Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Gymnastik & Hopprep
Opaler - Barngymnastik 2016

OPALERNA, truppgymnastik för barn födda 2016!
Hos oss får ditt barn prova grunderna i gymnastik och upptäcka hur kul det är med träning och rörelse genom lekfyllda, spännande och kanske lite utmanande pass.
Vårt mål är att ditt barn har roligt och längtar tills nästa gympa! 
 
Hoppas vi ses på gympagolvet!
 
Varma hälsningar
ledarna för Opalerna
 

Träningstider:

Söndagar 17.00 - 18.00 i Sävaråhallen 

Avgifter:

Medlemsavgift i Sävar IK: 250kr/år

Träningsavgift: 800kr/säsong

 
- - - - -
Ladda hem SportAdmins medlemsapp, så får du all information från truppen direkt som avisering i telefonen!
Finns både för Android och för Apple.

 

 
Hoppa hopprep i sommar!
2023-03-24 13:01
 
Höstterminen 2022
2022-09-18 22:15

Snart är det dags för gymnastik igen!

 

Den 2 oktober kl 17:00-18:00 i Sävaråhallen startar vi terminen på nytt!
Va roligt det ska bli att träffas igen efter en lång sommarsäsong.

 

Det är vi, Camilla och Hanna, som kommer fortsätta som huvudledare för barnen i år också. Med oss kommer vi ha en ungdomsledare från Sävarådalens gymnastikförening, Alice, som barnen har träffat tidigare, som kommer vara med på golvet och hjälpa oss ledare med övningar och hjälpa barnen med tips och trix, och en hjälpledare Andreas. 

Utöver det kommer det att komma tillfällen då vi ber om hjälp av er föräldrar att kanske passa på en station eller hjälpa till med något annat. Annars vill vi att föräldrar och andra medföljare (inkl syskon) håller till uppe på läktaren och inte nere på gymnastikgolvet.

 

Barnen i gruppen efterfrågade "lite mer riktig gymnastik" när vi pratade med dem förra terminen, så vi ledare planerar att träningarna kommer börja fokusera lite mer på de vanligaste, enklaste övningarna inom gymnastik (som ordentliga kullerbyttor och kanske hjulningar osv). Även om leken och det roliga självklart också ska finnas kvar som en röd tråd på träningarna. Vi ska träffas och planera, så mer info kommer så småning om.

 

Vi vill påminna om att vid träningarna ska långt hår vara uppsatt, man får inte ha smycken (ev. piercade öron kan man tejpa), fötter ska vara barfota eller ha plastade sockar "sockiplask"-liknande - INGA gympaskor/springskor eller vanliga strumpor. 

 

Det kommer en faktura via SportAdmin. Nyhet är att Sävar IK gått över från en terminsavgift till att ta avgift för hela säsongen.

 

Har ni några frågor och funderingar, så tveka inte att höra av er! 

 

Vi ses på gympagolvet!

 

Ledarna

 

 

Inför hösten ...
2022-05-01 14:08

Hej!

Tidigare i veckan hade ni möjlighet att vara med på ett viktigt föräldramöte kallat via gymnastiksektionen. Där talade de om hur de tänk fortsätta med gymnastiken i höst och vilka förändringar som sker. Protokoll från styrelsen kommer finnas på hemsidan.

 

Vi som ledare i Opalerna har kommit fram till beslutet att medan vi har små barn som inte är aktuella för tävling kommer vi stanna kvar i Sävar IKs regi och träna där. 
När barnen blir äldre kommer vi fundera på hur vi vill fortsätta, om intresse för tävling osv finns då.

 

Sävar IK kommer att skicka ut en "platsbekräftelse" för höstterminen i nästa vecka, så att vi vet hur många barn vi blir i gruppen. Bekräftelsen är inte bindande, utan bara för att se intresset så styrelsen kan planera och ev rekrytera ledare för grupperna.

 

Föräldrar som är intresserade av att vara med som ledare kan anmäla sig eller ställa frågor till i inlägget alternativt maila mig på camilla.savarik@hotmail.com, frågor till styrelsen skickas till gymnastik@savarik.se.

 

Hoppas vi alla ses till hösten!
Soliga vårhälsningar
Ledarna i Opalerna

via Camilla

Örhängen
2022-03-07 20:22

Hej!

 

Vi har sett att det är några barn som fått ta hål i öronen. Det är superfint! Men under träningar får man antingen plocka ut örhängena eller tejpa över dem med t.ex. plåstertejp. Detta för att man inte ska fastna och göra sig illa.

 

Hoppas ni har ett fint lov!

 

Ledarna

Team Arrangemang och Events
2021-12-30 14:19

Vi hade en deadline att frivilligt anmäla sig till det uppdrag som vi fått tilldelat från sektionens styrelse till den 12 december. Då inga frivilliga namn kommit in gjorde jag en lottning, som resulterade i att föräldrar till Nomi och Inez F. får i uppdrag att vara med i Team Arrangemang och Events. Ett bekräftande e-mail med kontaktuppgifter från er vore toppen.

 

Skulle ni ha något förhinder eller nåt annat som gör att ni lottade föräldrar inte kan ställa upp, ber jag er på egen hand byta med en annan förälder inom Opalerna (förslagsvis görs detta kanske enklast via vår Facebookgrupp, där alla barn ska finnas representerade av minst en förälder.) Representanter skall vara klara 12 jan - hör jag inget innan dess är det dessa namn med tillhörande kontaktuppgifter jag anmäler till sektionen.

 

Frågor om teamen eller uppdragen ber jag er skicka direkt till sektionens mail, alternativt till teamets mail.

 

(Info om terminsstart kommer inom kort, vi planerar att komma igång den 16 januari)

 

Allt gott!

 

Camilla

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Från sektionsstyrelsen:

 

Hej!

 

Nu har äntligen turen kommit till vår sektion att påbörja arbetet kring Team inom gymnastiksektionen i sävar IK. Ett viktigt arbete där du kan bidra till vår sektions utveckling. Vi jobbar utifrån devisen att många kan göra lite, så ingen ska behöva göra allt.

 

Från Opalerna söker sektionen stöd av er föräldrar med följande uppdrag:

Två föräldrar till team Arrangemang och Event.

 

 

Det medföljer en påbörjad uppdragsbeskrivning som ni till en början kan använda er av som stöd för att få en större förståelse för ert uppdrag. 

Styrelsen ser gärna att ni utvecklar uppdragsbeskrivningen och skapar nya möjligheter i ert team för att bidra till fortsatt utveckling av gymnastiksektionen. 

 

Till en början behöver ni träffas och läsa igenom ert uppdrag – vilka uppdrag som behöver åtgärdas och vad ni vill utveckla och därefter fördelar ni arbetet inom teamet.

 

Teamledare för Arrangemang och Event är Petra Broman. 

Teamledaren ska i sin tur ska ingå i ett föreningsgemensamt team som är kopplat till sektionsteamet. Som teamledare uppdaterar du ditt team med information om de andra sektionernas arbete och föreningsgemensamma uppdrag. 

Du ansvarar även för att tillsammans med ditt team uppdatera sektionen om teamets arbete på bland annat ledarmöten, styrelsemöten inom sektionen eller styrelsemöte för föreningen (du blir kallad till dessa möten) 

 

Det är otroligt givande att sitta med i ett team, där får du möjlighet att påverka hur Sävar IK ska arbeta i framtiden och möjliggör att fler barn kan komma i rörelse. Allt tas upp från stort till smått! 

 

Ser du något annat uppdrag som skulle kunna vara intressant skriv gärna till styrelsens mail, gymnastik@savarik.se

Vi söker personer för uppdragen inom: 

Kommunikation, Träning och tävling, Utbildning, Arrangemang och Event, Sponsor och Försäljning, Klubbstuga och Redskap, Klubbshop.

 

 

Vi behöver all hjälp vi kan få för att detta ska bli så bra som möjligt för sektionen och våra barn! 

 

Självklart ska vi kicka igång teamet med en träff på klubbstugan/online, datum för detta meddelas i slutet av januari – håll utskick i din inkorg efter ett mail från styrelsen. 

 

Det bjuds på gotta (om vi kan ses live) och inspiration! 

 

Med vänlig hälsning 

 

Gymnastiksektionens styrelse

Sävar IK

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Gymnastiksektionen, 26/05 19:01 
Gymnastiksektionen, 04/04 14:15 
Gymnastiksektionen, 06/03 22:03 
Nyheter från föreningen
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt