Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävar Idrottsklubb
Innebandy
F 2010

Säsongsslut och stort tack!
2020-04-07 20:17
Sista träningen - utomhusinnebandy!
Vilka fantastiska tjejer vi har i 1009!
Varje träning är en fröjd - det är aldrig gnäll eller bråk; och inte ens en suck när Tobbe förklarar vad en Burpee är.  Det är en ändlös glädje och driv i tjejerna och det märks att dom har genuint roligt oavsett vad vi gör tillsammans.

Det har varit en skumpig säsong, vi gick från 22 spelare till 15 och vårt modiga beslut att anmäla oss till två serier gick från genidrag till skräckslag efter halva säsongen. Vi valde att fokusera på passningsspel, leta ytor och försvara på rätt sida - vilket ledde till en bisarr första halvsäsong där vi ägde bollen och stundvis spelade runt motståndarna som koner men förlorade likafullt. Vi fick också ställa in avslutningen, 3 matcher och en bunt träningar p.g.a. Corona.

Men!
Tjejerna lyckades trots alla motgånger med en fantastisk säsong. Titta-upp-innan-du-passar klickade i huvudet i år, vilket ledde till ett avancerat passningsspel - som vi fick beröm av från både läktare och domare. Vi vann båda matcherna på ett sammandrag där vi endast hade 7 spelare - vilka kämpar! Vi skiftade fokus och la in träning på skott, direktskott från målområdet/slottet m.m. vilket genast gjorde att vi avslutade mer, gjorde fler mål och vann nästan alla matcher i såväl 09-serie som 10-sammandrag. Mot slutet av säsongen gjorde vi anfall med 4-5 passningar till avslut och mål som gav gåshud bland ledarna. Det inställda Fortet med översovning går från en efterlängtad avslutning till en efterlängtad säsongsstart då vi lovat tjejerna en brak-inledning av säsongen 20/21.

Jag hoppas ni ser fram emot att köra igång i höst igen lika mycket som vi! Tjejerna har utvecklats i raketfart i år och det kommer bli väldigt spännande att se dem till hösten.
Tusen tack till alla föräldrar som ställt upp och skjutsat, stått i fiket, städat, sålt Bingolotter och gud vet vad - ni gör skillnaden och ert engagemang driver tjejernas och vårt.

Vi ses till hösten!
Sävar IK F1009s Tränare
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt