Hoppa till sidans innehåll

Vi byter till Sportadmin

13 OKT 2019 19:54
Från 2020-01-01 kommer klubben att använda Sportadmin som vårt administrativa och kommunikativa system. Nu ska alla träningsgrupper, lag och andra in i samma system.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 19:54

Vi vid styrelsens möte i förra veckan fattades beslut om att gå in i Sportadmin fullt ut. Det innebär att vi går in i både kansliservice och hemsideslösningen. Beslutet innebär att all verksamhet som genomförs under 2020 ska hanteras och rapporteras i det nya systemet.

Marknadsledande leverantör

Sportadmin är marknadsledande när det gäller att leverera enkla och effektiva lösningar till idrottsföreningar. Vittnesmålet från andra föreningar som gått samma väg är att det underlättat mycket för både ledare och kansli samtidigt som det skapat bättre ordning och effektivare kommunikation. Sävar IK har en uttalad ambition och satsning på att göra det lättare att vara ledare, lättare att engagera sig. Satsningen på Sportadmin passar mycket bra in här. Sävar IK har också en uttalad ambition och satsning på bättre och mer effektiv kommunikation, både intern och externt. Även här passar Sportadmin utmärkt, där ledarappen och medlemsappen är två mycket tydliga och effektiva kanaler för intern kommunikation. Satsningen ligger också väl i linje med vårt kommunikationsarbete där vi ser över alla våra kanaler.

Avsluta avtal med andra system

När vi nu tar steget in i Sportadmin behöver vi samtidigt avsluta andra abonnemang till andra administrativa plattformar. Det är en viktig poäng att alla lag och träningsgrupper - utan undantag - finns och verkar i samma system. De lag och träningsgrupper som nu finns i exempelvis laget.se eller lagsidan behöver själva se till att avsluta dessa till nästa år.

Utbildning för hallidrotterna under november och december

Under november och december månad kommer vi att lansera utbildningar för alla lag och träningsgrupper inom sektionerna Gymnastik & hopprep, Handboll och Innebandy. Vi följer upp med utbildningar för Fotbollssektionens lag under januari och februari. Sportadmin kommer att stötta oss hela vägen tills att föreningen är igång i det nya systemet, bland annat genom att lyfta över alla aktiva grupper till det nya medlemsregistret.  Vi kommer att följa upp detta med löpande utbildningar under 2020 med inriktning bland annat på effektiv kommunikation. Redan nu kan alla lag och träningsgrupper klara ut vem som har rollen kommunikatör.

IdrottOnline finns kvar i bakgrunden

Även om vi byter  administrativt system till Sportadmin kommer Idrottsrörelsens egna system IdrottOnline att finnas kvar i bakgrunden. Det är nödvändigt bland annat för att kunna söka det statliga aktivitetsstödet, men också för att söka Idrottsmedel (Idrottslyftet). Ett fåtal per sektion kommer att fortsatt ha inloggning till detta system.

Integration med Google Suite

I samband med att vi går över till Sportadmin kommer vi också att aktivera vår licens hos Google som gör att alla grupper kommer att få tillgång till deras lösning för dela och samarbeta kring dokument och bilder. Systemen kommer att integreras på alla nivåer.

Om du har frågor om detta kan du välja att kommentera nyheten nedan. Du kan också välja att ställa dem till Inge på kansliet på This is a mailto link 

 

Skribent: Niclas Bromark
Epost: This is a mailto link

Senaste SävarNytt

 

Tidigare nummer hittar du här.

______________________________

______________________________ 

Våra samarbetspartner

 

 

 

 

Adidas logo 200 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Postadress:
Sävar IK
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 0702324200
E-post: This is a mailto link

Se all info