Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla
RÖDA TRÅDEN

Hej alla ledare i hela Sävars IK!

Detta brev riktar sig direkt till dig som är ledare i Sävar IK. Först och främst ett varmt tack!
Utan människor som du - inget Sävar IK. Och välkommen till dig som nyss börjat som ledare!


Som ledare är du föreningens viktigaste ”spelare”. Med ledare menar vi både tränare och andra ledarfunktioner. Vi vill göra det både enklare och roligare för dig att vara ledare. Vi vill gärna ha synpunkter på vad vi tillsammans kan förenkla eller förbättra, och varje år skickar vi ut en ledarenkät (maj). Utbildningar och arrangemang kan du se i vår evenemangskalender. Tips på träningsupplägg, föräldrainformation och mycket annat finns på hemsidan. Läs även mer på sid 2 i detta brev.


I detta brev finns också praktisk information som är bra att känna till, men också en del om grunden för Sävar IK:s verksamhet och idrottande och om utvecklingsarbetet i föreningen.


Föreningen grundades 1934 och har idag fem idrottssektioner, ca 1000 medlemmar och ett hundratals ledare. Vi har två anställda, där Inge är kansliansvarig och arbetar främst med ekonomi, och Maria är Barn- och ungdomsansvarig och arbetar med ledarstöd, utveckling m.m.

Händer nu i föreningen

Det händer mycket positivt just nu i föreningen!

 

Covid-19. Från 29 september finns inga begränsningar kvar vad gäller antal åskådare eller utövare inom idrotten. Samtidigt försvinner de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta, vilka ersätts av allmänna råd för ovaccinerade. Verksamheten i föreningen har kunnat anpassats och utvecklats med nya lösningar och vi är imponerade och tacksamma över hur väl ni ledare har hanterat denna komplicerade situation.

 

Bättre tider för idrott. Styrelsen har beslutat om ett utvecklat arbetssätt och rutiner för säsongsindelning och tidsfördelning. Beslutat grundas på ett arbete under vårterminen med deltagande från alla sektioner. Dokumentet finns i sin helhet på hemsidan under Dokument/styrdokument. Eller så klickar du här.

 

Rörelselek är en nystartad föreningsgemensam aktivitet för barn 3-5 år. Aktiviteten är utformad så att hela Sävaråhallen fylls med olika redskap och hinder för barnen att tas sig an, barnet själv väljer vad som känns kul och intressant där hög aktivitet och att en variation av olika rörelser står i centrum. Allt på barnens villkor!

 

Bollkul är numera en aktivitet som sektionerna tillsammans driver genom föreningsteamet Utbildning & ledarskap. I Bollkul får ledare och förälder en introduktion i Sävar IK med information om hur föreningen fungerar, om våra olika idrotter och vår värdegrund. Det är nu ett 30-tal barn som träffas varje söndag.

 

Utbildning som sker i föreningsgemensam regi i höst/vinter är åldersanpassad fysisk träning 25 nov, efter önskemål från ledarträffar. Det kommer några andra utbildningar i vår, och önskemål för nya utbildningar fångar vi upp på vårens ledarträffar.

 

Ledartröja. Vi är väldigt tacksamma och stolta över Sävar IK:s ledare och vill att ledarna ska synas. Det finns nu en ny designad ledartröja som är kostnadsfri för ledarna och som kan beställas via sektionen.

 

Ledarenkäten 2021 visade att 56% av ledarna svarar “i hög utsträckning” att det är roligt att vara ledare i Sävar IK. Det är viktigt att arbetsbelastningen är rimlig, och ca 70% av ledarna tycker att den är lagom medan 30% anger något för hög eller för hög. Ledarna tycker också att vi lever upp till vår värdegrund, att vi jobbar för en jämställd förening och att de kan rekommendera andra att bli ledare.

 

Strategi 2025 “Idrott till glädje för alla”. Styrelsen och sektionerna har jobbat vidare med den strategi som årsmötet har beslutat. Den pekar ut tre spår med vardera fyra utvecklingsområden. Grunden är att fortsätta framåt och ta vara på alla de utvecklingsarbeten som Sävar IK har tagit fram de senaste åren. Styrelsen kommer nu att ge olika uppdrag till sektioner och föreningsteam, för att se till att det blir fortsatt verkstad.

 

Årets Sävar IK:are 2021 är Gunilla Habling och Rickard Karlsson. Med priset vill vi uppmärksamma värdefulla insatser som gjort för hela föreningen. De ska var ett föredöme för vår värdegrund; omtanke & glädje, medskapande & öppenhet samt hållbart & jämställt. Årets Sävar IK:are 2022 utses vid årsmötet. Vi önskar era nomineringar i  början på 2022.  Mer info kommer på hemsidan.

Ny ordförande. Vi har en ny ordförande i Sävar IK sedan den 11 oktober, då Linda Gustafsson övertog rollen. Jag Staffan Norin är som avgående ordförande väldigt glad för mina sex år som ordförande, och vill rikta ett särskilt tack till alla ledare, tränare, föräldrateam och andra i föreningen för ett bra samarbete genom åren.

 

Vi har ett fortsatt gott samarbete med våra huvudsponsorer ICA Sävar, Norra Skog och Handelsbanken. Därutöver har vi ett kombinerat inköps- och sponsringsavtal med Intersport. Vi har också möjlighet att erbjuda  skyltar på arenan och hallen till andra sponsorer. Kontakta team Sponsring och försäljning för mer info.

Så här kan vi stärka Sävar IK

När du handlar hos vår samarbetspartner ICA ges 1% tillbaka till Sävar IK, läs mer här.

 

När du handlar hos vår samarbetspartner Intersport ges 3% tillbaka till Sävar IK, läs mer här.

 

När du handlar på nätet och är ansluten till Sponsorhuset kan du stödja Sävar IK, läs mer här.

Bra att veta som ledare …

Ta dig gärna tid att titta igenom och lära känna vår hemsida. Det finns mycket tips, trix och stöd att finna där. Nedan ett axplock av det som finns för dig som ledare.

 

Föreningskläder som träningsoverall, tröjor etc. kan beställas via klubbshopen på hemsidan som är öppen en gång på våren och en på hösten.

 

Försäkrad är du som ledare i föreningen genom Folksam - Föreningsförsäkring BAS (medlemskap krävs i föreningen). För mer info: https://www.folksam.se/

 

Föräldramöten och introduktion. Som ledare finns stöd för att hålla i möten och introducera föräldrar och barn i föreningen. Det finns ofta ”fadderledare” från äldre lag/grupper, men också ett bra presentationsmaterial för föräldraträffar på hemsidan.

 

Föräldrateam. Som ledare vill vi att ledare ska få det stöd som de behöver. Det ska därför finnas ett föräldrateam för varje lag/grupp som ordnar praktiska frågor kring gruppen och i föreningen i stort. Våra sektioner har även ordnat med olika team för gemensamma insatser.

 

Kansliet är öppet alla vardagar kl 8-12, då kansliansvarig Inge Nilsson finns där (070-232 42 00). Maria Bergkvist är Verksamhetsledare (070-651 94 96), och Maria kan du träffa även övriga tider.

 

Ledarmaterial och instruktioner. Information om träningstips och bildpresentationer med mera finns på hemsidan. Välj ”Röda tråden”.

 

Ledarträffar. Det är roligt och viktigt att träffas. Bra att få möjlighet till synpunkter och utbyte av tankar, och utveckling av verksamhet. Vi har minst två ledarträffar per år i varje sektion. Du är alltid välkommen på olika föreningsträffar, utbildningar och årsmöten.

 

Medlemskap är viktigt för föreningen och alla ledare i Sävar IK ska också vara medlemmar. Det är ett ansvar gentemot barn och föräldrar, rätt till inflytande i föreningen och mycket mer. Vi arbetar aktivt för att öka antalet medlemmar och för att alla föräldrar till barn i verksamheten ska vara medlemmar. Mejla namn och pnr till kansliet så får du en avi för inbetalning.

 

Nycklar/tagg. Klubbstuga/omklädningsbyggnad: ring eller mejla kansliet på kansliet@savarik.se. För beställning av ny tagg till Sävaråhallen eller B-hallen, mejla fritid.passage@umea.se eller ring 090-161627.

 

Registerutdrag. Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag (Polisens belastningsregister) för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Kontrollen av utdragen är en förebyggande åtgärd som tillsammans med andra insatser ökar tryggheten i arbetet med barn- och ungdomsidrotten. Läs mer HÄR.

 

Sociala medier. Sävar IK finns på Facebook, där vi också har ledargrupper för varje sektion. Om du använder Facebook är det bra att gilla Sävar IK:s sida och gå med i ledargruppen. På Instagram kan du följa oss på savarik1934.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har du funderingar eller förslag på förbättringar, ring eller mejla kansli@savarik.se,
ordförande ordforande@savarik.se eller verksamhetsledare maria.bergkvist@savarik.se.

 

Än en gång ett stort tack för att du vill engagera dig som ledare i vår förening!

 

För Sävar IK,
Staffan Norin, Avgående ordförande och Maria Bergkvist, Verksamhetsledare

 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt