Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Innebandy
F 2010

Anteckningar från föräldramöte 21/10
2020-10-21 18:06
Fördelning av funktionärer säsongen 20/21
-Lägerskoll, hur låter det hemma? Föräldrasynpunkter?
Bara positiva kommentarer så här långt. Tjejerna är nöjda med träningar och matchen som varit.
Tränarteamet uppmuntrar er att höra av er med feedback om ni hör annat under säsongen.

Tobbe meddelar också att vi har en "magisk" trupp vad gällande gruppdynamik och sammanhållning. Vi hör ytterst sällan gnäll, nya spelare fångas in i gruppen, m.m.

-Samåkning, COVID-regler, miljötänk och APP!
Ledare som åker på match kommer börja lägga upp körningar i SportAdmin-appen.
Vi föreslår att föräldrar som vet att dom kommer köra dit/tillbaka gör detsamma. Kör inte i onödan, om det finns platser lediga i appen (se till att ni klickar i att ni vill åka med). Ni kommer ändå inte få komma in i hallen så använd samåkning som en möjlighet att se matchen hemifrån soffan.
Det är en prekär balans, vi behöver föräldrar som kör men vi hålla det till minimum så använd funktionen i appen. Titta på filmen här om du funderar på hur det fungerar: https://www.sportadmin.se/samakning/

-Riktlinjer, COVID inför match och träning
Se förbundets riktlinjer här:
https://www.innebandy.se/media/15848/rekommendationer-under-covid-19-vibf-201008.pdf
Vi kommer att sträva efter att ha så få (men max 5) föräldrar på läktaren på bortamatch och 0 hemmaföräldrar på hemmamatch.
Inga föräldrar i hall under träning enligt Sävar IKs riktlinjer.

För hemmamatcher kommer vi behöva 4 funktionärer varje match - 2xSekretariat, 1 Matchvärd och 1 dörrvakt. Vi kommer rotera runt så alla får en chans att vara med (enda chansen att få se en hemmamatch). Listan finns längst upp (jag är inte helt överens med formateringen här) med vilket barns förälder som är ansvarig för vilken funktionärsroll och när.

Ev. konflikter och byten får ni sköta i föräldragruppen. Det finns många som är sugna på att få se en extra match i år.

-Cuper, om dom drar igång.
Troligtvis blir det inga cuper i år - om det blir av är vi överens om att vi ska åka på en cup i år. Ungefär Övik/Umeå, inte längre bort än så.

-Långsiktigt mål.
Vi beslutade att vi kommer börja planera för att åka på cup i Storvreta (Uppsala) ~2025. Det är världens största innebandycup (tänk Gothia för fotbollen) och något som vi kommer använda som motivation, både för bingolottoförsäljning men även för att spela kvar i truppen.
Vi kommer börja prata med tjejerna om det redan nu, men det kommer trappa upp och användas mer flitigt som morot i den känsliga 13-14 års ålder där vi vet att vi har mycket spelarbortfall. Kan vi motivera tjejerna att spela kvar 1-2 år till för att inte missa "Storvreta" så tycker vi det är väl värt det.
Finansieringen av cupen kommer ske genom försäljning (främst bingolotter) under de kommande åren.

Vi kommer skicka hem ett lagkort som tjejerna själva tagit fram tillsammans med oss under träningslägret - titta gärna igenom det, där finns ledarnas och barnens egna förväntningar; på och utanför planen.

-Frånvarorapportering.
Om man inte kan komma på träning rekommenderar vi att man går in i Sport-Admin-appen och trycker "Ej tillgänglig" för den träningen. Gör man detta behöver man inte skriva i messenger.



Istället väljer vi att använda chatten till akutprat - sista-minuten-förändringar eller borttappade saker/barn.

Till sist vill vi att ni hör av er oss tränare om ert barn funderar på att sluta innebandy. Vi ser helst att dom kommer på en sista träning och sedan aktivt väljer att sluta träna, hellre än att man missar 3 träningar av odefinierad anledning och sedan "Ger upp" och slutar.
Vi påpekade också att vi pratat mycket med tjejerna om att vi gör allt som ett lag och man har gjort ett visst åtagande när man går med i en lagsport - vilket ni kan använda som argument för att spela säsongen ut. Det kommer vara något dom redan har hört från oss.

Nyhetsarkiv
Träningsmatch 26/42023-04-23 11:24
Inställd träning 21/122022-12-20 21:09
Serieschemat klart!2022-10-10 19:42
Innebandystart HT20202020-09-21 18:13
Säsongsavslutning 20202020-03-22 14:06
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt