Hoppa till sidans innehåll

Resultat medlemsenkät 2017

2017-08-31 11:08
Under helgens strategidag presenterades resultatet ifrån Medlemsenkäten. Här kan du läsa mer om det och även titta på utfallet i de olika frågorna.
  • Uppdaterad: 2017-08-31 11:11

Det är första gången Sävar IK genomför en så stor medlemsenkät. Tidigare har bland handbolls- och fotbollssektionen genomför mindre sektikonsvisa utvärderingar. Att fråga vad medlemmarna tycker ligger helt i linje med föreningens nya värdegrund, helt i linje med hur styrelsen vill arbeta. Det kommer vi att göra mer av, på flera sätt. 

Då är det särkilt glädjande att medlemsenkäten fått så bra respons redan första året. Vi satte 300 respondenter som ett högt och utmanande mål. Det var en spänd båge. När vi summerar enkäten - som endast låg ute i 11 dagar - hamnade vi på 330 svar. Kul! Tack för det! Det ger oss en riktigt hyfsad svarsfrekvens att utgå ifrån. Det är dessutom hela 59 stycken som bemödat sig att också skriva en kommentar. Flera positiva och påhejande, många konstruktiva förslag samt också lite skäll. 

När vi mäter utfallet på enkäten har vi i första hand fokus på topbox, hur många som svarat 4 eller 5 på den 5-gradiga skalan. Det är topbox som vi följer från år till år. Vi konststaterar förnöjt att det är nästan 80 % som svarat i topbox på frågan "Allt sammantaget är jag nöjd med Sävar IK". En 80 %-ig nöjdhet är riktigt bra. Det känns stimulerande att försöka påverka den siffran - tillsammans med alla andra siffror - löpande. Nöjdhetsfrågan kommer också att finnas kvar i alla kommande mätningar, även om vi skulle byta ut någon av de andra frågorna. 

Så här ser sammanställningen av topbox ut på frågorna:

  • Vision 60,6 %
  • Verksamhetsidé 70,9%
  • Värdegrund 71,2%
  • Nöjdhet 78,2%

Här finns presentationen av hela resultatet. 

Styrelsen kommer att återkomma med fler forum till medskapande, inte minst i den stora kommunikationsöversynen som, några månader försenat, förväntas starta under hösten. 

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

Senaste SävarNytt

 

Tidigare nummer hittar du här.

__________________________________

 

__________________________________

 

__________________________________ 

 

Hos vår samarbetspartner
hittar du alltid bra tips!

 

 

 

Adidas logo 200 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

Postadress:
Sävar IK
Aspvägen 30
91831 Sävar

Kontakt:
Tel: 070 232 42 00
E-post: This is a mailto link

Se all info