpen, Per 070-357 65 11
Korttidspermittering och andra åtgärder för att stärka ekonomin
2020-10-19 20:08
Corona-pandemin drabbar även Sävar IK. Här kan du läsa vår ordförandes ord om de åtgärder som styrelsen beslutat om för att mildra konsekvenserna för klubben. 
Discgolf
Vinterslingan
2020-10-19 10:35, Discgolf
Lagomt till att första snön kom så blev vinterslingan i Sävar klar. 
Vi har tagit beslutet att ”stänga” hål 3 och 9 under vintern då dom innehåller stora höjdskillnader och kan innebära halkrisk och ersatt dom med 2st alldeles nya lite längre hål (bl.a en Par 4 på 132m).
Hålkartorna byts ut under veckan och korgarna på hål 3 och 9 kommer att stå kvar tills höstdiscen är avslutad. 
Ordinarieslingan kommer att inaktiveras i udisc då Vinterslingan 2020 är aktiv.
Stort tack till AC Discgolf som gjorde detta möjligt genom att låna ut en korg till oss och stort tack till Wasteland discgolf för att vi fick 2 av era gamla teepads och stort tack igen till Österlunds skogs- & trädgårdstjänst för hjälp med röjningsarbetet.
Sist men inte minst stort tack till alla frivilliga Sävarbor som ställde upp och hjälpte till i både regn och snöfall.
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy P 2006, 28/10 12:58 
Innebandy P 2008, 27/10 08:58 
Innebandy F 2007, 26/10 14:49 
Innebandy F 2006, 25/10 14:41 
 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt