Sävar IK är Årets idrottsförening i Västerbotten 2019!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Handboll
Pojkar 2007/08/09/10 P12

Välkommen till vår lagsida!
God jul
2020-12-15 16:38

Hej alla 
I och med att det är ökad spridning på skolan och att smittan finns hos spelare i laget så beslutar vi att ta jullov från handbollen för att inte bidra till smitttspridning. Vi siktar på att börja om den 12/1  och hoppas att läget är lugnare.

Men killarna får uppdraget att ändå röra på sig och till och med kanske kan dra med sig resten av familjen ut till tex multiarenan och köra outdoor-träning med hjälp av QRkoderna som finns där. 

Skriv i facebookgruppen när andan faller på att röra på sig om det så blir skridskoföre igen eller annan outdoor-träning så kan vi hjälpas åt att komma ut och va i rörelse även tillsammans med killarna. 


Så må bra och ha en trevlig jul!

Uppdatering matchspel
2020-12-02 16:18
Hej
Vi försöker verkligen göra träningar som fortfarande upplevs som roliga för killarna trots att vi tagit bort alla övningar med närkontakt. Det blir mycket fokus på individuell teknik, timing mellan spelare och att "tänka" handboll (alltså varför man rör sig och gör på olika sätt i olika situationer). Vi har också en del fysträning. Många av killarna saknar matchspel på träningarna och vi förstår och håller med dem.
Vi hoppas verkligen att de fortsätter träna under säsongen och att ni peppar dem till att göra det. Som ni säkert sett och läst så pratar man mycket kring oron att många barn och ungdomar ska sluta träna under och efter detta särskilda år. 

Sävaråhallen är stängd för byte av lysrör vecka 51 och 52. Det betyder att sista träningen innan jul blir redan 10/12. Vi återkommer med hur vi tränar under jullovet. 

Här kan ni läsa senast nytt från Västerbottens handbollsförbund.

Kära föreningar,
Som alla är medveten om lever vi i en tid som är osäker och vi vet inte hur närmsta tiden ser ut. Just nu är all matchning för alla lag stoppad. Alla födda 2004 och äldre har stoppat all match och träningsverksamhet. Födda 2005 och yngre får endast bedriva träningar tills vidare inom sin egen träningsgrupp. Detta berör våra ungdomsserier mellan U12-U16.
Statusen just nu är de restriktioner som finns och dom gäller just nu till 13/12. Vad som sker efter detta datum vet vi inte än utan vi håller noga koll på all info som finns och vi för en bra dialog mellan distrikten i den rådande situationen. Svenska handbollsförbundet har själv valt att pausa all handboll till 22/12 förutom Allsvenskan (Dam/Herr), SHE och Handbollsligan.
Vi tre distrikt som nu arbetar med ungdomsserierna har beslutat att inga matcher kommer spelas innan 31/12. Nya beslut kommer tas framöver utifrån kommande info gällande restriktioner.
Vårens sammandrag som finns inlagd för U12-U16 hoppas vi kommer kunna genomföras precis som planerat men detta kan ändras. Höstens omgångar som inte har blivit genomförd kommer vi inte kunna flytta till våren. Detta beror på bland annat den stora hallbristen som redan är, kommer belastas ännu hårdare. Har vi tur kan något enstaka sammandrag flyttas men det är något vi kommer titta närmre på när vi vet hur vårsäsongen ser ut. Vi kommer ta hänsyn till andra sporter också och därför kan vi inte lova in förlängning av säsongen utan detta är något som kommer diskuteras mer längre fram när vi har en större helhetsbild över resterande säsong.
Om vi har turen att få spela handboll till våren så kommer vi titta på olika lösningar om hur vi kan bedriva resterande säsong utifrån de restriktioner som finns.
Vi önskar att ni alla tar det försiktigt och tar ansvar för att minska spridningen så vi snabbare kan vara tillbaka med handbollen. Det positiva i detta mörker är att 3/12 startar Handbolls-EM för damer så hoppas ni alla kommer stötta i soffan hemma!
Denna info har även skickats till er föreningar. Vid frågor så kontakta er närmsta tävlingsansvarig.
Ta hand om er,
Med vänlig hälsning
Fanny Libell, Västernorrland/Jämtlands Handbollförbund
Jan-Olof Sjöström, Västerbottens Handbollförbund
Gun-Britt Sandsten, Norrbottens Handbollförbund
Matcher säsongen 20/21
2020-10-12 17:10
Nu har jag importerat serien till denna sida. Själv tycker jag det är lättast att titta på dessa under fliken "matcher" istället för i kalendern men ni hittar nog själva vad som passar er. 
Som sagt, det kommer med största sannolikhet att ske förändringar i serien. Detta beroende av att serien nu bara spelas mellan lag i Västerbotten och att det då är svårt att få halltiderna att räcka. Sporthushallen, där vi hade en del bokningar, är inte fullt godkänd ur coronasynpunkt. Vi får endast vara lika många lag som det finns omklädningsrum och då blir det inte många, varken lag eller matcher. 
Vi håller er uppdaterade!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Handbollssektionen, 24/03 14:00 
Handbollssektionen, 03/10 12:41 
Handbollssektionen, 24/09 09:47 
Handbollssektionen, 02/09 12:12 
Handbollssektionen, 11/03 22:22 
Nyheter från föreningen
Sävar Idrottsklubb, 01/04 09:05 
Sävar Idrottsklubb, 26/03 11:50 
Sävar Idrottsklubb, 21/03 22:39 
Sävar Idrottsklubb, 14/03 23:10 
Sävar Idrottsklubb, 27/02 09:00 
 
Vi finns på Linkedin
Stöd Sävar IK
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt