Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det är en mulen gråtrist höstdag när vi träffar Maria Lindgren, ordförande i Åmsele Forspaddlarna. Hon slutade att tävla internationellt 2013 och har ett driv som känns attraktivt för en utomstående. Maria har inte bara en stor erfarenhet av...
 
I helgen publicerade Sportbladet en granskning av idrottens integrationsarbete. Det som i mångas ögon är en lyckad satsning framställs i tidningen som ett misslyckande, vilket är synd eftersom det inte visar föreningarnas fantastiska engagemang.
 

Sök ledarstipendium

(2017-10-27 08:40)
Fram till 28 november har du som ideell idrottsledare i Skellefteå kommun eller Burträsk samhälle möjlighet att söka stipendium från John Enbergs stiftelse.
 
Årets SDF-konferens i Västerbotten handlade om rörelserikedom. Ett begrepp som är lite främmande för Västerbottensborna, men som Västerbottens Idrottsförbund tillsammans med några andra aktörer har myntat och tagit till sig.
 
Idrottsföreningarna i Västerbotten har gjort många insatser för att inkludera och skapa aktiviteter för nyanlända. Det visar vår sammanställning av integrationsprojekt under 2016.
 
Cirka 30 000 svenskar dopar sig regelbundet, vilket är tre gånger fler än man tidigare trott. Ytterligare 10 000 dopar sig då och då. Konferensen Doping, maskulinitet och våld i nära relation, belyste konsekvenserna av steroidmissbruk, men även hu...
 
Vi träffar Shanga Aziz från Locker Room Talk när han föreläser i Västerbotten om hur kulturen i ett omklädningsrum ser ut och vilka konsekvenser det kan få. Men även hur de tagit tag i utmaningen och utvecklat ett förebyggande koncept.
 
– Värdemärkesboken tydliggör föreningens/ungdomssektionens syfte med verksamheten, och utgör ett stöd för framför allt ledare i deras agerande, men även för föräldrar och spelare, säger Pernilla Wikström, ungdomsansvarig i Sörfors IF.
 

Välkommen Ronja!

(2017-09-26 14:26)
Idrottsservice växer så det knakar och det senaste tillskottet Ronja Halling skiner i kapp med solen som silar ned mellan gardinerna. Boendes i Bjännsjö utanför Umeå med sambo och dotter.
 

Idrotten i Nordmaling

(2017-09-26 13:58)
SISUs Idrottskonsulenter träffar regelbundet kommunrepresentanter för att följa upp och skapa gemensamma utvecklingsstrategier för kommunens idrottsföreningar. Vi möter Madelaine Jakobsson, kommunalråd i Nordmaling.
 
I våras beslöt Älvräddarna Robertsfors & FVF att gå med i Castingförbundet. Eftersom föreningen jobbade aktivt med att bevara älvar och ofta fiskar kändes det som en naturlig förlängning att bli medlem i Svenska Castingförbundet. Deras första stör...
 
I början av september genomfördes Ledarcamp i Edsåsdalen där 20 unga ledare från Västerbotten fick inspiration att fortsätta utvecklas som ledare inom idrotten. Ungdomarna fick träffa likasinnade från tre andra distrikt och utbyta erfarenhet om at...
 
Nya anvisningar för barn- och ungdomsidrott – debatten är stundtals hård om varför vissa lagsporter inte har tabeller och slutsegrare för barn upp till 12 år. Vi träffar Fredrik Holmgren, sakkunnig på Västerbottens Idrottsförbund för att reda ut...
 
Inför 11:e upplagan av Hästveckan i Lycksele valde arrangörerna att låta Fair Play vara den röda tråden – ett tema som gynnar både arrangörer och deltagare.
 
Det händer spännande saker på Ålidhem i Umeå och vi söker nu en projektledare som under ett år vill jobba för att stärka idrottsföreningars förmåga att kunna inkludera fler barn, ungdomar och vuxna.
 

Senaste SävarNytt

 

Tidigare nummer hittar du här.

__________________________________

 

__________________________________

 

__________________________________ 

 

Hos vår samarbetspartner
hittar du alltid bra tips!

 

 

 

Adidas logo 200 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Postadress:
Sävar IK
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 070 232 42 00
E-post: This is a mailto link

Se all info