Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Idrott till glädje för alla

Hela Sävars IK – ett nyskapande 2019 med idrott för alla!
2020-01-01 17:08
Här kommer en nyårshälsning från Klubbens fantastiske ordförande Staffan Norin som sammanfattar ett - i vanlig ordning - fullspäckat år. 

Först ett stort tack och ett Gott Nytt år!


Du som är ledare, tränare eller med andra föreningsuppgifter, ni gör ett uthålligt och fantastiskt arbete för barn, ungdomar och vuxna deltagare!!

Sävar Idrottsklubb bildades 1934 och har en tradition av att driva breddidrott och en idrott till glädje för alla!
I år har vi tagit stora steg framåt både i idrotten för en hållbar förening. Några smakprov från året är den utbildning i rörelserikedom för ett 70-tal ledare, träningsgrupper för vuxna och att vi infört nya träningsprogram för barn. Och hundratals barn och föräldrar har studsat omkring i våra lovaktiviteter.


Många medlemmar

Vi har ca 1000 medlemmar, hundratals ledare, samt många föräldrar och andra vuxna som får glädje av Sävar IK. Medlemskapet är ett meningsfullt sätt att stödja vår kapacitet för träning, tävling och en positiv miljö för barn och vuxna. Vi har nu enklare sätt att bli medlem (swish) och ett koncept ”Medlemschansen” för medlemskap och erbjudanden i Sävar. Lag och grupper kan ersätta restaurangchansen med ett lokalt alternativ! Den röda Sävar-figuren Valborg symboliserar vår medlemssatsning för 20% ökning till år 2020. Vi vill bli ännu fler för att bli ännu bättre!


Fantastisk fin feed-back för föreningen

Sävar IK har de senaste åren även belönats med utmärkelser såsom Årets landsbygdsförening (Västerbotten fotboll), Året gymnastikförening i Västerbotten, Årets ledare i Västerbotten, samt Umeågalans priser till årets ungdomsförening, årets mest hållbara förening och årets mest jämställda förening. Sävar Camp har dessutom fått Umeå kommuns folkhälsopris.

Den allra viktigaste feed-backen har vi fått från er ledare och från medlemmarna. Andelen ledare som i hög grad instämmer med att det är roligt att vara ledare i Sävar IK har ökat till 90% (65% år 2018). Och enligt årets medlemsenkät är 90% nöjda med föreningen jämfört med 78% år 2017 (betyg 4 och 5 av max 5).


Enkelt och effektivt

För att ha så låga deltagaravgifter som möjligt är våra intäkter avgörande. Tack vare vårt Sponsor- och försäljningsråd, kan vi erbjuda reklamskyltar, sponsorkoncept och dra in pengar till föreningen vid internetköp genom samarbete med Sponsorhuset. Vi har bra koll på ekonomin genom ett starkt samarbete mellan sektionskassörerna, kansliet och föreningen ekonomiansvarige!

För att underlätta för svål ledare som deltagare så inför vi nu från 1 jan 2020 ett modernt och smidigt IT-stöd ”Sportsadmin”, med många smarta lösningar för administration och kommunikation. Vi tackar särskilt våra huvudsponsorer ICA Sävar, Norra Skogsägarna/Timber samt Handelsbanken för ett gott samarbete!

 

Våra idrotter – först Handbollen

Inom handbollen finns ett starkt engagemang från både ledare och föräldragrupper som gjort det möjligt att genomföra både handbollens dag (en uppstart i oktober) och kick offen på multiarenan för de mindre barnen. I tillägg till detta har vi också genomfört USM för F14 och en klubbkväll på Torpet.


Innebandyn

Innebandyn har en imponerande bredd med lag i de flesta åldersklasser för både tjejer och killar. Damlaget gjorde fina resultat under säsongen och lyckades sånär gå upp i allsvenskan. Vid sidan av idrotten har många ledare och föräldrar engagerat sig i en utveckling med team, där många är med, påverkar och bidrar. Liksom för andra idrotter lyckades Innebandyn hantera en svår situation med avstängd idrottshall delar av våren.

 

Fotbollen

Med alla engagerade ledare kan barn-, ungdoms- och seniorverksamhet drivas i stor omfattning, delvis med Täfteå. Vi har utvecklat ett fint värdskap på hemmamatcher där såväl spelare och domare som publik är vinnare. Multiarenan med konstgräs har färdigställts, och omklädningsrummen är renoverade - tack till Team Plan och Team Fastighet! Fotbollen har också arrangerat succé-event som Tjejsistan och Höstyran samt Valborg. Tack vare många medlemmar har vi även i fotbollen kunnat stärka en hållbar förening med allt fler engagerade i team och styrelse.

 

Gymnastik och hopprep

I oktober genomfördes en inspirationsdag för ledare med barngrupper där vårt äldsta lag visade hur övningar går till från grund till färdig övning. De äldre gymnasterna fick sedan vara ledare till de små barnen och hjälpa dem att utföra övningarna. Vi hade en mycket uppskattad avslutningsuppvisning, och en grupp ”Pärlorna” var och tävlade i Luleå i november med goda insatser och massa erfarenhet.

 

Korpen

I år startade vi flera träningsgrupper och event för vuxna med bland annat skidskola, cykel, otudoortraining och löpning. Under fem söndagar deltog hundratals Sävarbor i alla åldrar i Broarna runt och samlade dessutom in pengar till våra samarbetsprojekt i Sydafrika. I slutet av året fick vi beslut om pengar till att ordna en hinderbana och göra i ordning skateboardrampen vid Skogstorpet. Och nu i januari 2020 drar vi igång ett ”skridskodisco”!

 

Staffan Norin


Ordförande Sävar IK


Nyhetsarkiv
Next generation handboll2024-04-04 20:48
Klubbshopen är öppen!2023-10-13 12:27
LEDARFEST2023-09-29 13:29
Valborg på Skogsvallen2023-04-20 12:11
Wow!!! 2022-11-22 09:11
Valborg på Skogsvallen2022-04-24 10:38
Tränare sökes 2021-08-10 09:36
Tack från Sävar IK! 2021-02-27 09:00
Ledarbrev 20212021-02-23 14:25
Digitala Rörelserundor2020-10-21 11:18
Nytt nummer SävarNytt2020-08-25 09:15
Allsångsfest2020-05-26 08:22
Föreningsdagar2020-03-22 12:00
Corona och Sävar IK2020-03-12 22:02
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt