Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Nya riktlinjer med anledning av skärpta restriktioner

Uppdaterad 2020-11-14 med förtydliganden längst ner


Idag har Folkhälsomyndigheten - i samråd med Region Västerbotten - fattat beslut om skärpta restriktioner för Västerbotten. Konsekvensen för vår verksamhet är att all match- och tävlingsverksamhet ställs in. Vi ställer också in träningar för alla födda 2004 eller tidigare. De enda som fortsatt får träna är barn och ungdomar födda 2005 och senare.

 

Vi stänger Klubbstugan för besök dagtid och för användande kvällstid.

 

Restriktionen för Västerbotten gäller till 2020-12-08.

 

För de barn och ungdomar som enligt ovan får träna gäller fortsatt:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning. Torka av med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Vi undanber oss all publik på träning. 

Förtydliganden efter att ha lyssnat på smittskyddsläkaren:

  • Gränserna mellan ungdomar födda 2004 och 2005 är skarp. Den utgår från att de äldre går på gymnasiet och de yngre fortfarande i grundskolan. De har alltså olika bubblor som inte ska blandas.
  • Se på helheten runt träningen, inte bara det som händer på golvet när träningen väl är igång. Vi samåker inte. Föräldrar lämnar barn på parkeringen, om nu inte barnen tar sig till träningen för egen maskin. Vi tömmer hallen innan nästa grupp kommer in. Vi tömmer genom de två yttersta dörrarna och fyller på i mitten.
  • Även de som har möjlighet att träna nu (födda 2005 och senare) behöver se över sin verksamhet för att bygga bort kampmoment och annat som innebär nära fysisk kontakt.


 
Vi finns på Linkedin
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt