Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Fotboll
Herrjuniorer

Sävar IK Herrjuniorer
Välkommen till vår lagsida! Här finns information om kommande matcher, träningar och andra aktiviteter.
 
Kontakt

Ledare och spelare »

Fotbollssektionen

 

Fikalista 2022

Tiden går fort när man har kul...
2023-10-08 17:30

Hej,

 

Det var faktiskt lite vemodigt idag, det var ju säsongens sista match...

 

42 matcher & 105 träningar är gjorda denna säsong, jag ni läste rätt 105 träningar + 42 matcher det innebär att vi spelat fotboll 147 ggr med vårt lag denna säsong.

Utöver detta så har vi jobbat på Rallyt, varit domare på Sävar cupen och hade en kanondag tillsammans ute i Holmsund i somras med bad, skratt, mat och lite tävlingar.

 

Men så fantastiskt kul att sista matchen gällde något & vi kan hålla ett bra fokus & vinna ganska komfortabelt & stundtals spela en ganska bra fotboll.

Att det sedan genererar en serieseger där vi går obesegrade genom serien, släpper in 3 mål på hela serien är extremt starkt.

 

Vi ledare vill säga TACK för att vi haft förmånen att tillbringa all tid tillsammans med alla er fantastiska killar och se er utvecklas på olika sätt.

Även ett stort tack till er föräldrar som stöttat på olika vis med fikaförsäljning, sälja dasspapper & lotter, skjutsat till träningar, sett till att killarna fått i sig mat, ev tjatat på att läxor ska göras för att träningarna ska hinnas med osv.

 

Självklart skapar 105 träningstillfällen förutsättningar att utvecklas & det är läckert att se att alla vill ta till sig av dessa möjligheter och utvecklas.

Hela gruppen har tagit stora steg både som fotbollsspelare och människor under året och oavsett vad alla killar kommer att göra kommande år så är vi ledare övertygade om att ni kommer att ta med er mycket erfarenhet från året och tillföra mycket i en framtida miljö oavsett vilken miljö det blir.

 

Nästa vecka tar vi ledigt & återhämtar kroppar & knoppar.

 

Efter det så börjar vi att träna 16/10 19.00 på Thoren Arena (kallelse kommer).

 

Nästa år kommer inte Sävar IK att driva ett lag i Nationellt seriespel utan i Sävar IK:s regi kommer det med största sannolikhet att spelas HJ Max18 (P06-P08 kan spela där) samt Div5.

 

Team TG kommer att spela P19 Nationell samt anmäla ett 2a lag till i senior seriespel. 

 

När träningarna kör igång igen kommer vi ledare att snacka med alla spelare och höra hur de ser på nästa säsong, några har redan meddelat hur deras tankar går.

 

Är det någon av er som vill snacka innan träningarna startar så ring bara till någon av oss ledare.

 

Stort tack för i år & vi ses om en vecka.

 

///Ledarna

 

 

v.40
2023-10-01 20:30

Tjena,

Då har vi spelat årets sista match i P17 Nationell.

Dagens motståndare var Piteå / Storfors som är obesegrade inför sista omgången och klar seriesegrare mao en riktig värdemätare.

Jämför vi vår prestationen idag mot när vi mötte Piteå i premiären i våras är det monumental skillnad (den matchen ville man spela om direkt den var slut).

I våras var vi helt utspelade och det är utan tvekan den tyngsta bussresan i år när vi åkte hem från Piteå. Idag är vi det bättre laget över 90minuter och det lag som spelar den bättre och mer utvecklande fotbollen. Att vi sedan ganska oförtjänt går in i pausvila med 0-2 idag och i pausen, & istället för att hänga med huvudet bestämmer oss för att visa vad vi kan är grymt starkt mot dagens motstånd. Det är inte bara de killarna som spelar idag som gör det möjligt utan det är ALLA killar som kommer på träningarna och bidrar med rätt inställning och attityd vecka efter vecka, träning efter träning som gör det möjligt för oss att vända i 2a halvlek idag och slutresultatet skrivs till 2-2 med mersmak.

Det är en fantastisk progression på truppen under året och 1 vecka med 3 träningar och 2 matcher återstår. Vi har det i egna händer i HJ serien så tar vi två vinster i veckan så vinner vi även den serien i höst precis som under våren och det är självklart målsättningen nu när vi är så nära.

Veckan som kommer ser ut som följande:

Måndag: Träning Nolia samling 18.00

Tisdag: Träning UEA samling 18.30

Onsdag: Match Sandvik borta

Torsdag: Återhämtning

Fredag: Träning Thoren Arena samling 15.30

Lördag: Återhämtning

Söndag: Match Vilhelmina hemma (Thoren Arena)

 

///Ledarna

 

 

V.38
2023-09-18 20:42

Hej,

 

En ny vecka som ser lite annorlunda ut då vi inte har någon match kommande helg.

 

Må Träning Nolia Samling 18.00

Tis Träning Umeå Energi Samling 18.30

Ons Match Sandåkern borta (ta med både Röd & Vit matchtröja)

Tor Återhämtning

Fre Träning Thoren Arena Samling 15.30

Lör Lediga

Sön Lediga

 

Stort tack till alla som killar och föräldrar som hjälpte till med div uppgifter under Sävarcupen i helgen!!!

 

///Ledarna

V.37
2023-09-11 09:38

Tjena,

 

Fortfarande en hel del förkylningar i truppen och det lär nog hänga i denna vecka också.

Två matcher förra veckan och två segrar samt inte ett insläppt mål i någon av matcherna ger oss bra förutsättningar att bygga vidare inför slutspurten av säsongen.

 

I P17 har vi två matcher kvar (Morön & Piteå) & i HJ serien har vi 5 matcher kvar så en hel del fotboll kvar av säsongen vilket är kul.

 

Veckan som kommer ser ut enligt följande:

 

Måndag: Träning Nolia, Samling 18.00

Tisdag: Träning UEA, Samling 18.30

Onsdag: HJ match mot IFK Umeå i Sävar (Kallelse är skickad) samling 19.15

Torsdag: Återhämtning

Fredag: Träning Thoren Arena, Samling 15.30

Lördag: Återhämtning

Söndag: P17 Match mot Morön på Nolia, avspark 13.00 Kallelse skickas Ons el To.

 

///Ledarna

Information till vårdnadshavare i Sävar IK / Team TG P17 ang 2024
2023-09-08 17:41

Hej,

 

I veckan har vi ledare fått information av Team TG hur de ser på framtiden när det kommer till lag under deras representationslag på herrsidan.

De killar som var på träningen idag fredag fick denna information av oss ledare på plats tidigare idag.

 

Till nästa år kommer Team TG att anmäla ett lag för spel i P19 nationell för att skapa en naturlig brygga till sin seniorverksamhet på herrsidan. Detta är en del i en långsiktig strategi för att skapa en så bra miljö som möjligt för killar i 17-19 års åldern att utvecklas som fotbollsspelare.

Utöver spel i P19 blir det med största säkerhet även spel i en seniorserie (lägsta).

 

Exakta former när det kommer till ledare och spelartrupp är i dagsläget inte klart och den frågan ägs av nästa års ledare och Team TG.

Vi som är ledare detta år kommer att inleda individuella samtal med alla spelare inom kort för att få en tydlig bild av vad alla killar som tillhör oss i år vill inför nästa år.

Årets ledare har fått en förfrågan om att fortsätta även nästa år så sannolikheten är ganska stor att i alla fall delar av årets ledargrupp kvarstår till nästa år.

 

Har ni som vårdnadshavare ev frågor eller funderingar så kommer Niklas Wenderyd, Sportchef i Team TG Herr att finnas tillgänglig efter vår träning som är på Nolia på måndag som är mellan 18.30 – 20.00 för att svara på ev frågor tillsammans med oss ledare.

 

Ni kan självklart även kontakta oss ledare om det är något ni undrar över och kontakta då:

Mats Ödin 070-754 9194

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 30/11 10:43 
Sävar Idrottsklubb, 30/11 08:45 
Sävar Idrottsklubb, 28/11 14:54 
Sävar Idrottsklubb, 30/10 14:02 
Sävar Idrottsklubb, 13/10 12:27 
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt