Sponsra Sävar IK varje gång du handlar på ICA Sävar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävar Idrottsklubb
Handboll

UHF 2021 - en Coronasäkrad variant
2020-10-03 12:41
Att genomföra en handbollscup under en global pandemi ställer speciella krav. En hel del förutsättningar förändras, bland annat möjligheten att förlägga i hårdförläggning på skola. Om det och annat kan du läsa mer här. 

Anmälan är öppen sedan en månad tillbaka och vi har en bra tillströmning av anmälda lag, dessutom spritt över de flesta klasser. Känslan är att vi de två första åren tillsammans lyckats arrangera en bra cup som man väljer att komma tillbaka till. Det verkar också som att ryktet spritt sig, då vi ser en del helt nya klubbar också.

 

Ingen hårdförläggning eller matservering

Eftersom Umeå kommun, på grund av Corona-pandemin, har dragit in möjligheten att använda klassrum för övernattning och skolbespisningar för utspisning av mat behöver vi hitta nya lösningar att genomföra vår cup. Det kommer att bli en lösning som bygger helt på hotellboende, där vi förhandlar fram paketlösningar med de stora hotellen i stan. Det är ny mark som bryts, både för oss och för hotellen. Det har tagit längre tid än vi hoppats, men ambitionen är att kunna kommunicera det nya upplägget med gästkort den 9 oktober.

 

Osäkerhet om publik

Under pandemin finns som bekant en förordning till Ordningslagen som förbjuder folksamlingar vid offentliga arrangemang på mer än 50 personer. Om det fortfarande gäller får vi svårt att ha någon publik i någon av arenorna. När detta skrivs (i början av oktober) öppnar dock Regeringen för undantag som skulle kunna innebära upp till 500 personer i publik under vissa specifika förutsättningar. Vad som kommer att gälla för oss står skrivet i stjärnorna. Vi fortsätter dock att förbereda oss brett; dels med kiosker på samtliga arenor och dels med streaming av samtliga matcher.

 

Ett luftigt spelschema

För att minska smittspridning tittar vi också på att planera in matcherna i ett luftigare spelschema än vanligt. Vi planerar att ha 15 minuters paus mellan matcherna så att vi hinner med att byta lag på ett säkert sätt. Vi planerar också för att starta tidigare på morgonen och spela längre på kvällen än vad vi tidigare gjort för att hinna med.

 

En särskild Corona-grupp

Att genomföra cupen under Corona-pandemin ställer stora krav. För att inte bidra till ökad smittspridning behöver all verksamhet granskas genom en Corona-lins och anpassas därefter. Hur ser flödet ut i hallen? På bussen? I kiosken? Vad gäller på planen och uppvärmning? Det är en lång rad frågor som behöver besvaras och åtgärder som behöver vidtas. Av den anledningen har vi från cupledningen organiserat en Corona-grupp för att arbeta speciellt med dessa frågor. Gruppen är sammansatt med representation från flera funktioner och leds av Maria Casserdahl.

 

Gamla funktionärssysslor försvinner - nya kommer till

När vi varken har hårdförläggning eller serverar mat kommer en lång rad funktionärssysslor att försvinna. Samtidigt kommer helt nya att tillkomma. Inte minst kommer vi behöva hall- och anläggningsvärdar på ett helt annat sätt än tidigare, för att få till smittsäkra flöden. Att streama alla matcher kommer också att dra folk. Exakt hur detta ser ut är inte klart än. Det kommer nog inte vara det förrän tidigast i slutet av november. Budskapet nu är: räkna med att arbeta under cupen! Boka av den 4-6 januari i kalendern om du inte redan gjort det. Men var flexibel och öppen för nya arbetsuppgifter.

 

Avslutningsvis. Kom ihåg att anmäla era lag också.

 

Cupledningen genom Niclas Bromark
niclasbromark@hotmail.com


Nyhetsarkiv
Handbollens Kväll 28/32023-03-20 11:29
Ordförande har ordet2023-02-16 21:07
HANDBOLLENS KVÄLL2022-10-15 19:40
HEMMAPREMIÄR2022-10-15 15:57
Vi ses i oktober!2022-10-07 00:05
Klädbeställning2021-03-24 14:00
Nyfiken på handboll2020-09-24 09:47
Ny säsong i antågande!2020-09-02 12:12
Sundsvall cup INSTÄLLT2020-03-11 22:22
 
Anmälan till aktivitet
Kommande evenemang
Våra samarbetspartners
Senaste sävarnytt